20 lokakuuta 2010

Blogiunia, koulua, opiskelua ja siiderikeskustelua

Viime viikkoina blogin kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle; on taas ollut niin paljon muita kiireitä. Yöllä unessa olin tekemässä blogia Dala Dolille. Kun sain sen valmiiksi, huomasin sen olevan kyllä erittäin hieno blogi - mutta sen aiheeksi oli vaihtunut Anna Abreu. Syytin sekaannuksesta ala-astekaverini vanhempia, jotka riitelivät keittiössä ja häiritsivät keskittymistäni, kun yritin kirjoittaa.

Unetkin ovat olleet harvinaisia, sillä kiire vaatii pysymään enimmäkseen hereillä. Päivisin olen puurtanut kouluissa opettamassa kertotauluja tai juureslajikkeita, ja iltaisin olen puurtanut kirjastoilla tutkimassa graduaineistoja. Aineisto on toivottavasti käyty tämän viikon loppuun mennessä läpi. Ensi viikolla otan siihen hieman etäisyyttä ja teen sen sijaan erään kurssin vaatiman esseen - ehkä viimeiseni Helsingin yliopistossa? Sitten olisi aika alkaa toden teolla kirjoittaa itse gradua. Käsittelyluku pitäisi olla valmis joulukuun alkuun mennessä seminaaria varten ja jos oikein hyvin käy, voisi vaikka koko homma olla silloin jo melko pitkällä. Toivotaan, toivotaan. Ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä, että se voisi jopa olla mahdollista. Tosin aina toisinaan nämä tuntemukset eivät välttämättä perustu realiteetteihin.

Maanantaina osallistuin kuluttajatutkimukseen siideristä. Ryhmäkeskustelun järjesti sama firma, jonka toteuttamassa musiikkimakukartoituksessa olin mukana viime helmikuussa. Tällaiset ovat opiskelijalle käteviä juttuja, sillä osallistumisesta saa lahjakorttipalkkion lisäksi myös maksutonta ruokaa ja juomaa. Siiderikeskustelussa ei kuitenkaan juotu siideriä, vaan vain analysoitiin eri siidermerkkien laatuja ja mielikuvia. Itse olen juonut siideriä viimeksi yli 6 vuotta sitten, joten oma asiantuntemukseni aiheesta ei ole vahva, mutta pääsin mukaan venyttämällä totuutta hieman ja vakuuttamalla, että ostan siideriä ainakin kerran viikossa.

Muut osallistujat olivat n. 35-vuotiaita naisia, jotka todella tunsivat siiderinsä ja esittivät niistä painavia mielipiteitä. Itse keskityin lähinnä ilmaisten patonkien mussuttamiseen ja outojen kommenttien heittämiseen. Eräs keskustelun osa-aihe oli pohtia, millaisia eri siiderit olisivat, jos ne olisivatkin ihmisiä ja jos ne osallistuisivat yhdessä jonkinlaisiin juhliin. Kerroin mm., että mielestäni Crowmoor olisi tamperelainen brittipop-fani, joka puhuisi alkuillasta pelkästään englantia kunnes paljastuisi, että hän onkin Tampereelta. Fizz ja Upcider tulisivat juhliin yhdessä, sillä Fizz on Upciderin isosisko ja on opettanut tämän meikkaamaan.

Eräässä tehtävässä piti puolestaan leikata aikakauslehdestä irti kuva, joka kuvastaa Golden Capia. Leikkasin lentoyhtiön asiakaslehdestä Alex Stubbin. Mitäköhän siiderfirmojen edustajat tutkimushuoneen kaksisuuntaisen peililasin takana saivat tästä irti?

2 kommenttia:

Henna Riikka kirjoitti...

Hah, ihania kommentteja sulla, siinä on tosiaan tutkijoilla pohdittavaa.. Sääli etten oikein pidä Crowmoorin mausta, haluaisin kovasti kannattaa tamperelaista brittipop-fania. Sen sijaan juon Magyaria, se ei varmaan kerro ainakaan juojastaan mitään hyvää :)

Tsemppiä graduun!

Pete P. kirjoitti...

Kiitos!

Magyar oli viime vuonna Suomen suosituin viini näköjään?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...