02 kesäkuuta 2006

Kuunneltavaa tänään



Tämänpäiväiset kuuntelusuositukset ovat albumeja.

The Beatles - Anthology 2: Kuuntelin tätä tasan 10-vuotta sitten, kun se ensiksi ilmestyi. Silloin Beatles oli minulle nimenomaan Anthology-levyjen Beatles. Eli kaikki biisit olivat jotain harjoitusversioita tai vaihtoehtoisia ottoja tms. Juuri tässä huomaa, miten loistavat kappaleet pystytään esittämään monella tapaa ja niiden hienous tulee esille, vaikka esim. tuotantoa ei ole kiillotettu aivan pilkulleen. Ja Anthology 2 on nimenomaan paras: se kattaa vuodet 1965-1967 eli parhauden. Beatles aloitti olemaan legendaarinen sinä päivänä kun se päätti lopettaa keikkailun ja keskittyä studiossa hääräilemiseen.

Ian Brown - Solarized: Ian Brownin vuoden 2004 albumi on mielestäni todella hieno, vaikka en oikein tiedä miksi. Eivät biisit niin kummoisia ole, mutta niissä on mielenkiintoiset soundit ja Ian laulaa ne niin coolisti. Ja ne ovat juuri sopivan mittaisia. Harvoin jaksan laittaa mitään levyä soimaan kahta kertaa peräkkäin, mutta tämän kohdalla olen tehnyt niin monesti. Suosikkikohta on se kun kappaleessa Upside Down tulee välisoiton jälkeen ihmeellinen fakta-osuus, jossa tilastoa lauletaan kiinnostavan melodian avulla: "7% own 84% of all the wealth on Earth..."!

Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not: Vuoden paras albumi kestää yhä käyttöä ja kulutusta, ja vain paranee ja muovautuu. MTV:n teksteissä levyn nimi on muuten "Whatever People Say I Am, That's What I Am" - juuri tätä Monkeysit varmaan tarkoittivatkin...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Great site loved it alot, will come back and visit again.
»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...