29 kesäkuuta 2007

Jumissa


Tällä viikolla on ollut kova jumitus päällä. Eilinen oli ehkä ennätys. Tulin töistä kotiin klo 17 ja sain vaihdettua pois työvaatteista vasta vähän ennen kello kahdeksaa.

Tänään aamulla jumitin ensin sängyssä ja sitten suihkussa. Käytän kaikkeen 50 kertaa enemmän aikaa kuin mitä tarvitsisi. Jos en tekisi niin, minulle tulisi tyhjää aikaa ja joutuisin ehkä ajattelemaan. Enkä uskalla ajatella.

MP3: The Thrills - One Horse Town [lähde]
MP3: Suede - Black Or Blue [lähde]

28 kesäkuuta 2007

Ennustus


Travis - Selfish Jean
Ennustan, että tästä tulee Travisin suurin hitti moneen vuoteen! Vihdoinkin Travis yhdistää surumielisyyden ja iloisuuden eikä tarjoile vain jompaa kumpaa. Lisäksi video on yksinkertainen, mutta todella hauska! Oli pakko tilata t-paita bändin nettikaupasta...

"Ei lapsia... ja koiratkin on roskaa"


Näin viime yönä hienon unen.

Olin siinä kerrostalon parkkipaikalla, jonne oli parkkeerattu iso 90-luvun Mersu, jonka kyljissä oli suuret mustat tarrat. Toisen kyljen tarrassa luki "Onko tosiaan pakko hankkia niitä lapsia?" ja toisessa kyljessä "...Ja eläimetkin on ihan roskaa".

Olin juuri ottamassa puhelimeni kameralla kuvaa näistä innostavista teksteistä, kun auton omistaja tuli paikalle. Kerroin hänelle, miten ihailin tällaista rohkeaa mielipiteiden esittämistä ja hän vastasi "Yeah, they're [ja tiesin jostain syystä, että tällä hän tarkoitti etenkin koiria] rubbish. I wish we had more time to talk about it but I must be going now!".

Jos minulla on joskus Mersu, laitan siihen varmaan samanlaiset tarrat.

27 kesäkuuta 2007

Aikapula


Onneksi nyt ei ole aurinkoisia päiviä. En jaksaisi sellaisia mitenkään. Tänään oli aivan täydellisesti tunnelmiin sopiva säätila.

Harmi, että pitää käydä töissä. Kyllä kyllä; tätä samaa valitusta koko ajan. Mutta sitä se on. Kello soi seitsemältä (se on aikaisin, älkää väittäkö vastaan!) ja töiden jälkeen on niin väsynyt, että on melko pakko nukkua päiväunet (mitä inhoan, vaikka nukkuminen mukavaa onkin).

Ja öisin ei ehdi valvoa. Kaipaan öitä. Eilisessä ei ollut parasta Killersin keikka, vaan se kun pyöräili yöllä konsertin jälkeen kohti kotia ja oli pimeää ja kuunteli melankolista musiikkia iPodista.

MP3: Richard Ashcroft - C'mon People (We're Making It Now)

Konsertti: The Killers (Helsingin jäähalli, 26.6.2007)


Odotusten täyttäminen ei ole vaikeaa - niiden ylittäminen sitä vastoin on.

Lasvegasilainen The Killers saapui Suomeen joko hieman liian myöhään tai hieman liian aikaisin. Vuoden 2004 erinomaisen Hot Fuss -debyyttilevynsä aikaan bändi olisi varmasti saanut esimerkiksi Tavastian kokoisen salin ylittämättömään hurmokseen, ja viime vuonna ilmestyneellä Sam's Town -kakkosellaan se on U2:n saappaanjäljissä matkalla kohti avaria stadioneita. Mutta vielä The Killers ei ole stadioneita saavuttanut ja siksi puolitäysi jäähalli oli yhtyeelle samaan aikaan sekä liian iso että liian pieni.

Killers on kiertänyt maailmaa lähes non-stoppina viimeiset neljä vuotta, joten bändin show on tiukka ja esiintyminen tarkkaan hiottua. Jäähallin kokoisilla areenoilla ei ole varaa improvisointiin eikä aikaa tuoda nyansseja esiin ja juuri tämä koituikin The Killersin kompastuskiveksi eilisellä Helsingin-keikalla.

Bändi soitti kaikki tarvittavat hittibiisit juuri oikeanlaisessa järjestyksessä ja esitti kaikki tarvittavat rock'n'roll -kliseet (kitaristi Dave Keuningilla nämä menivät jo aivan överiksi: jalka monitorin päälle, notkuvat polvet, lanneliikkeet, kitara kikkeli-asennossa, hapsutakki...), mutta kokonaisuudessaan esitys jäi jotenkin sieluttomaksi. Laulaja Brandown Flowers kyllä pomppi punaisissa glitter-kengissään kiitettävän energisesti ja hänen laulusuorituksensa oli ehdottomasti odotettua vahvempi (yleensähän Flowers tasapainoilee vireiden välillä aivan levyilläkin), mutta mistään ei olisi voinut erottaa onko kyseessä Helsingin- vai vaikka Zürichin-keikka. Välispiikkejä ei ollut juuri lainkaan, eikä bändin jäsenten välillä ollut oikeastaan mitään näkyvää kemiaa.

Rutiininomaisuudesta huolimatta The Killers onnistui löysäillenkin tekemään hienon keikan. Siihen riitti yksinkertaisesti se, että bändin biisien tasoa ei voi kiistää. Mr. Brightside on (kuten ennenkin monesti sanottu) tämän vuosikymmenen klassikoita, Bones on puhtaasti täydellinen pop-kappale ja All These Things That I've Done gospel-tyylisine kertosäkeineen ei yksinkertaisesti voi epäonnistua.

Syystä tai toisesta Hot Fussin kappaleet kuulostivat paremmilta kuin Sam's Townin, vaikka jälkimmäinen onkin se Killersin "iso" levy minkä odottaisi toimivan suuremmilla lavoilla. Ensilevyn kappaleet vain kuulostavat vaarallisemmilta, tehokkaammilta ja iskevämmiltä. Sam's Townin kappaleissa pelataan liikaa varman päälle ja eilen esimerkiksi My Listiin halutut We Will Rock You -tyyliset taputukset olivat suoraan pois biisin herkkyydestä ja sävähdyttävyydestä.

Tällä hetkellä The Killers siis laskettelee vapaavaihteella. Se ei pettänyt odotuksia, mutta ei myöskään ylittänyt niitä. Tai tavallaan se petti, jos me fanit puoleltamme odotimme odotusten ylittämistä?

3/5

25 kesäkuuta 2007

Garbage - Tell Me Where It Hurts


1990-luvun loppupuolen ehdoton hittibändi Garbage menetti suurimman osan hohdostaan tämän vuosituhannen alkuun mennessä, mutta kokoaa ensi kuussa julkaistavalle kokoelmalle Absolute Garbage vielä kerran kaikki parhaat kappaleensa. Mukana on myös uusi tuotos nimeltä Tell Me Where It Hurts. Se uudistaa Garbagen tyyliä mukavan 60-luku/tyttöbändi/soul -maiseksi (tosin tätä linjaa oli kyllä näkyvillä jo esim. vuoden 2001 Beautifulgarbage-levyn kappaleessa Can't Cry These Tears [MP3]) ja onnistuu olemaan samaan aikaan vakava ja tarttuva. (Video vain on aika... suttuinen - mutta niin on kai tarkoituskin.) Toivottavasti Garbage ei vielä lopeta kokonaan, jos kerran pystyvät yhä tekemään näin hyviä biisejä.

24 kesäkuuta 2007

VaKo: The Stone Roses

OK, tämä ei ole itse asiassa niinkään Valittu Kohta kuin tekosyy postata mainio Ten Storey Love Song.

The Stone Rosesin toisella albumilla Second Coming hyvät kohdat ovat jokseenkin harvassa (tai ne katoavat kaiken ärsyttävän kitarasooloilun alle), mutta levyn helpoimman biisin Ten Storey Love Songin muuttuminen lennosta levyn groovaavimpaan biisiin Daybreakiin on hienosti toteutettu.

Nämä kappaleet pitää siis soittaa peräkkäin katkotta:

MP3: Ten Storey Love Song
MP3: Daybreak

Daybreakista kannattaa huomioida myös se, että se on varmasti yksi ainoista ei-reggae-kappaleista ikinä, joissa mainitaan Addis Abeba - ja lisäksi tässä se vielä lausutaan hauskasti.

+ Bonuksena Razorlightin versio The Beatlesin With A Little Help From My Friendsistä viime viikon Sgt. Pepper -spesiaalista. Lauluosuuksista vastaa ringomaiseen tyyliin Razorlightin rumpali Andy Burrows. Bändi on sovittanut kappaleen uusiksi juuri oikealla tavalla: ei suuria muutoksia, mutta edes aavistuksen nostettu tempo tekee biisistä jotenkin paljon toimivamman. Valitettavasti usein tuppaa unohtumaan, miten hieno tämäkin kappale on. MP3: With A Little Help From My Friends [lähde]

23 kesäkuuta 2007

Klassikko


Tässä sketsissä legendaarisesta The Fast Show'sta on onnistuttu hauskan vitsin lisäksi tekemään myös hyvän kuuloinen Oasis-imitaatio.

22 kesäkuuta 2007

Abandontunes: Mo Solid Gold ja JJ72

Tämänkertaisessa Abandontunes-postauksessa on kaksi bändiä siksi, että en tiedä kummastakaan kovin paljoa.

Viimeistään vuonna 2001 oli aika tunnustaa, että Brittipopin kultakausi oli ohi. Oasis, Blur, Suede ja muut eivät olleet enää parhaimmillaan eivätkä relevanteimmillaan. Oli kova tarve löytää jotain uutta, mutta tarjonta melodisen kitararockin alueella oli melko vaisua. Tunnustan: omistan Toploaderin levyn. Kyllä, tilanne meni jo siis näin pahaksi.

Mo Solid Goldilta en onneksi hankkinut koko albumia, vaan ainoastaan singlen Personal Saviour. Sen tiukan aggressiivinen soundi ja kiihkeä musiikkivideo antoivat vaikuttavan lupauksen uudesta bändistä. Personal Saviourista tai muistakaan Mo Solid Goldin singleistä ei kuitenkaan tullut hittejä ja bändi laittoi pillit pussiin pian debyyttialbuminsa Brand New Testament jälkeen. En ole koko albumia kuullut, mutta Personal Saviour -singlen b-puolet ovat niin luokattoman huonoja, että en haluakaan. Loistavilla bändeillä myös b-puolet ovat loistavia (Oasis, Suede, Manics, Arctic Monkeys...). Lataa Personal Saviour tästä.

Toinen unohdettu (mutta ei kuitenkaan niin unohdettu kuin Mo Solid Gold) 2000-luvun alun bändi on irlantilainen JJ72. Yhtyeen saman niminen debyyttialbumi ilmestyi alkusyksystä 2000 ja sai kriitikoilta paljon kehuja. Singlet Oxygen ja Snow soivat paljon mm. Jyrkissä. JJ72 yhdisteli usein perinteisellä dynamiikalla rauhallisia säkeistöjä ja raivokkaita kertosäkeitä ja bändillä oli hyvin erottuvia melodioita. Myöskään laulaja Mark Greaneyn lauluääni ei ollut ihan sieltä tavallisimmasta päästä, mikä myös osaltaan nosti JJ72:n kiinnostavien bändien sarjaan. Tästä huolimatta JJ72 ei ikinä saavuttanut suurta listamenestystä ja myös ongelmat levy-yhtiön kanssa toisen albumin I To Sky (2002) jälkeen johtivat siihen, että bändi lopetti toimintansa viime vuonna. Laulaja Greaney on kuitenkin ilmeisesti valmistelemassa soolouraa. Lataa Oxygen tästä ja Snow tästä.

+ Bonukseksi kaksi hyvää kappaletta, jotka iPodin shufflaus taas järkevästi valitsi tänä aamuna työmatkalla:

The Bluetones - Slight Return

21 kesäkuuta 2007

Töissä


Töissä viime kesänä:

"Pete, miten sä uskallat lukea sitä sanomalehteä siinä? Jos Parkkinen* näkisi sut, saisit varmaan potkut!"

Töissä tänä kesänä:

Lueskelen lehteä ja Parkkinen** istuu vieressä ja katselee netistä baseball-siirtouutisia.

(* nimi muutettu)
(** ei siis sama Parkkinen, saman niminen vain)

19 kesäkuuta 2007

Eilinen...


... oli ehkäpä paras päivä ikinä. Etenkin ilta. Ja uskon, että vieläkin parempia on tulossa.

MP3:

Super Furry Animals - (Drawing) Rings Around The World [lähde]

The Beatles - Here Comes The Sun [lähde]

"It's all right..." :-)

(Mutta nyt on pakko mennä nukkumaan, tai pankinjohtaja Unto Nikula ottaa puhutteluun. Olen velkaantunut hänelle melkoisesti.)

16 kesäkuuta 2007

Libertinesin paluu jatkuu


Pete Doherty ja Carl Barât lämmittelivät The Libertinesin hiillosta jo huhtikuussa [1, 2] ja yhteistyö näyttää nyt jatkuvan. Ja missä merkeissä! NME.com:in uutinen kertoo kaksikon olevan studiossa levyttämässä cover-biisiä myöhemmin tänään lauantaina BBC Radio 2:ssa esitettävään Beatles-spesiaaliin, joka juhlistaa Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band -levyn 40-vuotismerkkipäivää.

Doherty ja Barât ovat jollain keinolla saaneet itselleen kunnian versioida Pepperin järisyttävää päätösbiisiä ja yhtä Beatlesin aivan ehdottomimmista kappaleista, A Day In The Life! Varmasti moni muukin tribuuttiohjelmaan osallistuva bändi (mm. Razorlight, Oasis, jne.) olisi halunnut juuri tämän kappaleen itselleen!

Radio 2 esittää ohjelman siis tänään lauantaina klo 20 Englannin aikaa, eli klo 22 Suomen aikaa. Ohjelma on toinen osa Pepper-spesiaalia - ensimmäinen osa esitettiin pari viikkoa sitten. Oasis muuten versioi samassa ohjelmassa Within Without Youn, sekin voi olla ihan jännä veto. Radio 2:ta voit kuunnella livenä tästä linkistä.

Edit, lauantai klo 23: Libertinesin A Day In The Life oli ihan mukava, mutta "ihan mukava" oli pieni pettymys. Versio seurasi hyvin tarkasti alkuperäistä, mutta alkuperäistä on aivan mahdotonta parantaa mitenkään, joten Doherty ja Barât saivat aikaan vain valjun kopion 40 vuoden takaisesta. Lisäksi BBC oli laittanut kappaleen päälle puheen pätkiä, mikä tietysti häiritsi kokonaisuutta. Oasiksen versio Within Without You'sta oli puolestaan erittäin hyvä. Bändi oli selvästi panostanut kappaleen harjoittelemiseen ja sovittamiseen. Tulos oli yhdistelmä Tomorrow Never Knows'ia ja Within Without You'ta: intialaista sävyä, rock-kitaroita ja iso rumpukomppi. Liam lauloi kappaleen melko tavanomaisesti, mutta pari kohtaa kuulostivat hienon voimakkailta. Within Without You ja ohjelman muutkin kappaleet löytyvät jo nyt LimeWirestä.

15 kesäkuuta 2007

Syksyinen päivä

Tänään (tai siis eilen) oli mukavan syksyinen päivä: viileä ja sateinen ja tumma. Takki päällä ei tullut liian kuuma ja bussissa matkustaminen oli mukavaa, kun ovien avautuessa sai hieman vesipisaroita päällensä ja niiden taas sulkeutuessa oli jälleen kuivaa ja lämmintä.

Synkempinä päivinä on helpompi ajatella selkeästi. Kirkkaina hellepäivinä kaikki on niin selvästi erottuvaa, että ajattelusta tulee sekavaa.

Nyt tiedän, mitä pitää tehdä. Täytyy vain löytää sopiva hetki siihen. Toivottavasti ei tarvitse odottaa kovin pitkään.

Super Furry Animals - Fire In My Heart (viime viikon Stupido-satsista SFA:n kokoelmalevy oli ehdottomasti paras hankinta)

Richard Ashcroft - A Song For The Lovers

Travis - The Humpty Dumpty Love Song

14 kesäkuuta 2007

Vähän mainoksista

(Hyi yhh, millainen kuva! Viimeinen paikka maailmassa, jossa haluaisin olla!)

Eli siis muutamia huomioita viimeaikaisista mainoksista.
Ensinnäkin: Särkänniemi. Huvipuisto antaa itsestään melko vaisun kuvan tämänhetkisessä ulkomainos- ja tv-kampanjassaan. Särkänniemen neljä pääkohdetta ovat itse huvipuisto, delfinaario, planetaario ja kotieläinpuisto. Siis kotieläinpuisto! Onko mitään tylsempää? "Toivo alpakka", hei haloo! Lisäksi tv-mainoksessa esiintyvä "lampun henki" (tms.) vaikuttaa pelottavalta pöllypäiseltä hipiltä.

Classic-jäätelöt. Classic mainostaa tällä hetkellä televisiossa erinomaisia pullan ja kakun makuisia jäätelöitään. Mainokset herättävät ihan mukavan nostalgista retro-70-luku-maalais -fiilistä, mutta millainen totuusarvo on lauseella "Suomalaista jäätelöä parempaa ei olekaan"? Miksi kaikki suomalainen on aina defaulttina niin hyvää ja parasta? Oletteko ikinä maistaneet vaikkapa italialaista tai amerikkalaista jäätelöä? Tai mitä jos esimerkiksi Perussa tehdään jostain syystä (ehkä alpakan maidosta?) aivan älyttömän hyvää jäätelöä? No, mainokset ovat tietysti mainoksia, eikä niissä pidäkään puhua totta.

Kolmantena, ja kuvaan liittyvänä, mainitsen Jaffan. Bussipysäkeille sijoitetut mainokset ovat melko (tehokkaan) häiritsevän räikeitä, mutta niissä on pari ihan OK-juttua. Uusi light-Jaffa on tietysti "uut-uus" (tahallaan väärin tavutettuna), mutta vanhalle perus-Jaffalle annetaan määre "vanh-uus". Lisäksi joku käpy tai pingviini tai jääkarhu (mikä lie) sanoo sen olevan "Ei pöllömpi, not owler". Tyhmää - mutta tyhmä on hyvää.

+ Muuta: V-lehden (joka muuten lopetetaan pian) uudessa numerossa oli Maroon 5:n levyarvostelussa ihan hauska juttu. "-- Rockia, jossa pärjäillään ahdistumatta, vaikka elämä potkisi. Ja sitten deittaillaan mallityttöjä" Tai ei se nyt ollutkaan niin hyvä juttu. Iltapäivällä se tuntui jotenkin hauskemmalta.

Conanissa oli eilen oivaltava huomio Donald Trumpista: Trump on kuin stereotyyppinen sarjakuvan "rikas mies". Kultaiset hiukset, pilvenpiirtäjiä joissa lukee oma nimi, mainostauluja joissa on oma naama... ja tv-ohjelma, jossa antaa toisille potkuja!

13 kesäkuuta 2007

Lopputili

Otin tänään ensimmäistä kertaa elämässäni lopputilin työpaikasta. (Jotenkin aavistan, ettei tämä tule olemaan viimeinen kerta...)

Olin siinä mielessä pakkotilanteessa, että työnantaja oli mielestäni johtanut minua aika pahasti harhaan. Ensiksikin; tarjotut työtehtävät eivät vastanneet lainkaan hakemiani tehtäviä ja toiseksi; hakemiani tehtäviä ei oikeastaan ollut edes tarjolla. Lisäksi kommunikaatio firmassa kulki todella huonosti: minua pompoteltiin puhelimessa puolelta toiselle, eikä ikinä soitettu takaisin lupauksista huolimatta. Vähän vaikea tehdä töitä, kun niitä ei joko ole tai niiden olemassaolosta ei kerrota. Joten lopetin.

En silti koe tätä mitenkään kovin dramaattisena juttuna. Kävin jo toisessa toisessa vartiointifirmassa haastattelussa ja aloitan siellä työt näillä näkymin ensi viikolla. Ainoa asia mikä harmittaa on se, että tässä on nyt mennyt todella todella paljon aikaa aivan hukkaan. Kohta on jo juhannus enkä ole vieläkään tehnyt koko kesänä kuin vasta viisi päivää töitä! En siis niinkään kaipaa itse töitä, kuin sitä rahaa jonka työssä käymisestä saa.

No, onhan tässä vielä kesää jäljellä (ainakin radiossa sanottiin niin). Jos nyt ensi viikolla pääsisi hyvään alkuun, niin ehtisihän sitä rahaakin vielä kerätä.

+ Muuta: Tilasin eBaystä Father Ted -dvd:t. Sarja meni silloin joskus 1990-luvulla itseltäni valitettavasti vähän ohi, vaikka se muistaakseni Suomessa näytettiinkin. Nyt aion ottaa vahingon takaisin ja tutustua Irlannin kirkolliseen meinkinkiin. "Drink, feck, arse, girls!"

Päivän MP3: Guillemots - Annie, Let's Not Wait [lähde, sisältää muutakin Guillemotsia ja mielenkiintoisen näköisiä kirjasuosituksia]

VaKo: Razorlight


Valitut Kohdat -sarja jatkuu. Razorlightin viimevuotinen levy Razorlight sisältää 10 hienoa kappaletta, jotka sisältävät monia hienoja kohtia. Esimerkiksi päätöskappaleessa Los Angeles Waltz on hyvä kohta, jossa Johnny Borrell laulaa kuuntelevansa Kings Of Leonia Mulholland Drivella. Mutta Razorlightin valittu kohta on kuitenkin erinomaisesta kappaleesta Who Needs Love?

Ajassa 2:35 bändi lopettaa hetkeksi soittamisen ja kappale siirtyy outroon, jossa Borrell laulaa "I just can't give up without a fight". Tämä hyvä kohta kulminoituu ajassa 2:42 jolloin Borrell huikkaa laulunsa välistä "Come on, Andy!" ja rumpali Andy Burrows soittaa pienen fillin, joka vie biisin jälleen uudelle tasolle.

Näin pienillä asioilla voi luoda merkittäviä tuloksia. Lataa Who Needs Love? ja kuuntele itse!

P.S. Razorlightista vielä sen verran, että Johnny Borrell levytti viime viikolla "maailman ensimmäisen aurinkokäyttöisen kappaleen" tai jotain sen suuntaista. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että studio jossa Borrell biisin nauhoitti, toimi kokonaan aurinkoenergialla. Ajatus itsessäänkin on hieno, mutta parasta on se että kyseinen kappale (Funeral Blues) on aivan loistava! Lataa se ilmaiseksi täältä (vaatii rekisteröitymisen, mutta se kestää vain pari sekuntia).

10 kesäkuuta 2007

VaKo: Franz Ferdinand

Nyt alkaa uusi sarja nimeltä Valitut kohdat (VaKo), jossa kiinnitetään huomioita erityisen hienoihin yksittäisiin kohtiin popkappaleissa. Ensimmäisenä vuorossa on Franz Ferdinandin kappale The Dark Of The Matinée.

Franz Ferdinand osaa tehdä kappaleisiinsa vaihtelevia koukkuja, kuten esimerkiksi Take Me Outin muutos ja nopeutus alun lauluosiosta legendaariseen riffiin. The Dark Of The Matinéen valittu kohta on paikka, jossa kappaleen tahtilaji muuttuu nelijakoisesta kolmijakoiseen valssityyliin. Tämä tapahtuu ajassa 2:40, kun Alex Kapranos alkaa laulaa "So I'm on BBC2 now..." Tämä osio tuo kappaleeseen aivan uudenlaista svengiä, kun laulumelodia pyrkii pysymään lähes samana vaihtuneesta tahtilajista huolimatta. Lisäksi bändi onnistuu vielä palaamaan alkuperäiseen tahtiin hyvin tyylikkäästi.

Lataa The Dark Of The Matinée ja totea itse!

09 kesäkuuta 2007

"Naisten tapaan hän rakasti makeaa"?!?

Ehdin lukea viime viikolla ilmestyneen Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen vasta tänään. Jutussa, jossa käsiteltiin murhatun veroprofessori Kari Tikan elämää, yksi lause pisti silmään ärsyttävällä tavalla: "Hän [Tikka] nautti herrojen herkuista ja naisten tapaan rakasti makeaa: mussutti karkkeja, söi jälkiruokia ja joi jälkiruokaviinejä". Mielestäni se, että ainoastaan naiset pitävät makeista ruoista, on epäreilu yleistys ja lause myös välittää jotenkin sen ajatuksen, että kaikki karkista tai jälkiruoista pitävät miehet olisivat Tikan tapaan homoja. Esitän vastalauseen tämän ajatuksen suhteen!

MP3: Crowded House - Chocolate Cake

+ Muuta: Ykkösen uusi Manne-TV on mahdollisesti huonoin tv-sarja ikinä! Kyllähän kesällä esitetään aina lähes mitä tahansa roskaa, eikä Suomesta lähes ikinä tule kohtuullisiakaan sketsisarjoja, mutta Manne-TV alittaa kaiken tason. En nyt siis kommentoi ohjelman aihepiiriä, vaan toteutusta. Käsikirjoitus on luvattoman puolikypsä ja täydellisen epähauska, näyttelijät eivät saisi rooleja edes ala-asteen joulunäytelmistä ja kuvaus, leikkaus ja grafiikatkin on toteutettu huimaavan amatöörimäisesti. En voi uskoa, että aikuiset ihmiset ensinnäkään tekevät tällaista ja että se vielä pääsee televisioon!

Primal Scream


Kirjoitin jo aiemmin Primal Screamin kappaleesta Velocity Girl, jonka erikoisuus on sen taloudellinen kesto/laatu -suhde. Tänään iltapäivällä soittelin kotona kitaraa ja keksin että kappaleen soinnut ovat D, A ja G. Yleensä olen todella huono erottamaan sointuja biiseistä, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun onnistuin (ainakin luulen niin).

Lataa Velocity Girl MP3.

Toinen Primal Screamiin liittyvä asia on kappale nimeltä Damaged. Olen kuunnellut sitä viime aikoina jonkun verran ja se on hyvin onnistunut kappale, vaikka ehkä melko Rolling Stones-mainen onkin. Bobby Gillespiellä on parhaimmillaan mukavan pehmeä ääni ja se menee joissain kohdissa jopa falsettiin. Mutta kertooko kappale tytöstä vai huumeista?

Lataa Damaged MP3.

+ Muuta: Jännä, miten biisit vain kuulostavat eri aikoina erilaisilta. Äsken kuuntelin U2:n Window In The Skiesin, jota olen pitänyt jopa yhtenä viime vuoden parhaista kappaleista, mutta tällä kertaa se kuulosti vain jotenkin teennäiseltä ja tyhjältä. Todella usein käy tietysti päinvastoinkin ja aiemmin vaisuilta kuulostaneet alkavatkin vaikuttaa hienoilta.

08 kesäkuuta 2007

Puuhamaa


Keksin tänään uuden teorian: jos sinut on lapsena viety Puuhamaahan, sinusta tulee isompana tylsä ja keskinkertainen ihminen.

En ole vielä täysin varma, pitääkö tämä teoria paikkansa. Sitä pitää testata kyselemällä ihmisiltä. Sen saa ehkä anteeksi, jos on käynyt Puuhamaassa, mutta ei pitänyt siitä.

Onko sinut joskus pienenä raahattu Puuhamaahan? Vai kinusitko sitä itse niin kauan, että sinut lopulta vietiin sinne?

P.S. Miksi Mikko Alatalo plagioi Puuhamaa-tunnarin omasta Poppaloora-biisistään? Halpamaista!

Päivän MP3: Arctic Monkeys - Teddy Picker [lähde]

07 kesäkuuta 2007

Stupido-wiikot



Stupido Shopissa on nyt Stupido-wiikot ja alennuksessa on hurjan paljon levyjä. Levyalessa on aina se riski, että halvat hinnat sumentavat pään ja homma menee överiksi. Onneksi Stupidon alehinnat ovat kuitenkin melko hyvin kohdillaan, eikä pieni sumentuminenkaan aiheuta totaalista kassakriisiä.

Itselleni tarttui mukaan seuraavat:

  • Morrissey: You Have Killed Me -single
  • Husky Rescue: Nightless Night -single
  • Dead By Gun: Abandoned Brothers -single Singlet olivat todella halpoja, ja ne piti hankkia tavallaan omantunnon takia, koska olen näitä biisejä ladannut netistä ilmaiseksi jo paljon aiemmin.
  • The Beatles: Abbey Road Joo, minulla ei ollut tätä vielä ennestään. Beatles-levyt ovat Stupido-wiikoilla melko hyvässä alessa.
  • Elvis Costello & The Attractions: Imperial Bedroom Kanadalainen tuttuni on hehkuttanut tätä minulle jo kohta 10 vuotta.
  • Elbow: Cast Of Thousands
  • Super Furry Animals: Songbook - The Singles
  • Embrace: Fireworks (Singles 1997-2002) Oikeastaan puolet tästä on mainiolta The Good Will Out -levyltä, mutta kokoelman hinta oli niin edullinen, että se kannatti poistaa hyllyltä.
  • A Camp: A Camp Vain tätä olin oikeastaan hakemassa, kun pistäydyin Stupidoon...
  • The Lost Patrol Band: Automatic Alesta pitää aina hankkia joku, josta ei tiedä paljon ennestään. Ei ihan täysosuma, mutta ihan mukavasti Clashinen levy.
  • Crowded House: Crowded House

06 kesäkuuta 2007

Kaivarin kesäkonsertti


Olin eilen ns. oppivuorossa aulavartijan hommissa. Paikalla oli kaksi muutakin vartijaa, ja koska iltavuoro oli todella hiljainen, ehdimme jutustella melko paljon. Jutut vain eivät olleet kovin hyviä. Minulle on töissä ehkä aina kaikista vaikeinta kestää työkavereita - asiakkaisiin yms. osaan kyllä suhtautua.

Eilisillan low point oli ehkä se, kun toinen vartijatovereistani alkoi etsiä netistä Kaivarin kesäkonsertin päivämäärää. Ensin hän ei meinannut löytää sitä, koska kirjoitti Googleen hakusanaksi "kaivoskonsertti" (!) ja seuraavalla yrityksellä löysi Kaivarin konsertin päivämäärän vuodelta 2004. Kun oikea konsertti ja vuosi viimein löytyivät, hän katsoi artistilistaa ja totesi: "Oi, pakkohan sinne on mennä dokaamaan!"

Tässä Kaivarin tämän viikon sunnuntain konsertin artistit, tarjoajana Radio Nova:
  • Sunrise Avenue
  • Ari Koivunen
  • Lauri Tähkä & Elonkerjuu
  • Apulanta
  • Jonna Tervomaa
  • Uniklubi
  • Hanna Pakarinen
  • PMMP
  • Irina
Arvaatte ehkä, mitä mieltä itse olin.
Muuta: Tänään TV1:llä alkaa uusintana klassinen brittikomedia Kyllä, herra ministeri. Sarja kertoo uraansa aloittelevasta ministeristä, joka joutuu huomaamaan että ylevän idealistinen käsitys yhteisten asioiden hoitamisesta ei aina pädekään monimutkaisen poliittisen pelin keskellä. Kyllä, herra ministeri on samalla sekä hauska että ajatuksia herättävä komediasarja - siinä mielessä melko vanhanaikainen, ei mitenkään helppo.
TV1 klo 18.31

05 kesäkuuta 2007

Päivän biisi...


... mutta minkä päivän? Maanantain? Tiistain? Mikä päivä tänään on?
MP3: Bernard Butler - A Change Of Heart
+ Muuta: Oikeaan laitaan on nyt lisätty stopcryingyourheartoutnews.blogspot.com:in tarjoama Oasis-uutispäivitys. Stopcryingyourheartoutnews listaa sivullaan tehokkaasti kaikki vähänkin Oasis-aiheiset pätkät maailman lehdistä, netistä ja muualta - ja nyt voit nähdä nopeasti uusimmat otsikot tämän blogin oikeasta laidasta.

03 kesäkuuta 2007

Punainen valo


Olin tänään ylittämässä katua, ja koska autoja ei tullut, lähdin kävelemään punaisilla valoilla. Olin omalta kadun puoleltani ainoa, joka teki näin, mutta toiselta puolelta katua myös yksi ainoa nainen lähti kävelemään punaisia päin. Kävellessään hän sytytti tupakkaa ja kun kohtasimme puolivälissä, hän katsoi minua viileällä "Vähänkö me uhmataan coolisti kuolemaa - ja minä vielä tuplasti, koska poltan tupakkaa kävellessäni päin punaisia valoja" -katseella. Se oli (todella laimealla tavalla) jännittävä hetki.

Muuta: YLE 2 näyttää tänään klo 23.20 Franz Ferdinandin parin vuoden takaisen konsertin Saksasta.

Tämän päivän Gilmoren tytöt -jaksossa Rory puhui Englanti-teemajuhlissa brittiaksentilla! Miten täydellistä on mahdollista parantaa? Rory Gilmore brittiaksentilla, kelatkaa!

01 kesäkuuta 2007

Ei toteudu

Olin siis eilen työskentelemässä myymälävartijana eräässä saksalaisomisteisessa ruokakaupassa metroradan varrella, ja tänään saman ketjun kaupassa junaradan varrella. Työtä hakiessani olin korostanut vartiointifirmalle, että en halua tehdä myymälävartijan töitä, vaan vastaanottovirkailijan töitä toisten yritysten auloissa. Kuitenkin minut laitettiin nyt kahdeksi päiväksi "oppimaan vartijan töitä" ruokakauppaan. Ärsyttävää ajantuhlausta, hermoja raastavan tylsää hommaa.

Jaksoin nämä päivät ainoastaan sen ansiosta, että minulla oli vielä tänään haastattelu osapäiväisiin toimistohommiin, mikä olisi ollut minulle aivan täydellinen kesätyöpaikka. Mielestäni haastattelu meni oikein hyvin, mutta en silti tullut valituksi.

Unelmien kesä ei siis toteudu tänäkään kesänä. Mutta takaisin kaupan vartijaksi en kyllä mene! Minulle luvattiin, että maanantaina pääsen vastaanottoharjoitteluun Töölöön. Mutta kuulin, että niissä hommissa saattaa joutua tekemään 10-tuntisia päiviä.

Nyt ei näytä oikein hyvältä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...