25 kesäkuuta 2006

The Cardigans - Explode



On ollut hieman vaikeaa jatkaa bloggausta niin kovin pitkän tauon jälkeen. Mutta ehkä tämä tästä vielä lähtee...

Nyt on nimittäin asiaa The Cardigansista. Cardigans on minulle aina ollut yksi niistä bändeistä, joilla on mielestäni monen monta huippubiisiä, mutta joilta en jostain syystä omista yhtään levyä. Kohta pitää varmaan kuitenkin muuttaa tämä tilanne, sillä viime viikolla kuulin Cardigansilta taas uuden (itse asiassa 8 vuotta vanhan) loistobiisin.

Kyseessä on kappale nimeltä Explode vuoden 1998 megahittilevyltä Gran Turismo (kyllä, bändi ilmeisesti nimesi levyn Playstation-ajopeli Gran Turismon mukaan ja siitä kertoo myös levyn ykköshitti My Favourite Game). Mutta nyt siis Explodesta: en osaa oikein sanoa, miksi se on niin loistava biisi. Jokin siinä vain koskettaa. Se on melankolinen, toiveikas, harras, cool ja tarttuva. Lisäksi pidän aina persoonattoman tuntuisista one-linereista kuten tämän kertosäkeessä oleva "...We will take care of it", joka kuulostaa samalla lohduttavalta ja uhkaavalta.

Lataapa Exploden alkuperäinen albumiversio tästä ja akustisesti rullaava live-versio Helsingistä (!) täältä!

Muuta:

En luullut, että Pepsi voisi mitenkään täydellisyydestään vielä parantua, mutta mieleeni juolahti osasyy, miksi se maistuu aina joskus ulkona paremmalta kuin kotona: sitruuna. Ja sitruunoita kotiin ostaessani huomasin, että ne ovat hävyttömän halpoja - kaksi kappaletta maksoi noin 40 senttiä! Siis drinkkivinkki: Pepsiä, jäitä, sitruunaviipale. Voittamaton.

Kampin K-kaupassa on muuten laitettu esille - ehkä Behnford'sin loistoa tavoitellen - amerikkalaisia "elintarvikkeita" sisältävä hylly! Hienoa! Sieltä löytyy mm. root beeriä ja hienoja BlueSky -teelimonadeja.

P.S. Kukaan muu kuin minä ei muuten ole näyttänyt pitävän Omareista hillolla. Miksiköhän? ;-)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pepsistä ja muista herkuista:

Kun vihdoin pääsen ihan oikeasti omaan asuntoon, aion vihdoinkin yrittää toteuttaa unelmani jatkuvasta virvoitusjuomavarastosta. Sellaisia näkee aina TV-sarjoissa. Voisin ehkä kokeilla sitruunaakin ja jääpaloja ja kunnon laseja! VAU!

Kesäkin tosiaan on ohi. HYVÄ!

Tankearkivet kirjoitti...

ehkä oot oikeessa eurokaupan suhteen.. kaipaan niitä juttutuokioita sun kanssa. mutta en ransun jauhaamista ja seisomista.. ja 8 tuntia oli kyl liikaa..

Pete P. kirjoitti...

Jep Antti, onnea projektiin - toivottavasti pääsen nauttimaan sen tuloksista! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...