28 huhtikuuta 2007

Lisää Yrjönpäivä-vitsejä

Onpas nyt oikein joku buumi käynnissä... Kuka näitä oikein suunnittelee? Tai siis... kyllähän tällainen huumori vetoaa teineihin ja muihin lapsenmielisiin, mutta jos olisit vaikka remontoimassa asuntoasi, valitsisitko laattakauppojen joukosta juuri sen joka keksii yhdistää laatta/oksennus -teeman?

Muuta: Olin taas tällä viikolla sijaisena ala-asteella. Uskonnontunnilla oikein hämmennyin siitä, miten terävää ajattelua eräs poika esitti. (Ja tunsin itseni totta kai tyhmäksi.) Kirjan kappaleessa oli Raamatun opetus, jossa Jeesus kehotti rikasta miestä noudattamaan Käskyjä, jotta tämä pääsisi taivaaseen. Jeesus toivoi, että rikas mies luopuisi omaisuudestaan ja lähtisi seuraamaan Jeesusta. Mies ei suostunut.

Mietimme, mitä käskyä tällainen käytös muka oikein rikkoo. Tunnen kyllä käskyt joten kuten, mutta en itse oikein osannut päätellä, miksi omaisuudesta luopumatta oleminen on käskyjen vastaista. Eräs poika kuitenkin keksi heti: se rikkoo 1. käskyä "...älä pidä muita jumalia". Raha oli rikkaalle miehelle epäjumala eikä hän ollut valmis vaihtamaan sitä oikeaan Jumalaan.

Mutta mitä tarkoittaa se, että viidesluokkalaisella on parempi ajattelukyky kuin minulla?

(P.S. Kiitos Ninni että oot olemassa ja kiitos sattuma että tunnen sut! :-))

1 kommentti:

Tankearkivet kirjoitti...

Pete!!! you are so so nice!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...