12 elokuuta 2008

Tarvitaanko näitä todella?

Lueskelen yleensä bussissa 100-lehteä tai Metroa (jotka ovat muuten yhdistymässä ensi kuussa). Viime aikoina silmiini ovat pistäneet nuorille suunnatut ilmoitukset erilaisista hieman vaihtoehtoisemmista koulutuspaikoista.

Esimerkiksi Keski-Suomen Opisto mainostaa "erilaisena välivuotena" Rokkibreikkiä, joka "-- auttaa Sinua löytämään paikkasi musiikkimaailmassa" ja Helsingin Kristillinen Opisto puolestaan koulii nuoria mm. juontajan, "viihde-osaajan" ja toimittajan urille.

Opinto-ohjelmiin hakijoille luvataan siis päällisin puolin melko paljon: tule tänne, niin olet pian rocktähti / tv-suosikki / huipputoimittaja. Keski-Suomen Opiston Rokkibreikillä soitetaan rokkia, hengaillaan muiden rock-mielisten nuorten kanssa, lasketaan koskea, paistetaan makkaraa, järjestetään konsertteja ja kaikin tavoin valmistaudutaan onnistumaan elämässä rock-pohjalta. Kristillisessa opistossa juontajalinjan pääkouluttajana on Idols-spektaakkelia kipparoinut koko kansan suosikki Jani Toivola. Koululla on jopa "oma iistsii.fi -mediakanava", joten toimittajanaluillekin löytyy heti arvokas ilmaisuväylä. Tällaisesta kannattaa maksaa: vuoden Rokkibreikki kustantaa n. €3500 ja kristillinen juontajakoulutus €3200 – mutta mitäpä ei nuori ihmisenalku olisi valmis panostamaan tulevan julkkismenestyksensä eteen!

Tarvitaanko tällaisia kouluja todella? Eikö esimerkiksi tv-juontajia tule jo muullakin tavoin aivan riittävästi muutaman kanavan tarpeisiin? Miten iistsii.fi-mediakanavalle sisältöä tuottanut aloitteleva toimittaja pärjää kovassa kilpailussa? Olisiko Suomen rock-skene parempi, jos Lovex ja Uniklubikin olisivat roimien luontaisten taitojensa päälle saaneet vielä lisäoppia Rokkibreikillä?

Ei, vaan kaikki tämänkaltaiset suoraan-tähdeksi-hömppäkoulutukset ovat pelkkää p**kaa, joilla luodaan nuorille liian suuria unelmia, jotka sitten romuttuvat kohtalokkain seurauksin, kun tosimaailma iskee päälle.

Miten voin olla tästä niin varma? Katsokaa ylläolevaa kuvaa. Se on vuoden 2007/08 Rokkibreikkiläisten "Ryhmäyttämispäivästä". Eiköhän siitä selviä jo tarpeeksi.

MP3: Jay-Z - Big Pimpin' [lähde]

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Puhut shaibaa. Tossa kuvassa vasemmallahan on tennisTÄHTI Jarkko Nieminen.

Pete P. kirjoitti...

Hahahaha, niinpä muuten ONKIN!

Anonyymi kirjoitti...

i agree, totally. /ninni

Gem kirjoitti...

Täytynee vissiin älähtää, kun melkein vastaavaan puuhaan olen itseni ajanut.

Musta on tyhmää että opistot yrittävät väen vängällä tehdä itseään coolimmiksi kuin ovat, tarjoamalla juuri näitä tähteyskuvitelmia.

Julkisuuskoulut eivät varmasti houkuttele muita kuin julkisuudesta unelmoivia, mutta tuskin ne nyt mitään pahuuden sikiämispaikkoja ja tulevaisuuden pilaajia ovat. Yleensähän norminuori hakeutuu tollaiseen saamaan jotain kosketusta alan touhuihin sekä hankkimaan lisäpisteitä jatkokoulutuspaikkoja silmälläpitäen.

Täytyy olla aika sinisilmäinen uskoakseen olevansa vajaan vuoden jälkeen pesunkestävä rokkitähti, juontaja tai toimittaja. Mutta kai tähänkin pätee se, että tyhmiä eivät ole ne, jotka paskaa kauniissa paketissa myyvät, vaan ne jotka sitä ostavat.

Hinnasta sen verran, että vuoden opistotouhut maksavat monesti saman verran tai jopa vähemmän kuin esimerkiksi välivuosi omillaan asuen. Välivuoden voi toki käyttää joko pesämunan kasvattamiseen töitä tekemällä tai vaikka sitten julkkista leikkien ja samalla mahdollisesti vähän jotain oppien.

Itsehän en ole menossa rokkibreikille tai viihdeammattilaiseksi, joten voin melkein säilyttää kasvoni :>

Pete P. kirjoitti...

No, mielelläni kuulisin kokemuksiasi sieltä mihin ikinä oletkaan menossa. (Ilmeisesti Voionmaan opistoon sun blogista päätellen? Hauskasti kirjoitettu blogi, muuten!)

Oon vaan tosi kyyninen ja Helsinki-keskeinen, siitä johtuu tämänkin kirjoituksen yhdistelmä. Mutta silti moiset rokkitähtikoulut nimenomaan vaikuttaa kyllä aikamoiselta "rahat pois nassikoilta"-puijauksilta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...