31 heinäkuuta 2006

Musiikin abandonware


Tietokoneohjelmistoissa abandonware tarkoittaa sellaista ohjelmistoa, joka on tavalla tai toisella sen verran vanhentunutta, että sen julkaisija antaa sen yleiseen levitykseen ilmaiseksi. Wikipediasta hieman tarkempi selitys.

Musiikin puolella abandonwaren käsitettä ei tunneta, mutta näinä digitaalisuuden ja mp3:n valta-aikoina se voisi olla erittäin käytännöllinen idea. On olemassa erittäin paljon yhtyeitä ja lauluja, jotka voitaisiin asettaa ilmaiseksi levitykseen verkossa, koska niiden levyjä ei ole mahdollista saada mitään muutakaan kautta. Tulos on tavallaan +-0. Kukaan ei niitä levyjä osta, koska niistä ei tiedetä eikä niitä saa. Ja ilmaisen julkaisemisen kautta niistä tiedettäisiin, ja joku innokas saattaisi ehkä sellaisesta jotain maksaakin, jos vain pystyisi.

No, tämä hieman epäselvä ja tylsä selitys valmistelee seuraavien postausten sarjaan. Aion nimittäin tässä blogissa julkaista omasta mielestäni liian unohdettuja mutta hyviä kappaleita. Levyjä, joilla nämä kappaleet ovat, ei saa ainakaan lähes mistään, ainakaan helposti, joten on luultavasti kappaleiden oikeuksien omistajien kannalta lähes se ja sama, lataako joku ne ilmaiseksi tästä. Kutsun asiaa nimellä abandontunes.

Ensimmäisessä osassa käsitellään World Partya ja sarja tulee sisältämään myös mm. Del Amitrin mahtavan skottifutisbiisin.

29 heinäkuuta 2006

Mitä ihmettä?!


Tänään oli töissä aika mukavaa. Miten se on mahdollista? Ei ole aiemmin tämän kesän aikana tapahtunut.

Kuunneltavaa tänään:
The Beatles - For No-one
The Beatles - All You Need Is Love

28 heinäkuuta 2006

Muistiin itselle: CD:t jotka pitää hankkia



Guillemots - Through The Windowpane
mp3: Trains To Brazil (lähde) <--- vuoden paras ei-Arctic Monkeys -kappale!

Razorlight - Razorlight
mp3: In The Morning (lähde)

Lily Allen - Alright, Still
mp3: Smile (lähde) <--- kesähitti #1! (kesähitti #2: Paris Hilton - Stars Are Blind)

James Dean Bradfield - The Great Western
mp3: Say Hello To The Pope (lähde)

The Cardigans - Gran Turismo
mp3: My Favourite Game (lähde)

24 heinäkuuta 2006

Kikkailukatufutis


Parina viime iltana keskustasta kotiin mennessäni olen havainnut ainakin itselleni täysin uuden ilmiön: temppuilujalkapallon pelaamisen Helsingin paraatipaikoilla.

Esimerkiksi Kiasman edessä Mannerheimin ratsastajapatsaan juurella sekä Kampin keskusaukiolla nuoret, todella trendikkään ja urheilullisen näköiset pojat ja tytöt esittelevät jalkapalloteknisiä taitojaan ryhmässä. Pelaajat pitävät palloa ilmassa jaloilla, olkapäillä, päällä ja kaikella mahdollisella. Lisäksi he tekevät välillä jopa kärrynpyöriä ja saksipotkuja! Pelissä ei ole kahta toisiaan vastaan maaleja tekevää joukkuetta, vaan sitä pelataan yhdessä ryhmässä toisten taitavia suorituksia ihaillen.

Totta kai tällaisia brassailu-pihapelejä pelataan varmaan joka puolella maailmaa ja tätäkin maata, mutta erikoiseksi tämän tekee nimenomaan pelipaikat: on jotenkin jylhää, kun pelaajat tekevät seinäsyöttöjä toisilleen Mannerheimin patsaan kautta! Lisäksi he ovat selkeästi tulleet näyttäytymään: heillä ei ole päällään urheiluvaatteita, vaan uusimmat muotivaatteet ja hiuksissaan uusimmat geelit. Useimmat pelaajista näyttäisivät olevan afrikkalais- ja aasialaisperäisiä.

Toivon, että he pelaavat myös "oikeaa" futista: tällaista ennakkoluulotonta ja taitavaaa kikkailua tarvittaisiin suomalaisiin jalkapallojoukkueisiin taktiikkaan keskittyvän puurtamisen mausteeksi! Ehkä muutaman vuoden (vuosikymmenen?) kuluttua Suomen maajoukkueen peli soljuu kuin Brasilian parhaimmillaan?

Kuunneltavaa tänään:
The Beatles - I'm So Tired

23 heinäkuuta 2006

Spämmäys


Jotkin Viagraa (tms.) mainostavat konehäiriköt ovat viime päivinä spämmäilleet kommentti-osioihin sen verran, että jouduin laittamaan ns. varmennuksen päälle.

Eli hyvä lukija: kun nyt kommentoit jotain kirjoitusta, niin sinun täytyy ennen "Send Comment" -painikkeen painamista kirjoittaa sen yläpuolella olevaan laatikkoon laatikon yläpuolella näkyvä kirjainsarja. Tämä estää automatisoitujen häiriköiden kirjoittelun. Pahoittelen vaivaa, joka tästä aiheutuu!

Toivottavasti silti joku jaksaa yhä lukea tätä ja lähetellä kommenttejakin.

Lohdutukseksi hyvä biisi:

The Beatles - Dear Prudence
[lähdeblogi]

20 heinäkuuta 2006

Hyviä uutisia YLE:ltä


Tämänpäiväisessä Hesarissa sivulla C1 on pieni uutinen, jossa kerrotaan että YLE 2 aikoo aloittaa syyskuussa päivittäisen musiikkivideo-ohjelman ja lisäksi uudistaa Lista-ohjelmaa.

Kummatkin ovat erittäin positiivisia uutisia! Päivittäiselle musiikkivideo-ohjelmalle en enää itse koe järin suurta tarvetta, koska kaapelista näkyy MTV ja digiboksista The Voice (joskin kummassakin on kyllä tiettyjä pahoja puutteita). Mutta valtakunnanverkossa näkyvä päivittäinen popvideo-ohjelma on kyllä hyvä asia ajatellen vaikkapa suurimpien kaupunkien ulkopuolella asuvaa nuorisoa. Loistavan Jyrkin lopettamisen jälkeen televisiossa ei ole ollut päivittäistä musiikkiohjelmaa. Itse muistelen Jyrkiä todella kaihoisasti! 10-15 -vuotiaana se oli minulle kuin päivittäinen messu uskovaisille (tai jotain). Toivottavasti Kakkosen uusi ohjelma pystyisi tarjoamaan jollekulle edes hieman vastaavan laisia kokemuksia.

Toinen uutisessa mainittu kohta, Lista-ohjelman uudistus on myöskin äärimmäisen tervetullut ilmoitus. 1990-luvulla Lista oli melko amatöörimäistä, joskin viihdyttävää puuhastelua. Mm. Remu juonsi ohjelmaa ja listaykkösenä tuntui aina olevan joko Eppu Normaali tai AC/DC. Vuosikymmenen lopulla ohjelma katosi hetkeksi ja palasi uudestaan ruutuihin vuonna 2003 uudistuneella ilmeellä. Tämä versio Listasta olikin paras ikinä! Loistava juontaja Meri-Tuuli Lindström oli kaunis, hauska, puhui loistavaa englantia haastateltavien kanssa ja piti Suedestä.

Sitten jostain aivan älyttömästä, mutta hyvin ylemäisestä syystä Lindströmin Lista lopetettiin ja koko konsepti uudistettiin taas tänä talvena. Tilalle tuotiin radiosta "tuttu" juontaja "Simo Nilviäinen" (ei ***** YLE, mitä te oikein ajattelette siellä?!), joka on ruma, ei-hauska, ei puhu hyvää englantia eikä taatusti pidä Suedestä. En tosin tiedä tätä varmuudella, koska olen boikotoinut Simon Listaa alusta lähtien (enkä alati muuttuvan lähetysajan takia edes oikein tiedä, milloin se tulee).

Joten toivottavasti Lista-uudistus nakkaa Simon takaisin radion puolelle (tai jonnekin...). Lindströmiä tuskin saadaan takaisin, mutta ainahan voi unelmoida. Ainakin YLE:n suunta musiikkiasioissa näyttää olevan tällä hetkellä oikea...

19 heinäkuuta 2006

Julma MTV


MTV tekee nykyään julmia temppuja. Esimerkiksi osoittaa liian selvästi sen, miten Richard Ashcroft on vanhentunut ja laimentunut.

Viime yönä Alternative Nation -ohjelmassa näytettiin Ashcroftin uusin video Words Just Get In The Way (katso tästä tai täältä). Kyseinen kappale on kyllä uusimman levyn kohokohtia, mutta video on monellakin tapaa häiritsevä. Katsokaa itse, siinä vain on jotakin pielessä. Mm. parta, aurinkolasit, takki, kerjäläinen ja flyygeli.

No - joka tapauksessa - kontrasti muodostuu siitä, että tänään päivällä MTV näytti legendaarisen The Verven legendaarisen kappaleen Bitter Sweet Symphonyn legendaarisen musiikkivideon (katso tästä), jossa Ashcroft kävelee kadulla suoraan eteen päin varomatta vastaantulijoita. Vaikka vastaantulija olisi tatuoitu bodari, auto tai vanha nainen, Ashcroft vain tönii heidät coolisti tieltään.

Eron huomaa silmistä. Ashcroft on vain menettänyt kipinänsä. (Ja edellisessä videossaan Music Is Power [tästä] Ashcroft parodioi Bitter Sweet Symphonyn videota: hän väistelee ihmisiä ja pyytelee anteeksi. Ei näin, Richard!)

17 heinäkuuta 2006

ScanBurger


Pidän McDonald'sista todella paljon. Joten minun olisi jo kokemuksesta pitänyt tietää, etteivät muut hampurilaisketjut voi olla yhtä hyviä. Silti jostain syystä päädyin kokeilemaan Kampin keskuksessa hiljattain avannutta ScanBurgeria. Kampin ravintola on ketjun ensimmäinen Helsingissä - aiemmin ScanBurger on vaikuttanut lähinnä maakunnissa.

Ravintola on sisustettu muka-viisikymmentälukuisesti punaisin vinyyli-istuimin ja Elvis-tauluin. Melko tavanomaista ja hieman turhaa, mutta ei mitenkään haitallista. Sitten ruokaan. Tilasin ns. XXL-aterian, joka merkitsee 0,4:n litran juomaa (juoman saa lorottaa koneesta itse), ranskalaisia (ranskalaisissa ei ole valmiina juuri lainkaan suolaa) ja hampurilaista jossa on kaksi 90-grammaista pihviä.

Hampurilaisen majoneesikastike oli äärimmäisen rasvainen. Pihvit olivat todella erilaisen makuisia, kuin McDonald'sissa. Aivan kuin ne olisivat kokonaan eri eläintä! En kuitenkaan halua miettiä näin syvällisesti, muuten en enää ikinä pysty syömään pikaruokapaikoissa.

Mutta lopputulos - ja syy, miksi ScanBurgerista piti ylipäätään kirjoittaa blogiin - on se, että XXL-ateria oli väsyttävin hampurilaisateria, jonka olen ikinä syönyt! Tavallisenkin mäkkiaterian jälkeen tulee lievästi raukea olo, mutta tämän jälkeen melkein nukahdin pystyyn. Menin kirjakauppaan selailemaan alennuskirjoja (onkohan 16,90 edullisin hinta, jolla Motley Crüen Törkytehtaan löytää?) ja silmissä vain sumeni ja kirjat melkein putosivat käsistä! Huh.

Eli ei todellakaan kyllä tee mieli mennä toiste. Seuraavat kaksi viikkoa syön vain vihanneksia ja hedelmiä!

16 heinäkuuta 2006

Oletko ikinä miettinyt tätä?


Olet jossain julkisessa tilassa, esim. baarissa. Näet kivan näköisen tytön, joka juttelee kavereilleen. Kuuntelet, mitä he puhuvat. Hetken päästä tajuat, että tyttö on fiksun oloinen mutta hänen kaverinsa ovat rasittavia. Jos uskaltaisit ensiksi jutella tälle tytölle ja joskus myöhemmin teistä tulisi pari, joutuisit silti varmasti joskus näkemään myös näitä hänen ystäviään. Joten annat asian vain olla.

Ehkä mietin asioita vähän liian pitkälle?

Kuunneltavaa tänään:
Doves - Here It Comes
Doves - Satellites

15 heinäkuuta 2006

The Killersin uusi single


The Killers julkaisee toisen albuminsa Sam's Town syksyllä ja ennen sitä ilmestyy single When You Were Young. Voit kuunnella kappaleen tästä.

Omat odotukseni Killersin uuden materiaalin suhteen ovat korkealla. Viime vuosien uusista yhtyeistä uskon The Killersin olevan sellainen, joka tulee jatkamaan vielä useita vuosia tai jopa vuosikymmeniä. Bändin debyyttialbumi Hot Fuss sisälsi epätasaisuudestaan huolimatta muutaman todellisen klassikkobiisin ja laulaja Brandon Flowers on todella valovoimainen ja kiehtova johtomies yhtyeelle.

Mutta tämä uusi When You Were Young on ainakin muutaman ensikuuntelun jälkeen pieni pettymys. Se ei ole yhtä tarttuva kuin vaikkapa Mr. Brightside tai yhtä valtava kuin All These Things That I've Done. Uskon kuitenkin, että kappale paranee vielä ajan myötä ja onhan siinä muutamia ihan hyviä piirteitä. Kertosäkeen "He doesn't look a thing like Jesus" on loistavan outo killersismi ja lopussa tulevat korkealta lauletut osuudet kuulostavat hyviltä.

Brandon Flowers on sanonut haastatteluissa, että tulevalla albumilla Killers ottaa enemmän vaikutteita amerikkalaisesta musiikista, kun Hot Fuss oli selvästi saanut vaikutteita Britanniasta. Ainakaan tällä uudella singlellä eroa ei huomaa. Se kuulostaa vain The Killersiltä.

Ihan lupaava mutta hieman hämmentävä ensikatsaus tulevaan levyyn...

13 heinäkuuta 2006

The Sunin "nerokkaat" sanaleikit


Brittitabloidi The Sun on tunnettu "nokkelasti" rimmaavista otsikoistaan ja sanaleikeistään. Ne ovat yleensä melko vaivaannuttavia ja väkinäisiä (tai toiselta kantilta katsottuna todella nerokkaita ja kekseliäitä!).

Mutta tänään saavutettu esitys on kyllä huippu tähän mennessä. Juttu kertoo Ringo Starrista odottelemassa kenkäkaupassa, kun hänen vaimonsa ostaa kenkiä. Pätkän otsikko on Strawberry Heels Forever ja voit lukea sen tästä. Oikeassa laidassa on 10 Beatles/kenkä -aiheista sanaleikkiä, jotka toimittaja on keksinyt! (Oma suosikkini on ehdottomasti Day Slipper!)

P.S. Oletteko muuten huomanneet, että sekä Ringo että Paul McCartney näyttävät oikeastaan kaikissa heistä otetuissa kuvissa voiton merkkiä sormillaan? Vaikka se onkin hieman nahistuneen hippityylistä, niin toisaalta he ovat kyllä niitä harvoja henkilöitä, jotka voivat ansaitusti näyttää sitä. He olivat Beatlesissa ja selvisivät siitä. V!

11 heinäkuuta 2006

Vanhojen setien aurinkolasit


Oletteko huomanneet, että vanhoilla sedillä (ja miksei tädeilläkin!) näkee todella futuristisia aurinkolaseja? Esimerkiksi tuollaisia kuin tässä kuvassa.

Aloin miettimään, että mistä he niitä oikein saavat. Ovatko ne hankittu joskus 1970-luvun tyylittömimpinä vuosina vai mitä? Mutta ei; ne ovat ilmeisesti kaihileikkauksesta toipuville tarkoitettuja erikoislaseja, jotka suojaavat herkkiä silmiä mitä tehokkaimmin.

Tässä nettiosoite, josta voi ilmeisesti tilata kyseisiä laseja (jos kehtaa... onhan se ehkä vähän mautonta käyttää kaihi-laseja, jos ei ole kaihia... vai onko?) http://www.noir-medical.com/post-cataract.htm

Muuta:

En yleensä pidä lattarimusiikista kovinkaan paljoa (jos Shakiraa ei lasketa). Se johtuu siitä, että en vain jostain syystä pidä genrelle tyypillisistä melodioista ja sävelkuluista. Siksi olenkin hämmästyksekseni (ja häpeäkseni?) huomannut, että pidän Juanésin kappaleesta A Dios Le Pido vaikka se onkin melko tyypillinen latinorock-biisi. Mutta jotenkin se rokkaa enemmän ja aidommin ja coolimmin kuin muut kyseisen genren esitykset. Tai ehkä makuni on vain muuttunut. No, tuskinpa - sillä saman miehen toisesta hittibiisistä La Camisa Negra en pidä oikeastaan yhtään.

Juanesille vielä bonusta siitä, että hänen musiikkivideonsa ovat todella hämäräperäisiä! La Camisa Negran videossa pääosassa on vanha mies, joka soittaa kitaraa ja jonka Juanes videon lopussa ottaa autonsa kyytiin ja ajaa yrmeän näköisenä pois. A Dios Le Pido -musiikkivideossa Juanesilla taas on jostain syystä ranteidensa ympärillä käsiraudat ja hän menee todella nuoren ja vihaisen näköisen tytön luokse avauttamaan ne, istuu tytön kanssa yrmeän näköisenä vähän aikaa kahvipöydässä ja kävelee sitten pois. (Ehkä pitäisi joskus katsoa nämä videot kokonaan eikä vain toisella silmällä, niin niihin saattaisi tulla jotain järkeä...)

10 heinäkuuta 2006

Pete Doherty Jonathan Rossin ohjelmassa


Englantilainen talkshow-isäntä Jonathan Ross haastatteli Pete Dohertyä viime perjantaina.

Doherty vaikuttaa haastattelussa vähintäänkin selvältä ja jokseenkin hilpeältä.

Lopuksi hän soittaa mahtavan akustisen version uudesta Beg, Steal Or Borrow -biisistä. Dohertyn akustiset palat ovat aina olleet melkeinpä hänen parhaimpiaan.

Katso haastattelu tästä:
http://www.youtube.com/watch?v=BReuiVWPJZA (osa 1)
http://www.youtube.com/watch?v=WeEZA68yys0 (osa 2)

09 heinäkuuta 2006

...Tänään se loppuu


Kisojen viimeinen päivä tänään. Finaalissa Italia - Ranska.

Mikään / kukaan suosikeistani ei onnistunut mitenkään loistavasti: Englanti tippui karvaasti rangaistuspotkukilpailussa puolivälierässä ja Koller loukkaantui jo kisojen alkupäivinä.

Saksa oli kisojen ehkä positiivisin yllättäjä. Ei niin, etteikö Saksan pärjäämistä olisi osannut odottaa, mutta joukkueen aktiivinen ja hyökkäävä pelitapa oli yllätys. Uskon, että tulevissa kisoissa Saksa tulee nostamaan voittopokaalejakin.

Finaalissa olen Italian puolella. Välierävoitto Saksasta oli kyllä todella kova suoritus, varsinkin kun se tuli tekemällä 2 maalia aivan jatkoajan viimeisillä minuuteilla. Ranska on päässyt kisoissa näin pitkälle mielestäni hieman hyvän tuurin avustamana. Arvostan tietysti Zidanea kovasti ja hänelle nämä kisat ovat olleet hieno menestys ja tyylikäs lopetus loistavalle uralle.

Kaiken kaikkiaan kisat ovat olleet erittäin hyvät. Mitään ihan superklassisia suorituksia / yllätyksiä ei ole nähty, mutta pelien taso on ollut todella korkea. Ja ihan mukavaa, että nyt saadaan Brasilian tilalle vaihteeksi uusi voittaja.

07 heinäkuuta 2006

JuttujaMunKissanPäällä.com


Kaikkea "ne" keksii..! Eikä tämä tule edes kummallisten ideoiden luvatusta maasta Japanista, vaan ilmeisesti USA:sta!

StuffOnMyCat.com esittelee kissoja, joiden päälle on laitettu asioita. Esim. banaaneja, toimistotarvikkeita, levyjä...

Ilmeisesti tämän sivun ylläpitäjät ja kuvien tekijät kyllä pitävät kissoista todella paljon ja haluavat niiden päälle tavaraa laittamalla osoittaa kunnioitustaan ja kiintymystään. Itselleni tämä vaikuttaa hieman kissojen nöyryyttämiseltä... mutta hauskalta silti!

Kuunneltavaa tänään:
Hard-Fi - Living For The Weekend
Hard-Fi - Tied Up Too Tight
The Bluetones - If...
Ressu Redford - Laskeutumisvalo (juuri tällaisten biisien takia en oikeastaan ikinä kuuntele suomalaista musiikkia... ;-))

05 heinäkuuta 2006

Saksa - Italia


Saksa - Italia äsken illalla oli erittäin hieno peli! Kummatkin joukkueet pelasivat avointa ja aktiivista peliä, eivätkä varmistelleet turhia. Puolustuskin toimi silti, kuten varsinaisen peliajan 0-0 -tulos kertoo. Aivan jatkoajan lopussa Italia teki kuitenkin upean maalin, ja Saksan avattua pakkotilanteessa peliään vielä loppunumerot 2-0. Todella viihdyttävää ja jännittävää jalkapalloa! Jos Italia pelaa samanlaista peliä finaalissakin, ei mestarista tule olemaan epäselvyyttä.

Katsoin ottelun parin kaverin kanssa Mama's Sport Barissa Runeberginkadulla. Paikka oli tupaten täynnä sekä Saksan että Italian kannattajia ja tunnelma oli katossa! Pelin näki kolmelta suurelta projektoriscreeniltä ja useasta laajakulma-tv:stä. Lisäksi jääkylmä Pepsi maksaa vain €2,50 / 0,6 l (!) mikä varmasti on Helsingin kilpailukykyisimpiä hintoja!

Yksi baarityöntekijä näytti aivan Ville Valolta, jos Ville Valo olisi jättänyt muutaman tarttuvan goottirockhitin kirjoittamatta, lihonut muutaman kilon ja työskentelisi sporttibaarissa.

Pöydässämme istui pelin ajan Brasilian Helsingin-suurlähetystössä työskentelevä diplomaattinainen, jonka oli pakko lähteä katsomaan peliä ulos, koska hänen kaukosäätimensä oli rikki. Hän kertoi puoliajalla mielenkiintoisia välähdyksiä diplomaatin työstä. Helsinkiin hän oli päässyt / joutunut, koska se oli viimeisimmässä komennuksenjaossa hänen 6:n maan toivelistallaan, jossa olivat Suomen lisäksi myös mm. Meksiko, Bulgaria ja Norja. Nainen puhui neljää maailmankieltä ja hieman suomeakin. Hän kannatti Saksaa ja oli melko tyrmistynyt Italian loppuhetkien voittomaalista.

Viereisessä pöydässä taas istui kohtalaisen voimakkaassa humalassa ollut keski-ikäinen mies vaimonsa kanssa. Mies kertoi veteraani-tyylisiä juttuja formulamatkoiltaan Saksaan ja Italiaan. "Se oli Nürburgringillä se kisa kun Mika sijoittui aika-ajossa toiseksi ja voitti kilpailun sen varikkopysähdyksen aikana...". Joopa joo, juuri se kuuluisa kisa. Mitä ihmettä?!

No, kaiken kaikkiaan ihan mukava ilta. Ja 0,6 litran Pepsi 2,5:llä eurolla! Huh!

04 heinäkuuta 2006

Jarvis Cockerin ensimmäinen soolobiisi!


Jarvis Cocker on Pulpin lopettamisen jälkeen käyttänyt aikansa ja energiansa mitä ihmeellisimpiin projekteihin. Oli kuuntelukelvottoman rajoilla liikkuvaa Relaxed Musclea, Harry Potterin soundtrackia ja Serge Gainsbourg -tribuuttia ja vaikka mitä.

Mutta nyt Jarvis on takaisin omana itsenään! Ensimmäinen verkkoon ilmestynyt kappale Jarvisin tulevalta soololevyltä on nimeltään viehättävästi Cunts Are Still Running The World ja voit ladata sen tästä blogista.

...Ja Pulpiltahan se kuulostaa, hyvin paljon. Mukana on kuitenkin Pulpin viimeisistä levytyksistä puuttunutta energiaa ja loistokkuutta. Jarvis on ollut pois muutaman vuoden, mutta mikään ei ilmeisesti ole muuttunut: "cunts are still running the world". Jarvis kuulostaa tässä hilpeältä ja uhmakkaalta ja kappale paranee toistuvien kuuntelukertojen myötä.

Lupaa hyvää tulevalta levyltä!

03 heinäkuuta 2006

Lataa Babyshamblesin uusi biisi tästä


Nyt kannattaa ladata tästä Babyshamblesin uusi kappale ennen kuin linkki katkaistaan tms.!

Kyseessä on upouusi kappale Beg, Steal Or Borrow, jota jaetaan virallisesti vain englantilaiselle Get Loaded In The Park -festivaalille lipun ostaneille.

Beg, Steal Or Borrow on Babyshamblesin ensimmäinen uusi julkaisu sitten viimevuotisen Down In Albion -albumin. Jos Down In Albionia leimasi päällimmäisenä jonkinlainen synkkyys ja toivottomuuden tunne - jopa hilpeimmissäkin kappaleissa - tässä uudessa biisissä Babyshambles kuulostaa vapautuneelta ja huolettomalta. Johtuisiko sitten kitaristi Patrick Waldenin yhtyeestä eroamisesta? Itse pidän Pete Dohertyn yksinkertaisesta ja rennosta kitaroinnista paljon enemmän kuin Waldenin grunge-vaikutteisesta ja monimutkaisesta tyylistä.

Vaikka kappale ei nyt mikään maailmoja mullistava mestariteos olekaan, on se silti erittäin positiivinen merkki Pete Dohertyn uudesta suunnasta ja Babyshamblesin jatkuvuudesta. Libertinesin henki taisi sittenkin jäädä suurimmaksi osaksi Petelle... ainakin tämän biisin perusteella.

Sohvanvaltaajien nerous


Parina viime yönä olen katsellut DVD:ltä Sohvanvaltaajia (The Royle Family) ja jälleen kerran voin vain hämmästellä, miten nerokas sarja on!

Nerokkaita asioita sarjassa (tässä vain muutama):


  1. Nimi The Royle Family
  2. Ricky Tomlinson Jim Roylena
  3. tunnusmusiikki (Oasiksen Half The World Away)
  4. Jim Roylen kiertoilmaukset vessassa käymiselle (esim. "I'll go and talk to an Arab" "???" "Mustafa Crap!")
  5. Liz Smith Norma Roylena on oikeasti todella ärsyttävä, mutta samaan aikaan myös hellyyttävä... aivan kuten oikeat ihmiset!
  6. Sama pätee myös kaikkiin sarjan hahmoihin. Hahmot ovat niin hyvin kirjoitettuja, että he todella tuntuvat oikeilta ihmisiltä taustoineen ja tapoineen eivätkä vain televisiosarjan keksityiltä hahmoilta.
  7. sarjassa ei ole taustanaurua
  8. Antony Royle (Ralf Little) imitoi Ali G:tä (Ali G -sarja aloitti vain pari vuotta ennen Sohvanvaltaajia)
  9. Sohvanvaltaajat lopetti huipulla, kolmen tuotantokauden jälkeen
  10. ... Ja sarjan loppu on aivan ällistyttävä: Daven ja Denisen pienen David-vauvan ristiäisjuhlissa Antony ilmoittaa kihlanneensa tyttöystävänsä Emman. Kaikki muut juhlavieraat puhkeavat suosionosoituksiin paitsi Antonyn vanhemmat, jotka seisovat suut ammollaan hiljaa paikoillaan. Lopulta äiti Barbara kysyy "You're not pregnant, are you, Emma?" ja ennen kuin tämä ehtii vastata, Jim mylväisee "Of course she bloody is!!". Sitten musta ruutu, lopputekstit ja Half The World Away soimaan. Siinä se.

Sohvanvaltaajat on varmasti TOP3-komediasarjojen joukossa ikinä!

BBC:n Royle Family -sivut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...