03 kesäkuuta 2011

Uusi Coldplay



Ylituotettua roskaa. On aina kovin tylsää, kun bändi ei kuulosta enää oikealta bändiltä ollenkaan. Soundit ovat niin hiotut ja putsatut, että kappaleeseen ei jää minkäänlaista tarttumapintaa. On tultu pitkä matka Parachutesista.

Muuta: Kaiser Chiefsin kekseliäs tapa julkaista uusi albuminsa on mielenkiintoinen... mutta melko vaivalloinen. Se, että kuulija joutuu itse kokoamaan levyn biisijärjestyksen, siirtää vastuuta liiaksi kuluttajalle. Olisi edes tyylikästä, jos bändi itse kertoisi jonkinlaisen oman suositteluversionsa, jonka pohjalta lähteä valintoja tekemään. Nyt tuntuu siltä, ettei albumikokonaisuudella ole mitään väliä - tärkeintä ovat vain yksittäiset biisit.

3 kommenttia:

Lauri kirjoitti...

Samaa mieltä ainakin osittain. Ei toi nyt läpeensä surkea kappale ole. Kitaramelodia on jopa ihan hyvä. Sliipatut soundit tosin ärsyttävät suunnattomasti. Edes Viva la Vida ei kuulostanut yhtä hiotulta ja puunatulta, vaikka sekin tuntui välillä todella ylituotetulta. Parachutesista on tosiaan tultu pitkä matka. Turhankin pitkä.

Kaiser Chiefseiltä tuo on ihan fiksu idea tavallaan. Jengi kumminkin lataisi "hyvät biisit" erikseen, niin nyt saa ainakin kasata mieleiset kappaleet. Diggaan myös siitä ideasta, että fanit saavat itse laittaa omat versionsa myyntiin. Ensimmäistä kertaa joku bändi hyödyntää sosiaalisen median ideaa hyväkseen kunnolla, mistä pitää antaa plussaa. Ehkä jonkun fanin versiosta tulee se oikea albumikokonaisuus, mistä fyysinen julkaisu muodostetaan. Se olisi hienoa.

Mutta niin kuin sanoitkin, albumikokonaisuus jää nyt todella varjoon. Ja onko noiden 20 biisin joukossa edes kymmentä hyvää biisiä...

June kirjoitti...

Mä tykkään tän uuden sinkun jytästä, siitä että se on selkeästi kesäbiisi. Mielikuvista siinä tosin ei ole, ja nimenomaan liian hiottu.. Mua ei Coldplay tosin ole viime vuosina edes juurikaan kiinnostanut, joten sikäli tää on ihan positiivinen ilmestys. Katotaan kuinka paljon sitä loppujen lopuksi jaksaa luukuttaa. Parachutes on kuitenkin huippulevy!

Pete P. kirjoitti...

Hyvin tiivistetty, Lauri - sekä Coldplay että KC -asiassa!

Bubble: Joo, juuri niin: kuinka usein tulee sellainen fiilis, että "Nyt on pakko saada kuulla Coldplaytä!"? Ei oikeastaan ikinä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...