14 kesäkuuta 2007

Vähän mainoksista

(Hyi yhh, millainen kuva! Viimeinen paikka maailmassa, jossa haluaisin olla!)

Eli siis muutamia huomioita viimeaikaisista mainoksista.
Ensinnäkin: Särkänniemi. Huvipuisto antaa itsestään melko vaisun kuvan tämänhetkisessä ulkomainos- ja tv-kampanjassaan. Särkänniemen neljä pääkohdetta ovat itse huvipuisto, delfinaario, planetaario ja kotieläinpuisto. Siis kotieläinpuisto! Onko mitään tylsempää? "Toivo alpakka", hei haloo! Lisäksi tv-mainoksessa esiintyvä "lampun henki" (tms.) vaikuttaa pelottavalta pöllypäiseltä hipiltä.

Classic-jäätelöt. Classic mainostaa tällä hetkellä televisiossa erinomaisia pullan ja kakun makuisia jäätelöitään. Mainokset herättävät ihan mukavan nostalgista retro-70-luku-maalais -fiilistä, mutta millainen totuusarvo on lauseella "Suomalaista jäätelöä parempaa ei olekaan"? Miksi kaikki suomalainen on aina defaulttina niin hyvää ja parasta? Oletteko ikinä maistaneet vaikkapa italialaista tai amerikkalaista jäätelöä? Tai mitä jos esimerkiksi Perussa tehdään jostain syystä (ehkä alpakan maidosta?) aivan älyttömän hyvää jäätelöä? No, mainokset ovat tietysti mainoksia, eikä niissä pidäkään puhua totta.

Kolmantena, ja kuvaan liittyvänä, mainitsen Jaffan. Bussipysäkeille sijoitetut mainokset ovat melko (tehokkaan) häiritsevän räikeitä, mutta niissä on pari ihan OK-juttua. Uusi light-Jaffa on tietysti "uut-uus" (tahallaan väärin tavutettuna), mutta vanhalle perus-Jaffalle annetaan määre "vanh-uus". Lisäksi joku käpy tai pingviini tai jääkarhu (mikä lie) sanoo sen olevan "Ei pöllömpi, not owler". Tyhmää - mutta tyhmä on hyvää.

+ Muuta: V-lehden (joka muuten lopetetaan pian) uudessa numerossa oli Maroon 5:n levyarvostelussa ihan hauska juttu. "-- Rockia, jossa pärjäillään ahdistumatta, vaikka elämä potkisi. Ja sitten deittaillaan mallityttöjä" Tai ei se nyt ollutkaan niin hyvä juttu. Iltapäivällä se tuntui jotenkin hauskemmalta.

Conanissa oli eilen oivaltava huomio Donald Trumpista: Trump on kuin stereotyyppinen sarjakuvan "rikas mies". Kultaiset hiukset, pilvenpiirtäjiä joissa lukee oma nimi, mainostauluja joissa on oma naama... ja tv-ohjelma, jossa antaa toisille potkuja!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...