05 lokakuuta 2010

Fazer-klassikot

Kansallinen karkkiylpeytemme Fazer on viime vuosina vaikuttanut keskittyvän enimmäkseen menestysbrändiensä kuten Tutti Frutin, Ässä Mixin, Tyrkisk Peberin tai Dumlen monistamiseen eri muotoihin: suklaalevyiksi, jäätelöiksi, pastilleiksi, tikkareiksi, leivontarouheiksi, jne. Kaupan karkkihyllyllä nämä sinänsä ihan kelvot mainstream-makeiset valtaavat suurimman alan, joten monesti on helppo unohtaa, miten monta loistavaa, perinteikästä klassikkokaramellia Fazer valmistaakaan.

Olen tänä syksynä löytänyt uudelleen Pectus-pastillit. Nämä asiallisen retro-tyylikkääseen rasiaan pakatut vaaleanpunaiset pyörylät ovat loistava sekoitus suuta huuhtovaa terhakkaa raikkautta ja kieltä hellivää lempeää makeutta. Pectus on alun perin kurkkupastilli, joten sitä tulisi luultavasti käyttää "lääkkeenä", mutta se on kaikilta ominaisuuksiltaan niin mainio, että yhden askin voi huitaista suuhunsa viidessä minuutissa. Kovimpina päivinä tänä syksynä olen niellyt nelisen askia Pectuksia.

Fazerin legendavalikoimassa on muitakin aliarvostettuja suuruuksia. Vuonna 1935 debyyttinsä tehneessä, edelleen myynnissä olevassa Fazerin parhain -tätituliaispussissa on roppakaupalla hienoja klassikoita, kuten Kiss-Kiss, Iceland ("Jääkarhu") ja Lakta. Jopa pitkään vierastamani Pihlajat eli "Kettukarkit" ovat itse asiassa hyvin maistuvia kohtuullisissa määrissä nautittuina. Olisi hienoa, jos Fazerin parhain -pussi ja Kettukarkit saisivat osakseen uuden arvonnousun ja niiden imago pelkkinä mummokarkkeina saataisiin purettua! Lupaan osallistua talkoisiin karkki kerrallaan.

Muuta: Gorillaz julkaisee yllättäen ensi kuussa täysin uuden singlen. Biisin nimi on Doncamatic (All Played Out) ja sitä ei siis löydy keväiseltä Plastic Beach -albumilta. Melko klubihenkiseltä ja jännällä tavalla epägorillazmaisen gorillazmaiselta kuulostavan kappaleen voi kuunnella YouTubessa.

3 kommenttia:

Amoena kirjoitti...

Mä en ole ihan varma osaisinko mä ikinä ajatella kettukarkkeja muina kuin mummokarkkeina, koska mä olen saanut niitä ainoastaan lapsuudessa mummoltani, enkä sen jälkeen keneltäkään muulta. Jos ne ei olisi mummokarkkeja, niin miksi niitä saa vaan mummoilta? Onko niissä joku ikäraja, että alle eläkeläiset ei saa ostaa?! Mä oikeastaan vielä tykkäsin niistä, silloin lapsenakin.

Pete P. kirjoitti...

Heheh, joo mutta meidän täytyy nyt alkaa supporttaamaan Kettuja, että sitten kun mummoista aika jättää, niin ne pysyy vielä valikoimissa.

Suosittelen Kettuja jonkin raikkaan, kuplivan, ei liian makean juoman kanssa. Esim. puolikuiva kuohuviini voisi olla OK. Kepeä lager toimii myös.

Pekka kirjoitti...

Fazerin parhaimmat on - öö - parhaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...