08 heinäkuuta 2011

High Flying Birds



Noel Gallagherin ensimmäisen soololevyn nimi on siis Noel Gallagher's High Flying Birds. Levy ilmestyy lokakuun 17. päivä. Vuoden kuluttua kesällä on luvassa toinenkin levy: Amorphous Androgynous -bändin kanssa yhteistyössä tehty seikkailullinen sekamelskalevy, jolla on kuulemma funkia, soulia ja free-jazzia jo pelkästään yhdessä ja samassa biisissä.

Odotan toki vanhemman Gallagherin varsinaista musiikkia kovalla innolla, mutta perinteiseen Oasis-tapaan jo pelkät mediaesiintymisetkin tarjoavat suurta viihdettä. Ylläolevassa videossa Noel kertoo oman versionsa bändin hajoamiseen johtaneista tapahtumista ja antaa vyyhdestä hieman erilaisen kuvan kuin Liam. Jotenkin sopivan sekopäistä, että vuosia kestänyt Gallagher VS. Gallagher -taistojen sarja huipentui luumun heittämiseen pariisilaisessa pukuhuoneessa.



High Flying Birds sisältää pari jo Oasis-aikoina nettiin vuotanutta kappaletta. Levyn päättää legendaarisen statuksen Gallagherin omissa puheissa saanut Stop The Clocks ja mukana on myös piiiitkästi nimetty (I Wanna Live In A Dream In My) Record Machine. Verkossa liikkuvat nauhoitukset näistä kappaleista kuulostavat jo sen verran valmiilta, että en lainkaan ihmettelisi, jos esimerkiksi ylläoleva Record Machine olisi tuossa jo aivan lopullisessa asussaan.

Keikoilla Noel on luvannut soittaa soolobiisien lisäksi tuttuja Oasis-kappaleita. Suosio on siis taattu. Toivottavasti biisivalintojen skaala on hieman laajempi kuin tavanomainen Don't Look Back In Anger / Talk Tonight -akseli.

Oasiksen hajoamisessa oli kyllä se hyvä puoli, että kun bändiltä oltiin totuttu viime vuosina saamaan uutta musiikkia noin kerran kolmessa vuodessa, nyt tullaan kuulemaan hieman reilun vuoden sisään kolme uutta levyä!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo, musiikillisesti Oasiksen hajoaminen ei kyllä edes harmita. Nyt saadaan sentään enemmän levyjä ja molemmat pääsevät toteuttamaan itseään vapaammin.

Keikkoja tässä jää enemmän kaipaamaan. En ehtinyt nähdä Oasiksen kuin kerran Tukholmassa DOYS-kiertueella, ja harmittaa kyllä jos omat Oasis-keikkani jäivät sitten vain siihen yhteen. Onneksi Noel kuitenkin tekee laajemman kiertueen ensi vuonna ja ne tulevatkin varmasti olemaan hienoja keikkoja.

Pete P. kirjoitti...

Mullekin 2009 Tukholman keikka oli ainoa Oasis-keikka. En tiedä, harmittaako silti: oli onnekasta nähdä Oasis DOYS-kiertueella myöhäisaikojen parhaassa kunnossaan - parempaa kuin, jos olisi nähnyt esim. sitä edellisellä, jolloin Liamin ääni oli aika köh-köh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...