21 lokakuuta 2006

Oasis marraskuun Q:ssa ja Uncutissa


Oasis on näkyvästi esillä sekä Q:n että Uncutin marraskuun numeroissa. Q viettää 20-vuotissyntymäpäiviään ja tarjoaa marraskuun numeroonsa kokonaiset 20 erilaista kantta (sisältö on jokaisessa sama). Akateemisessa kirjakaupassa oli laaja valikoima eri kansia, myös se jossa on Noel Gallagher (Suomalaisessa oli pelkästään Michael Stipe -kansi).

Noelin haastattelu Q:ssa on melko lyhyt. Kysymykseen "Minkä laulun viimeisen 20 vuoden ajalta olisit halunnut itse kirjoittaa?", Noel vastaa The La'sin Looking Glassin. Suosikkihuumeekseen viimeisten kahden vuosikymmenen ajalta Noel (yllättäen!?) mainitsee ekstaasin.

Q lehti tuntuu muuten olevan menossa parempaan suuntaan. Joskus 5-6 vuotta sitten lehden laatukäyrä meni jyrkästikin alaspäin, mutta nyt on näkyvissä jonkinlainen korjausliike. Lehti perustuu yhä liikaa kaikenlaisiin "Paras se-ja-se" -listoihin ja "Niin-ja-niin monta vuotta siitä-ja-siitä" -hehkutuksiin, mutta on siinä hyvääkin. 20-vuotisjuhlansa kunniaksi Q mm. listaa kaikki Ford Escortin / Focuksen mallit ja näyttää millainen Cokis-tölkki oli 20 vuotta sitten ja millainen se on nyt. (Kuulostaa ehkä aika amikselta diggailla tällaisista jutuista, mutta olen varma että joskus nämä osoittautuvat hyödyllisiksi. Tykkään selailla vanhoja Q- ja muita lehtiä, ja tällaiset jutut ovat siinä mielessä hyviä.) Lisäksi levy- ja livearvostelut ovat hyviä ja tehokkaita. Tässä numerossa livearvostelussa 4 tähteä saa Beautiful South, jonka jäsenet näyttävät kuvista päätellen yhä jatkavan nerokasta peribrittiläistä tyyliä esiintyä konserteissakin ulkotakit päällä.

Uncutin Oasis-haastattelu on pitempi ja siinä ovat mukana kaikki bändin jäsenet. Noel ja Liam käyvät läpi Stop The Clocksille tulevia biisejä ja Noelin muisteloiden ja arvioiden ollessa informatiivisia ja laajoja, Liam vastailee muutaman sanan epäolennaisuuksia.

The Masterplan: "Big tune, man. Good words. What's it about? Haven't a clue."

Supersonic: "-- We practised nearly every fucking day. -- We weren't - not dissing the Mondays or, anything like that - we weren't like a lad's band, we were grafting. I'm sure they were grafters, but they were in it for the crack more than the music. Do you know what I mean? I don't mean like, the crack, literally."

Champagne Supernova: "-- Fuckin' havin' loads of fucking drugs. That's what that means. Champagne just means booze and Supernova is fucking out of it! --"

Uncut myös listaa, mitä Oasiksen ex-jäsenet ovat tehneet bändistä erottamisensa / eroamisensa jälkeen. Boneheadillä (kelatkaa nyt miehen nimeä!? Jotenkin 12-vuotiaana minulle oli ihan luonnollista, että suosikkibändissäni soitti Bonehead-niminen ukko. Nyt se tuntuu äärimmäisen... nerokkaalta.) on ilmeisesti nyt jonkinlainen "managerointihomma". Hyvä hyvä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Äitini tuli juuri Lontoosta ja oli ostanut Q-lehden, jonka kannessa oli kukas muukaan kuin Noel Gallegher. Jee!!

Pete P. kirjoitti...

"Onnekkaita ovat ihmiset, joiden läheiset käyvät Lontoossa tuliaisia tuoden."
- roomalainen sanonta n. 130 e.Kr. -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...