19 lokakuuta 2006

Askellus


Mietin tätä asiaa joskus kauan sitten, ja taas uudestaan tällä viikolla. Nimittäin askellusta, ihmisten tapaa kävellä.

Askelluksessa on nimittäin kolme vaihtoehtoa: jalkaterät suoraan eteenpäin, jalkaterät ulospäin tai jalkaterät sisäänpäin.

Jos ei oteta huomioon tiettyjä erityisryhmiä (esimerkiksi CP-vammaisia, joista enemmistö käyttää sisennysaskellusta), mitä kävelytyyli kertoo ihmisestä? Voiko siitä päätellä taustaa, harrastuksia, luonteenpiirteitä tai jotain muuta?

En ole asiasta aivan varma, mutta suoralta kädeltä voisi päätellä että jalkaterät ulospäin kävelevät ovat ehkä maalta kotoisin. Kuraisilla pelloilla kumisaappaat jalassa kävellessä ulonnusaskellus on ehkä ollut kätevin tapa päästä eteenpäin. Se on tehokasta lompsimista, joskaan ei lainkaan tyylikästä.

Ei niin, että se nyt olisi niin tärkeää, miten joku ihminen kävelee. Mutta on jotenkin surullisen näköistä, kun etenkin nuoret ja muuten tyylikkäät naiset kävelevät jalkaterät ulospäin harppoen.

Askellusta on kaiken lisäksi vaikeaa muuttaa. Sitä voi harjoitella, mutta se on niin luonnostaan tuleva asia, että sille ei ole helppo tehdä mitään.

Kannattaa tarkkailla omaa askellustaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jalkaterät ulospäin voi kävellä myös kauniisti. Liidellä ihan. Niinku tanssijat. :)

Itsellä tulee tuo ryhdikäs kävely suurelta osin tanssiharrastuksen ansiosta ihan selkärangasta, ja muutenkin kiinnitän paljon huomiota juuri ihmisten kävelytyyliin - tätä taustaani vasten on hauskaa, että heppuni on varsinainen hassustilompsijaharppoja. :D

Entäpä Monty Pythonin Ministry of silly walks? ;)

Pete P. kirjoitti...

Heheh, joo siinä oli myös kyse askelluksesta! Olen yrittänyt kelailla että miten on mahdollista, että John Cleese osaa tehdä niin uskomattomia kävelytyylejä... se on niin sellainen joustava. Ja ministeriö kyseiselle asialle on loistava idea muutenkin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...