27 lokakuuta 2010

Ennennäkemättömiä Oasis-kuvia

Kaikki Oasiksen legendaarisimmat levynkannet suunnitellut Microdot-designtoimisto kauppaa arkistoistaan löytyviä harvinaisuuksia webbikatalogissa. Ennennäkemättömien kuvasarjojen ja esineiden joukossa on mm. tämä The Masterplan -kokoelmalevyn takakansiehdotus, jossa Oasis-kokoonpano esiintyy lapsuutensa koulukuvissa. Lisäksi kuvastossa on kaupan mm. aito röntgenkuva Liam Gallagherin kädestä, joka murtui tappelussa Noelin kanssa Morning Glory -nauhoitussessioiden tuoksinassa. Oasis-reliikkien ohella Microdot kauppaa myös The Verve -tavaraa. Vaikka kuvien ja esineiden hinnat ovatkin järkyttävissä korkeuksissa, kannattaa jokaisen fanin silti kurkistaa katalogiin ja ihmetellä vaihtoehtoista Oasis-todellisuutta! Microdot-kirjasen voi ladata pdf-muodossa täältä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oispa ollut oiva takakansi, sääli kun eivät tuota käyttäneet.

Kuvitus olisi sopinut täydellisesti myös kommenttiini eli siihen luvattuun McCarroll-kirjan ruotimiseen, jos Tony olisi ollut Alanin tilalla.

Yllätyksekseni McCarroll-muistelmia on varsin perusteellisesti ruodittu live4everissa, osittain varmaan siksi että McCarroll/kaverinsa ilmeisesti keskusteluun osallistuu ja kirjaa kehuu. Tuossa keskustelussa minua on yllättänyt se miten moni on ilmeisesti odottanut ihan "oikeaa" kirjaa, jossa pääosan esittäjistä muodostuu kokovartaloluonnekuva tms.

No sellaistahan Tonyn kirjasta ei muodostu mutta en ymmärrä miten kukaan moista on odottanutkaan. Hyvin tyypillinen "tilitys-kundilta-joka-sai-potkut" kirja on kyseessä. Se vain ihmetyttää miksi Tony on odottanut 15 vuotta, vielä 90-luvun lopulla kirja olisi saattanut myydäkin. Satuin olemaan Lontoossa lokakuun alkupuolella ja kirjaa oli suorastaan vaikea löytää. Vaikea kuvitella että kustantaja tai Tony tällä mitään tienaa.

Kuten varmaan tiedätkin (ja alkuperäisnimestä näkee) kirjan kantava teema on Noelin valheellisuuden osoittaminen. Suunnilleen kaikki mitä Noel on Oasiksen alkuvaiheista kertonut on Tonyn mukaan valetta; tämän lisäksi Noel varasti Griffithseiltä biisit Definitely Maybelle, harjoitti julmaa työpaikkakiusaamista ja oli/on kaikesta menestyksestä huolimatta onneton ihminen.

Liam esitetään varsin positiivisessa valossa ja jopa vähän säälittävänä hahmona, joka vuodesta toiseen kerjää Noelilta tunnustusta&hyväksyntää sitä koskaan saamatta.

Guigs (tätä muotoa Tony käyttää) puolestaan on Noelin "kätyri" ja bändin sisällä selkäänpuukottaja. Bonehead, joka bändin alkuvaiheissa oli johtohahmo, muuttuu Noelin mukaantulon myötä hiljaiseksi myötäilijäksi. Joten Tonylle jää urhean vastarannankiisken rooli, joka johtaa sitten potkuihin.

Mitään oikeasti uutta tietoa kirjassa ei ole (paitsi ehkä se että alunperin Patsy kuulemma jahtasi Noelia, ei Liamia) ja ihan liikaa Tony kertoo itsestään. Kun ketään ei oikeasti kiinnosta.

Itseironia & huumori joka kirjan saattaisi pelastaa puuttuu kokonaan.

Mutta kyllä kirjan silti halusin lukea; kun tähän asti olen kaikki Oasis-kirjat lukenut niin ei urakkaa voi kesken jättää. Tänä syksynä on muuten ilmestynyt toinenkin Oasis-kirja, semmoinen virsikirjan oloinen musta pikkukirja "The Wit&Wisdom of Gallagher Brothers" eli erilaisia haastattelusitaatteja.

Pete P. kirjoitti...

Joo, muakin ihmetyttää vähän se, että miksi McCarroll julkaisi kirjansa vasta nyt. Tosin ehkä ainakin Britanniassa kaikki Oasikseen liittyvä myy aina, joten siinä mielessä jopa 2010 saattaa olla ihan hyvä hetki.

Saadaankohan koskaan kummaltakaan Gallagherilta muistelmakirjaa? Keith Richardsiltakin sellaista piti odottaa melkein 70-vuotiaaksi asti.

Tosin nykyään jotkut kirjoittaa muistelmat ehkä vähän liiankin nopeasti... Carl Barât, haloo?

Anonyymi kirjoitti...

Mä kyllä tykkäsin kirjasta ihan tarinankerronnan näkökulmasta, ja hauskanakin pidin. Aivan eri asia sitten, miten niihin kaikkiin vihjailuihin pitäisi suhtautua. Katkera Tony on, vaikka kuinka yrittäisi muuta väittää. Siksi useat opuksen "totuudet" on pakko jättää näillä tiedoilla lainausmerkkeihin. Kyllä kiinnostaisi kuulla jotain kommenttia Noelin ja/tai muiden asianosaisten suusta.

Anonyymi kirjoitti...

Uskon että Noel ei kommentointiin alennu. Hän on kuitenkin rikas & menestynyt rocktähti (toivottavasti ei sentään ex-sellainen); Tonyn, joka ainakaan kirjansa perusteella ei ole menestynyt juuri missään, dissaaminen ei olisi Noelin nykyisen "tason" mukaista. Sitä paitsi Noelin avovaimohan on PR-henkilö joka varmaan hallitsee nämä kuviot.

Noelin nykyisestä elämäntavasta sen verran että Liamhan on useassa eron jälkeisessä haastattelussa vihjaillut että Noel muuttui "liian hienoksi meille muille" ja se oli merkittävä syy bändin hajoamiseen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...