11 toukokuuta 2009

Helpotusta kaikille iTunesia käyttäville

Tuskin mikään on niin ärsyttävää kuin se, kun musiikkia tietokoneelta kuunneltaessa eri kappaleet ja levyt soivat täysin eri äänenvoimakkuuksilla. Juuri sopivalla volyymilla soivaa biisiä saattaa seurata aivan liian äänekäs tai aivan liian hiljainen kappale. Vaikka esimerkiksi iTunesissa onkin sisäänrakennettu äänenvoimakkuuden tasoitustoiminto, se ei itse asiassa toimi käytännössä: etenkin mp3- ja aac-muotoisten musiikkitiedostojen välillä erot ovat välillä todella suuria.

Olen yrittänyt etsiä toimivaa ratkaisua tähän äänenvoimakkuuksien vaihteluongelmaan jo pitkän aikaa, mutta löysin sellaisen vasta tänä viikonloppuna. Ohjelma nimeltä Volume Logic on iTunesia varten julkaistu plug-in, joka korvaa iTunesin oman äänenvoimakkuuden sääntelyjärjestelmän. Volume Logic todellakin tasoittaa eri kappaleiden väliset volyymierot lähes tasaisiksi ja lisää ääneen vielä muutenkin hieman muhkeutta. Ohjelma on helppo asentaa ja sen käyttäminen on yksinkertaista.

Volume Logicin Windows-version voi ladata täältä ja sama sivu kertoo myös asennusohjeet. Mac-versiokin on olemassa ja löytyy varmasti googlailemalla. Suosittelen Volume Logicia ehdottomasti kaikille, jotka käyttävät iTunesia pääasiallisena musiikinsoitto-ohjelmanaan. Etenkin niille, jotka kuuntelevat musiikkia nukkumaan mennessään, eivätkä halua häiriintyä yhtäkkisistä äänenvoimakkuuksien vaihteluista...

3 kommenttia:

dpst kirjoitti...

Kokispullojen korkeissa on muuten niitä redeemkoodeja jos kiinnostaa saada ilmaisia biisejä. Vaikutaa kyllä hyvältä ohjelmalta, pitää testata.

Pete P. kirjoitti...

Hmmm, miksi Pepsissä ei ole ikinä mitään korkkikoodeja? Uskollista Pepsinostajaa ei palkita mitenkään. Cokislaiset saa kaiken.

dpst kirjoitti...

Koska pepsi ei tarvitse mitään houkuttimia, että ne sais ostajia. Kouluni lähellä ei oikeesti myydä pepsiä lähes missään, niin on pakko tyytyy kokikseen, mountain dewiin tai dr. pepperiin (plus satunnaiset energiajuomat). Pepsi on yksinkertaisesti paras. Sitäpaitsi toi kokiksen koodi juttu vaatii rekistöitymään kokiksen sivuille. Aika tyhmää :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...