01 kesäkuuta 2011

Stewart Lee





Stewart Lee on yksi parhaista asioista, jotka olen löytänyt Englannissa ollessani. Tietysti se, etten ollut kuullutkaan Stewart Leestä ennen kuin muutama viikko sitten, osoittaa sivistymättömyyteni ja tietämättömyyteni, mutta joka tapauksessa; se, että nyt tiedän Stewart Leestä, on erittäin merkittävä asia elämässäni.

Stewart Lee on siis uransa 1980-luvun puolivälissä aloittanut stand-up -koomikko, joka ei ole saavuttanut areenatason mainstream-mainetta, mutta jolla on kivikova kulttisuosio ja nyt BBC:llä jo toisen kautensa aloittanut Stewart Lee's Comedy Vehicle -sarja. Twitterissä joku kutsui Stewart Leetä "komedian My Bloody Valentineksi" ja vertaus oli varmasti osuva: Leen tyyli on hyvin armoton ja osittain jopa yleisöä vieraannuttava. Viime viikon Comedy Vehicle -jaksossa osa yleisöstä käveli pois kesken esityksen (siis TV-kameroiden edessä!). Leen kuivakka ja paikoitellen junnaava tyyli ei miellytä kaikkia, mutta ainakin itseäni ja ilmeisesti monia muitakin miehen jutut huvittavat valtavasti.

Yllä on Comedy Vehiclen toisen tuotantokauden ensimmäinen jakso kokonaisuudessaan. Lisää löytyy YouTubesta. Suosittelen kaikille, että jakso kannattaa katsoa kokonaan: Stewart Leen hauskuus ei löydy 5 tai 10 minuutin pätkissä, vaan koko idea on pidemmässä kaaressa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...