13 huhtikuuta 2007

Libertinesin paluu

Eilen tapahtui jotain hyvinkin odotettua, mutta silti uskomatonta ja koskettavaa. The Libertinesin ydinkaksikko Pete Doherty ja Carl Barât esiintyivät yhdessä ensi kertaa kolmeen vuoteen!

Libertinesin "paluu" oli osa Dohertyn kaksipäiväistä "An Evening With Pete Doherty" -minifestivaalia (kai sitä voi minifestivaaliksi kutsua: kaksi keikkaa kahtena peräkkäisenä päivänä ja paljon vierailijoita?) Lontoon Hackneyssä. Ensimmäisenä iltana Dohertyn ja Barâtin yhteisesiintymisestä oli kyllä huhuttu, mutta vielä tuolloin se ei toteutunut.

Seurasin toista iltaa NME:n reaaliaikaisesta blogista, joka päivitti tunnelmia Hackneysta noin viiden minuutin välein. Alkuillan postauksissa kerrottiin, miten Doherty esiintyi yhdessä folkmuusikko Bert Janschin kanssa ja joku taidemaalari maalasi esiintymisestä samaan aikaan taulua. Ihan hienoa ja nokkelaa, mutta ei mitään sen ihmeellisempää.

Noin yhdentoista aikoihin Suomen aikaa tunnelma kuitenkin alkoi tiivistyä: blogissa kerrottiin, että konserttisalin baarissa oli nähty joku Dirty Pretty Thingsin (Carl Barâtin nykyisen bändin) jäsen ja viimein muutaman päivityksen jälkeen blogissa kerrottiin, että Pete ja Carl olivat viimeinkin yhdessä lavalla. Oli kuin olisi seurannut jonkinlaista tosielämän salapoliisikertomus / Harlekiini-rakkausromanssi -tarinaa netin kautta!

Libertinesin yhteenpaluu ei jäänyt miksikään parin biisin kiusoitteluksi, vaan Pete ja Carl soittivat lopulta yhdessä 13 vanhaa Libertinesin klassikkoa. YouTubeen on jo ilmestynyt näistä muutamia videoita. Yllä nähtävässä pätkässä parivaljakko esittää kappaleet Tell The King sekä Don't Look Back Into The Sun.

Dohertyn ja Barâtin välit ovat varmasti olleet viime vuosina monimutkaiset ja ristiriitaiset, ja ajattelinkin vielä Tell The Kingin aikana, että tunnelma heidän välillään vaikuttaa jotenkin jähmeältä. Don't Look Back Into The Sunin alussa he kuitenkin siirtyivät lähemmäs toisiaan ja vanhat hyvät ajat näyttivät palanneen kertaheitolla!

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että Doherty/Barât on paras lauluntekijäkaksikko sitten Lennon/McCartneyn, joten on ollut kovin surullista että heidän yhteinen uransa jäi niin lyhyeksi. Nytkään mitään todellista Libertinesin uudelleenkasaamista ei tietenkään ole luvassa: sekä Dohertyn Babyshambles että Barâtin DPT ovat tekemässä kakkosalbumejaan ja ovat saavuttaneet merkittävää suosiota omillaankin. Hackneyn ilta kuitenkin todisti jälleen, että yhdessä he olisivat täysin voittamattomia, jos vain haluaisivat. Libertinesin takaisintulo ei edelleenkään näytä kovin todennäköiseltä, mutta onneksi edes vähän todennäköisemmältä kuin vielä eilen tähän aikaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pete! Äijä näyttää Rhys Ifansilta. :D

Pete P. kirjoitti...

Hahah, kiitos! :-)

P.S. Olipa harvinainen kommentti. ;-)

Anonyymi kirjoitti...

ja Pete! Äijä näyttää Jonny Lee Milleriltä Trainspottingissa! Sickboy! :D

Pete P. kirjoitti...

No jopas, tuleepa näitä nyt! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...