26 marraskuuta 2009

Salakavalaa indie-opetusta

Löysin tänään kieltenopettajaa sijaistaessani yläasteen keskipitkän ruotsin oppikirjasta hyvin yllättävän brittipop-viittauksen: lyhyessä sarjakuvassa keltatukkainen tyttöhahmo brassailee Lontoon-shoppailureissullaan ja esittelee mm. uutta takkiaan, joka löytyi kaupasta, jossa "Sarah Nixey från Black Box Recorder brukar handla"!

Harmittaa, etten saanut kännykkäkamerallani tarkempaa kuvaa. Olin huikean hämmentynyt siitä, että ruotsin-kirjaan oli valittu popkulttuuriviittaukseksi melko tuntemattomaksi jääneen myöhäisbrittipop-yhtyeen laulajatar! Vaikka viittaus olisi ollut cool kirjan tekohetkellä joskus vuonna 2000, olisi se silti luultavasti mennyt 99,999%:lta kahdeksasluokkalaisista täysin ohi. Ja nyt vuonna 2009 siinä on vielä entistäkin vähemmän järkeä.

Mutta juuri siksi se on niin hienoa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno bongaus! Eräässä saksan kielen kirjassani mentiin puolestaan Entombedin keikalle, mikä konteksti huomioiden oli niin ikään hiukan hämmentävää.

Pete P. kirjoitti...

Hahah
Ois kiva kuulla noilta tekijöiltä, että miten tällaiset valinnat tehdään.

T. kirjoitti...

Nyt on vuosi 2009.

Pete P. kirjoitti...

Hyssst hyssst, ei siinä ole ikinä lukenutkaan että olisi joku muu vuosi, esim. 2008. ;-)

(Kiitos!)

intellectual shit kirjoitti...

Yläasteella oli ruotsin kirjassa juttua björkin konsertista. Olihan se nyt jokseenkin outoa kun voisi olettaa että olisi jokin ruotsalainen bändi sen tilalla. Björkhän on islannista?

Pete P. kirjoitti...

Joo, mutta Björk on sentään hyvin tunnettu ja aika mainstreamia sillä tavalla, loogisempi valinta kirjaan kuitenkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...