29 marraskuuta 2007

Marraskuu... ohi ohi ohi ohi...

Enää n. 24 tuntia ja marraskuu on ohi! Marraskuu on todettu kliinisissä testeissä vuoden ankeimmaksi kuukaudeksi. 94% marraskuun käyttäjistä sanoo sen olevan turhempi kuin mikään muu kuukausi. TM:n Suuressa Kuukausivertailussa marraskuu otti jumbosijan.


Echo & The Bunnymen - Nothing Lasts Forever (melko tavanomainen brittipop-anthem, mutta klassisen hienoa sisätilojen takinkäyttöä... ja todella outo "I wanna play football for the coach" -outroimprovisointi?!)

Muuta: Huomenna on vihonviimeinen kertauspäivä lauantai-aamun tenttiä varten. En ehtinyt lukea aivan kaikkia kirjoja kokonaan. Se ei ole sinänsä uutta: fuksivuonna en lukenut yhtäkään kirjaa alusta loppuun. (Viime vuonna sain jostain syystä kaikki luetuksi.) Eikä se ole niin tärkeää.

Tenttiä edeltävä päivä on oikeastaan todella hauska. Silloin kaikki viikkoja yksinäisyydessä puurtaneet opiskelijatoverit kokoontuvat kertaamaan yhdessä (ja syömään karkkia). Silloin ei voi enää muuttaa enää mitään suuria linjoja, mutta keskustelevissa kertaustilaisuuksissa voi tehdä oivalluksia ja saada kirjoihin erilaisia näkökulmia.

Päätin ennen vuoden ensimmäistä tenttiä, että kuuntelen aina tenttiaamuna Radioheadin The Bends -levyä. Ensin teen bussissa viimehetken paniikkikertausta (josta ei ole mitään iloa, mutta joka rauhoittaa omaatuntoa) ja sitten kuuntelen kävelymatkalla Elielinaukiolta Porthanialle The Bendsiä. Siinä ehtii juuri kuulla Planet Telexin ja ehkä puolet nimikappaleesta. Ja jos haluaa / ehtii / jaksaa, voi tentin jälkeen jatkaa vielä rauhallisempaan High & Dry'hin.

MP3: Radiohead - Planet Telex [lähde]

P.S. Lauantaina on muuten Levymessut Tavastialla. Suosittelen kaikille: sieltä voi tehdä edullisia ja harvinaisiakin löytöjä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mä kuuntelen tenttiaamuina aina matkan kotoa portsuun lily allenia. valan itseeni uskoa ja naisenergiaa:)

Anonyymi kirjoitti...

vaikuttaa hyvältä perinteeltä tuollainen kertauspäivä.

tenttiin lukiessa pitäis enemmänkin keskustella muiden kanssa, muta harvoin porukat tekee samoja tenttejä samaan aikaan.

Pete P. kirjoitti...

PeeJii, joo muistan joskus kun kerroit Lily Allen / tentti -yhdistelmästä. Siitä oikeestaan sainkin sen idean että pitää olla joka tenttiin sama levy. :-D

Emmi, sepä se ongelma just onkin. Kaikki tekee kaikkea niin eri aikaan. Siksi suosittelenkin oman opinto-ohjelman kopioimista suoraan vähintään yhdeltä kaverilta, niin sitten on aina edes joku. ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...