30 huhtikuuta 2007

Vappu



Vappu ei ole mikään suosikkijuhlani. Siinä on monia tylsiä osasia. Esimerkiksi vappumusiikki: joko työväenlauluja tai sitten jotain humoristisia torvikappaleita palokuntien soittamana. Mikä idea siinä on?

Ja tungos. Suomi on maa, jossa ihmiset eivät osaa käyttäytyä väenpaljoudessa. Täällä jo kaksikin ihmistä voi saada aikaan ruuhkan. Ja vappuna kaikki amatöörit ovat liikkeellä ja siitä seuraa ärsyttävää hortoilua ja törmäilyä.

Ja vappuruoka. Tippaleivät: tomusokerilla peitettyjä pahvisuikaleita. Mitä ne ovat?! Sima on kyllä ihan hyvää, se on periaatteessa kotitekoista limsaa.

Olin odottanut, että opiskelijana vappu olisi jotenkin parempi, että silloin saisi enemmän vappufiilistä. Mutta ainakin viime vappu oli hyvin tylsä. Laitetaan tyhmät haalarit päälle ja istutaan isossa joukossa jossain ulkona ja juodaan. Tylsää tylsää tylsää. Tältä vuodelta en odota oikein mitään. Taitaa tulla aika kalsaakin.

Vappu on siitäkin typerä juhla, että sen alkuperäinen tarkoitus on jo hyvin unohdettu. Kai sen pitäisi olla työväestön tai ylioppilaiden juhla, mutta perinteistä työväestöä ei oikeastaan enää ole olemassa ja ylioppilaitakin ovat lähes kaikki, joten siinäkään ei ole mitään erikoista.

Mutta kai se vappupallo pitää silti hankkia... Viime vuonna minulla oli kaksi: piti ostaa toinen, koska ensimmäinen karkasi. Vinkki: kannattaa kysyä pallomyyjältä opiskelija-alennusta!

Hauskaa vappua kaikille!

Muuta: Tänään Gilmoren tytöissä mainittiin Babyshambles. Kuinkakohan moni sarjan katsoja Amerikassa tiesi yhtään, mistä siinä oli kyse? Nyt oli muutenkin loistava jakso - viime aikoina sarjan taso on ollut ehkä vähän vaisu.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

mäkään en oo oikeen ikinä tajunnut vappua ja uutta vuotta, nyt on eka opiskelijavappu ja päätin tehdä sne ihan kunnolla tähän asti on ollut hauskaa. kaveri sanoi että mulle sopii laumautuminen. en sitten tiedä oliko se hyvä vai paha asia.

gilmoren tytöt rulettaa. mulla on kaikki tuotantokaudet (laittomina kopioina) ja oon kattonu ne montamonta kertaa, vaikken monistakaan sarjoista diggaa.

koita nyt sinäkin nauttia vapusta, vaikka onkin kylymä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...