16 kesäkuuta 2007

Libertinesin paluu jatkuu


Pete Doherty ja Carl Barât lämmittelivät The Libertinesin hiillosta jo huhtikuussa [1, 2] ja yhteistyö näyttää nyt jatkuvan. Ja missä merkeissä! NME.com:in uutinen kertoo kaksikon olevan studiossa levyttämässä cover-biisiä myöhemmin tänään lauantaina BBC Radio 2:ssa esitettävään Beatles-spesiaaliin, joka juhlistaa Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band -levyn 40-vuotismerkkipäivää.

Doherty ja Barât ovat jollain keinolla saaneet itselleen kunnian versioida Pepperin järisyttävää päätösbiisiä ja yhtä Beatlesin aivan ehdottomimmista kappaleista, A Day In The Life! Varmasti moni muukin tribuuttiohjelmaan osallistuva bändi (mm. Razorlight, Oasis, jne.) olisi halunnut juuri tämän kappaleen itselleen!

Radio 2 esittää ohjelman siis tänään lauantaina klo 20 Englannin aikaa, eli klo 22 Suomen aikaa. Ohjelma on toinen osa Pepper-spesiaalia - ensimmäinen osa esitettiin pari viikkoa sitten. Oasis muuten versioi samassa ohjelmassa Within Without Youn, sekin voi olla ihan jännä veto. Radio 2:ta voit kuunnella livenä tästä linkistä.

Edit, lauantai klo 23: Libertinesin A Day In The Life oli ihan mukava, mutta "ihan mukava" oli pieni pettymys. Versio seurasi hyvin tarkasti alkuperäistä, mutta alkuperäistä on aivan mahdotonta parantaa mitenkään, joten Doherty ja Barât saivat aikaan vain valjun kopion 40 vuoden takaisesta. Lisäksi BBC oli laittanut kappaleen päälle puheen pätkiä, mikä tietysti häiritsi kokonaisuutta. Oasiksen versio Within Without You'sta oli puolestaan erittäin hyvä. Bändi oli selvästi panostanut kappaleen harjoittelemiseen ja sovittamiseen. Tulos oli yhdistelmä Tomorrow Never Knows'ia ja Within Without You'ta: intialaista sävyä, rock-kitaroita ja iso rumpukomppi. Liam lauloi kappaleen melko tavanomaisesti, mutta pari kohtaa kuulostivat hienon voimakkailta. Within Without You ja ohjelman muutkin kappaleet löytyvät jo nyt LimeWirestä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Libertinesistä puheen ollen, kuulin vasta nyt ensimmäistä kertaa Don't look back into the sunin...mieletön biisi...huono päivä muuttui hyväksi ja se jos mikä on hyvän biisin merkki.

Pete P. kirjoitti...

Joo, se on ehdottomasti yksi parhaista! Siinä muuten biisin tuottanut ex-Suede-kitaristi Bernard Butler soittaa komppikitaraa, koska Pete Dohertyllä oli "vaikeuksia" ehtiä studioon tms. :-)

Itse pidän erityisesti "o-o-ooh"-kohdista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...