16 marraskuuta 2011

Yllättävää: töissä on kivaa


Aloitin noin kuukausi sitten työharjoittelun uudessa paikassa. Olen aina ennen ollut hieman "työpessimistinen" henkilö: kaikista paikoista on löytynyt jotain valittamisen aihetta ja syitä, joiden vuoksi en ole viihtynyt. Nyt olen kuitenkin huomannut meneväni töihin joka aamu melko innostuneena ja – mikä parasta – myös lähteväni illalla kotiin iloisin mielin. Monesti aiemmin työ on pilannut muutoin hyvän päivän, mutta nyt työ on osa hyvää päivää. Olen erittäin yllättynyt!

Vaikeinta on ollut ehkä se, että pomoni on ristimänimeltään Pete ja jos toimistossa jotakuta puhutellaan "Petenä", ei tarkoitetakaan minua. On vaikeaa olla reagoimatta, kun kuulee nimen, jota on itse tottunut käyttämään. Mutta nyt käytänkin virallista nimeäni ja tunnen sen myötä oloni ainakin himpun verran asiallisemmaksi (toivottavasti en liikaa).

Monet purnaavat työelämässä palavereista, mutta omasta mielestäni kaikenlaiset kokoustamiset ja tapaamiset ovat aina hyviä. Itse en näe mitään valittamista jutustelussa ja keksien syömisessä, mitä palaverit kuitenkin pohjimmiltaan ovat. (Toki tämä on vain naiivi harjoittelijan mielipiteeni: jos päiväni olisivat niin täynnä hommaa, etten muutenkaan ehtisi tehdä kaikkea pakollista, en varmaankaan haluaisi kuluttaa yhtään enempää aikaa palaveeraamiseen.)

Eli asiat ovat juuri tällä hetkellä aika mukavasti. Peruspessimistinä tiedän, että käänne huonompaan saattaa toki tapahtua milloin tahansa – mutta nautitaan nyt ainakin toistaiseksi. Toivottavasti saan jatkaa samassa paikassa vielä tammikuun jälkeenkin, jolloin kolmen kuukauden mittaiseksi sovittu harjoittelujakso päättyy.

Muuta: Tarkkanäköinen (liian tarkkanäköinen) lukija saattaa huomata, että ajatusviivat ovat tässä kirjoituksessa oikean mittaisia. Syy on siinä, että ostin uuden tietokoneen, jonka näppäimistöstä löytyy eripituisia viivoja paremmin kuin entisestä. Olen tästä uudistuksesta melkoisen innoissani, vaikka se vain pieni uudistus onkin!



Vielä yksi mukava juttu on se, että Fast Show teki paluun – nyt lyhyenä nettisarjana ja olutfirman sponsoroimana, samoin kuin Alan Partridge viime keväänä. Taustanaurunauhasta luopumisesta huolimatta hahmoihin ja toistoihin perustuva sketsiviihde on ehkä hieman vanhentunut formaatti näinä aikoina, mutta jokin Fast Show'ssa jaksaa silti yhä lämmittää. Ja Simon Day on yksi friikeimmistä näyttelijöistä ikinä: kuka muu näyttelee aina vain pelkästään häiriintyneen yrmeitä ja vihaisia äijähahmoja? "Put your knickers on and go make me a cup of tea!!"

6 kommenttia:

Aida kirjoitti...

Oman alan työt on (yleensä) aina kivoja! Tunnistan ton fiiliksen; haikailen nykyään toden teolla entisen harjoittelupaikkani perään kun olen vaihteeksi tehnyt pankki- ja ravintola-alan hommia...

K kirjoitti...

Random-lukijan random-kommentti: Fast Show, oi vitsit! :D En tiennytkään tästä kampanjasta, kiitti siis!

Juhani kirjoitti...

Puhumattakaan henkkoht suosikista Dave Angelista, tai Cal Hooperista! :D

Pete P. kirjoitti...

K & Juhani: Pääsittekö näkemään kakkosjaksoa, joka tuli eilen? Siinä alkuperäisessä oli maarajoitus YouTubessa, mutta sen saa kyllä kikkailtua... Mun mielestä se ei ollut niin hyvä kuin viime viikon jakso, vähän vaisu.

Aida: Sun pitää sanoa sitä "finanssialaksi", niin se on heti paljon coolimpaa. ;-)

K kirjoitti...

Eipä muuten pysty katsomaan tuota ykkösjaksoakaan enää, tilanne vaatinee siis sitä mainittua kikkailua.

Aida kirjoitti...

Ah, totta! Kertoo jotain mun ammattitaidosta kyseisellä alalla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...