12 syyskuuta 2006

Menetetty mahdollisuus


Vuonna 1997 suomalaisella musiikilla oli melko ainutlaatuinen mahdollisuus, joka valitettavasti tuhlattiin. Tuolloin Sub-Urban Tribe julkaisi kappaleen nimeltä First Spring Day, joka on aivan oikeasti erittäin hyvä ja kaunis sävellys sekä kaiken lisäksi vielä todella taidokkaasti tuotettu.

En tiedä kovin tarkkaan, minkälainen yhtye Sub-Urban Tribe oli ennen vuotta 1997 (muistan, että he tekivät jonkun yhteis-singlen tms. Don Huonojen kanssa?) ja 1990-luvun vaihtuessa 2000-luvuksi Sub-Urban Tribestahan oli tullut tylsän tavanomainen suomalainen heavybändi, jolle jostain kumman syystä aina jaksetaan povata "vientimahdollisuuksia". Mutta vuonna 1997 bändi siis julkaisi hienon First Spring Dayn, joka oli jonkun suomalaisen nuorisoelokuvan soundtrackillakin ja josta tuli melko iso hitti.

Tällaisen täysosuman jälkeen Sub-Urban Triben olisi ollut suotavaa tehdä niin kuin Liam Gallagher kerran neuvoi veljeään: "Write a couple o' more these babies!", mutta ei kun ei. First Spring Dayn jälkeen Sub-Urban Tribe teki varmaan jotain ja sitten ehkä jotain ja sitten vaihtoi tyyliä (ja laulajaa) entistä hevimmäksi ja muuttui kuuntelukelvottomaksi.

Tätä menetettyä mahdollisuutta voit muistella lataamalla First Spring Dayn tästä (se löytyy myös albumilta Panorama sekä kai joltain hittikokoelmalevyltä). Kannattaa ottaa huomioon, että tässä blogissa tuskin tullaan kovin usein kehumaan mitään suomalaista artistia (eikä tässä nytkään kehuttu artistia vaan nimenomaan biisiä), joten pienikin kehu kannattaa ottaa vakavasti.

Muuta: Tänään ensimmäisellä ranskan-tunnilla jokaisen opiskelijan piti esitellä itsensä ja kertoa mm. harrastuksistaan. Mainitsin musiikin ja Pepsin juomisen. Ympäriltä kuului jonkinlaista hörähtelyä. Pepsiä ei siis otettu todesta harrastuksena.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

toi harrastusjuttu, ihan paras :)

Pete P. kirjoitti...

:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...