05 kesäkuuta 2006

UK-listakatsaus


Gnarls Barkleyn uskomaton 9:n viikon putki Englannin singlelistan kärjessä päättyi tällä viikolla. Viikon alussa bändi ja levy-yhtiö itse "deletoivat" singlen, eli jälleenmyyjät eivät kuluneella viikolla voineet tilata sitä enää lisää. Crazyn listasija oli nyt #2.

Uudeksi ykköseksi nousi uusi laulajatar Sandi Thom kappaleellaan I Wish I Was A Punk Rocker. Biisi on varmasti herättänyt aiheellista huomiota esimerkiksi radiossa, koska siinä on todella poikkeavat soundit verrattuna muuhun listakamaan. Ensimmäisen säkeistön neiti Thom laulaa kokonaan ilman säestystä, ja siitä eteenpäinkin musiikillinen tausta laululle on hyvin minimaalinen. Hyvä kikka! Ainoa asia, joka kappaleessa pistää korvaan negatiivisessa mielessä, on kertosäkeessä esitetty toive "I wish I was a punk rocker with flowers in my hair". En ole aivan varma, mutta ainakaan alkuperäiset punkkarit tuskin käyttivät kukkia hiuksissaan. Mutta ehkä tämä "virhe" onkin tarkoituksellinen ja Sandi Thom haluaa luoda yhtenäisyyttä punk- ja hippi-alakulttuurien välille.

Gnarls Barkleyn Crazystä vielä sen verran, että mielestäni kappale tosiaan ansaitsi olla listaykkösenä 9 viikkoa ja olisi saanut olla vielä pitempäänkin, niin hyvä biisi on kyseessä! Hieman vaikea analysoida, mikä kappaleessa viehättää, mutta se on yksinkertaisesti sen verran hyvä ja monipuolinen sävellys todella hienosti esitettynä, että se tulee varmasti jäämään 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen klassikoksi.

Sandi Thom - I Wish I Was A Punk Rocker
lähde: http://eashfa.wordpress.com/2006/05/05/afraid-of-pop-sandi-thom-and-this-war-thing/

Gnarls Barkley - Crazy
lähde: http://balladofbob.blogspot.com/2006/03/glymskrattakollur.html

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hola! Sunt on haastettu tarinoitsemaan (jos moisia meemejä näin kooliin plogiin voi laittaakaan), kurkkaahan mun luo! :)

Ja niin, Crazy tosiaan tuntuu kestävän kuuntelussa kerta toisensa jälkeen. Vielä kun joku kerta tanssilattiallakin..!

Pete P. kirjoitti...

Ääh, siitä tulisi vaan valehtelua: mä en oikein seuraa mitään suomenkielisiä blogeja ja... No joo, kiitos silti!

Anonyymi kirjoitti...

Ta for the link and I'll let you know when it expires ;)

Pete P. kirjoitti...

Cheers! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...