09 joulukuuta 2011

Muotiblogi?

Perinteiseen muotiblogiin kuuluisi kai, että otetaan itsestä kuva peilin kautta (kasvot peitettynä) ja kerrotaan, että kuvassa näkyvät tuotteet saa Gina Tricot'sta tai H&M:stä. Tämä on nyt kuitenkin vähän erilainen muotiblogipostaus, sillä en aio kuvata itseäni ja aion kertoa melko harvinaisesta "muoti"-asiasta; nimittäin tohveleista.

Jos oleskelee talvisin sisällä julkisilla paikoilla, saattaa tarvita jonkinlaisia sisäkenkiä. Sandaalit ovat melko yleinen ja kätevä valinta. Itse haluan kuitenkin tehdä asiat aina monimutkaisesti, joten helppojen sandaalien sijaan päädyin sisäkenkävalinnassa käsinvalmistettuihin englantilaisiin samettitohveleihin.

Oikeastaan haluaisin käyttää tohveleita ulkona niin kuin Kanye West, mutta 1) en ole niin kova jätkä kuin Kanye ja 2) Kanye seikkailee ilmastoissa, joissa samettikenkiä voi joten kuten käyttää myös ulkona kaduilla.

Tohvelini on valmistanut Broadland Slippers -niminen firma Norwichissa. Yritys tekee kenkiä vain tilauksesta, ja omiin tohveleihinsa saa halutessaan vaikka sukunsa vaakunan tai minkä tahansa muun haluamansa symbolin. Myös värivaihtoehtoja löytyy burgundinpunaisesta havunvihreään. Minulla ei ole sukuvaakunaa, joten päädyin valitsemaan "tavalliset" mustat tohvelit. Sisäkankaaksi otin lesosti kullan väristä materiaalia.

Broadland toimittaa tohvelit tilauksesta hieman reilussa kuukaudessa. Koska kyseessä on oikea käsityö, kaikessa on mukava vivahde vanhan ajan tyylikkyyttä: esimerkiksi kenkälaatikkoon on kirjoitettu koko- ja mallitiedot käsin. Asiakkaita myös puhutellaan erittäin kohteliaasti...

... Mr. alkuun ja vielä Esq. loppuun. Hauskaa!

Samettitohvelit tuntuvat jalassa oikein mukavilta ja tuovat käyttäjänsä olemukseen vanhan maailman arvokkuutta. Arvokkuuden vaatimusta lisää myös se, että samettisille kengille varoo varmasti viimeiseen asti pudottamasta ketsuppia.

Suosittelen kaikille Broadland Slippersiä ja tilaan varmasti itsekin vielä toisetkin tohvelit – kunhan ensin saisin jostain sen sukuvaakunan.

Muuta: Lehdenjakajan joulukalenteri roikkuu vieläkin koskemattomana, ja joulukuuta on nyt mennyt jo 8 yötä. Mikä avuksi?!

7 kommenttia:

Aida kirjoitti...

Mä ite haluaisin sellaset vanhat kunnon HUOPIKKAAT, harmaat tai punaset. Sellaset, joilla vois kävellä pakkaslumella ulkona. Toki sisällä käytettävät huopatossutkin olis kätevät, kun pakkaslunta tuntuu olevan Helsingissä niin harvoin.

Pete P. kirjoitti...

Hyvä idea! Saakeli sellaiset ois hienot ulkona, esim. tässä.

J/SH kirjoitti...

No ovathan nuo hieman hienommat kuin esimerkiksi Crocsit... tai sitten vielä vähän enemmän. Ja tosiaan arvokas olo tulee varmasti. Suvun vaakunalla menisi jo pröystäilyksi. Mutta voisihan sitä googlesa jonkun napata, mikäli tarve sillekin tulisi.

Mutta mitä tarkoitit julkisilla paikoilla - laitatko tohvelit kirjastoon mennessäsi? En ole ikinä pistänyt Suomessa merkille tuollaista, niin kotoista kuin se olisikin :)

Pete P. kirjoitti...

Joo, tarkoitin lähinnä sitä, että käytän töissä. :-P

Mun yksi kaveri käytti lukioaikaan Reino-tohveleita ihan ulkonakin. Teki mm. futispelissä hienon pitch-invasionin ne jalassa, siinä oli tyyliä!

June kirjoitti...

Mulla on pinkit Reinot ja käytän niitä ulkona - tosin siis lähinnä roskienviemis-/kauppareissuilla, en varsinaisesti töihin tai vastaavaan mentäessä. Ja huopikkaat löytyy kans, kotimaisen Lahtisen huopatehtaan tuotantoa ^___^

Laika kirjoitti...

Mielestäni Kansallisarkiston aulassa on näköjään vielä huomiseen (16.12.) asti henkilö- ja sukuvaakunoista kertova näyttely ja mun mielestä, jossain ständissä on ollut ohjeita siitä, kuinka kuka tahansa voi ottaa käyttöön oman vaakunan!

Pete P. kirjoitti...

Ai saakeli, kuulostaa hyvältä! Britanniassahan taustoiltaan tavallinenkin ihminen saa vaakunan, kunhan nousee yhteiskunnassa arvohenkilöksi, esim. parlamentin puhemieheksi tai prinssin morsiameksi. Mutta jos Suomi on tässäkin tasa-arvoisempi yhteiskunta, pitääkin alkaa heti photoshopata omaa vaakunaa... :-P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...