23 lokakuuta 2010

Kaamos

Synkkä kaamosaika koittaa jälleen pian. Varsinkin viikon kuluttua tapahtuvan talviaikaan siirtymisen jälkeen päivät tuntuvat aina pimeiltä ja pitkiltä.

Viime vuosina olen lievittänyt syyssynkistelyä tehokkaan kirkasvalolampun avulla, mutta pari viikkoa sitten, kun olin ottamassa valaisinta esille taas täksi vuodeksi, huomasin, ettei lamppu enää syttynyt. Paikallisen sähköliikkeen mukaan vika on jossain 50 euroa maksavassa osasessa ja korjaustyöstä tulisi vielä parikymppiä lisää pulitettavaa. Alun perinkin n. 70 euroa uutena kustantanutta lamppua ei siis ehkä kannata korjata (paitsi ehkä ekologisista syistä - ei taloudellisista).

Uutena kirkasvaloratkaisuna houkuttaisi kovasti päästä kokeilemaan oululaisia Valkee-kirkasvalo"kuulokkeita", joissa valo syöstään siis suoraan korvakäytävien kautta aivojen valovasteellisiin osiin. Korvanappilamppujen etu perinteiseen kirkasvalomötikkään olisi varsinkin se, että näiden tuijottelulle ei tarvitsisi varata erikseen aikaa aamuisin, vaan valohoitoa voisi ottaa vaikkapa bussimatkan aikana.

Ainoa ongelma - niin tylsää kuin se onkin - on hinta. 185 euroa ei tietysti ole paha summa, jos se poistaa kaamosmasennuksen täysin - mutta sellaiseen ei tietysti mikään taikalamppu pysty. Kun odotettavissa olisi parhaimmillaankin vain lievennystä (joka sekin on tietysti erittäin tarpeellista), ei valonappeihin uskalla sijoittaa ehkä aivan näin paljon.

Jos joku tietää näistä erikoisdiilejä tai saa vaikkapa henkilökunta-alennusta Yliopiston Apteekista, arvostaisin vinkkiä kovasti.

Muutenkin olisi hauska kuulla, jos joku on esim. jo ehtinyt kokeilla näitä?

Edit 25.10. Löysin demokäytössä olleen Valkee-laitteen Huuto.netistä hintaan €127. Huomisaamusta alkaen alan kokeilla, miten se toimii. Myyjä ainakin kehui kovasti - oli myymässä tätä pois vain sen takia, että omistaa useampia työnsä puolesta.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaamokseenkin ehkä liittyen: oletko saanut McCarrollin kirjan luettua? Itse odotin siltä niin vähän (=en mitään), että loppujen lopuksi oli positiivinen yllätys, mutta sinä muistaakseni olit etukäteen optimistisempi kirjan ja sen sisällön suhten.

Pete P. kirjoitti...

Hahah, ei, en oo vielä edes tilannut sitä. Jonkin verran olen nähnyt netistä sitaatteja ja ne ei ainakaan ole vakuuttanut mua siitä, että kirja kannattaisi hankkia. Mutta toisaalta taas... pitäähän kaikki Oasis-jutut hankkia. ;-) Kerro jotain mehukasta?

P.S. Harmi, että McCarroll vaihtoi kirjan nimeä ytimekkäämpään muotoon. Se "Oasis: The Truth, The Noel Truth, Is Nothing Like The Truth" ois ollut hauskempi. :-)

June kirjoitti...

Mä hankin noi kuulokkeet reilu viikko sitten! Bongasin ne alunperin Habitare-messuilta, sitten yritin päästä mukaan Ihmiskokeeseen (60 tyyppiä testaa laitteita 60 päivän ajan omassa käytössään), mutta hakijoista valittiin alle 5% enkä päässyt. Sen sijaan ihan vain sen vuoksi että hain siihen, sain vähän alennusta kuulokkeista, joten ne tuli hankittua.

Vielä en ole kamalasti ehdinyt testailla kun olen ollut paljon poissa kotoa (laitetta säädetään tietokoneen kautta, enkä ole mokomaa laitetta ehtinyt kauheasti edes availla), mutta raporttia seuraa kyllä omaan blogiini kunhan pääsen jutussa vähän pitemmälle.

Itsellä on siis sarastuslamppu käytössä aamuisin syyskuusta toukokuuhun. Kesällä sitä ei niin tarvitse, mutta talvisin en kyllä pääsisi sängystä ylös ilman sitä.

Anonyymi kirjoitti...

Toinen anonyymi toteaa, että Tonyn kirja kannattaa ehdottomasti hankkia. Näin uskallan sanoa jo ekan luvun eli lapsuusmuistojen perusteella. En itsekään kovin paljoa etukäteen odottanut, mutta ihan selvästi käsillä on mukavan vaihtoehtoinen ja hauska lisä Oasis-tarinaan. Hah, Tonyn mukaan Noel oli oikeasti nyrpistänyt nenäänsä, kun oli saanut tietää kikkarapään kuuntelevan nössöjen bändiä, Smithsiä. Kumpaa nyt sitten uskoa, kun Noel on tunnetusti myöhemmin nostanut kyseisen orkesterin yhdeksi keskeiseksi vaikuttajakseen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...