01 syyskuuta 2011

"For once I'd much rather be me"



Tässä on kappale, joka tuo lämpöä ja positiivisuutta syksyyn, mutta ei liian päällekäyvällä tavalla. King Creosote on skotlantilainen folk-indie -konkari ja Jon Hopkins on ollut Brian Enon apuna tuottamassa Coldplaytä. Nyt herrat ovat julkaisseet yhteisen levyn Diamond Mine, joka on myös ehdolla tämän vuoden Mercury Prizen saajaksi.

Kuten sympaattisesta videosta käy ilmi, John Taylor's Month Away kertoo merimiesten rankasta elämästä ja siitä, miten itse voi lohduttautua sillä, ettei ainakaan tarvitse olla merimies, vaikkei omaankaan tilanteeseensa aivan täysin tyytyväinen olisikaan. "For once I'd much rather be me."

Lisäksi pidän kovasti kappaleista, joissa on vain kaksi sointua. (Kiireisille tiedoksi: varsinainen biisi alkaa videon kohdasta 2:28, mutta suosittelen kuuntelemaan alun turinatkin.)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kent-mielleyhtymistä en osaa sanoa, mutta kyllä Noelin uusin on ihan puhtaasti Charlatansia.

Pete P. kirjoitti...

Joo, kai ne juuret on tietysti siellä 80-luvun lopussa / 90-luvun alussa. Mulle vaan tuli Kent ennemmin mieleen kuin Charlatans, koska Charlatansin groove oli vähän orgaanisempi ja Kentin / uuden Noelin aika suoraviivainen ja "sileä".

Anonyymi kirjoitti...

Kentiin en tosiaan osaa ottaa kantaa, kun en ole sinkkuja enempää koskaan kuunnellut. Charlatansista kuitenkin vielä sen verran, että bändi on kyllä ajoittain tehnyt matskua vastaavan grooven ympärille näihin päiviin asti. Matka vaikkapa Tremolo Songista Blackened Blue Eyesiin tuntuu ehdottomasti lyhyemmältä kuin niiden ilmestymisen oikea aikaväli.

Pete P. kirjoitti...

Olisi ihan kiva tietää Charlatansista enemmänkin. Omistan vain Meltin' Pot -kokoelmalevyn ja sen lisäksi olen kuullut suurin piirtein Us And Us Onlyn, Wonderlandilta jotain ja You Cross My Pathin. Kiinnostaisiko sua tehdä esim. joku Spotify-lista, josta saisi laajempaakin käsitystä?

Anonyymi kirjoitti...

Omaan hyllyyni on päätynyt studioalbumien lisäksi b-puolikokoelmaa ja devariakin. Sanoisin että koko tuotanto on ehdottomasti kokeilemisen arvoista. Tason säilymisestä ihan nykyhetkeen asti kertoo varmaankin parhaiten se, että bändillä riittää edelleen kuulijakuntaa, sekä vanhaa että uutta. Koko kansakuntaa puhuttelevia hittejä yhtye ei ole ikinä osannut tehdä, mutta aina luotettavaa materiaalia vaikka kuinka paljon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...