25 huhtikuuta 2007

Vakava oli kivaa


Tänään koin harvinaisia kokemuksia: nautin kahdesta vakavasta (/vakavahkosta) asiasta. Yleensä pyrin välttelemään sellaisia.

Ensimmäinen oli, kun minun piti saada valmiiksi eräs essee. Pituudeksi oli määrätty viisi sivua ja sain puolet kirjoitettua aivan helposti. Toisen puolen täyteen saamiseksi piti vähän taistella, mutta yllättävää oli se, että taisteleminen oli itse asiassa ihan hauskaa, vaikka se olikin vaikeaa. Yleensä vaikea ei ole hauskaa.

Toinen oli, kun keskustelin ystäväni kanssa joukosta vakavia asioita: mm. sosiaaliturvasta, reumasta ja opintotuesta. Yleensä en pysy tällaisissa keskusteluissa kovin pitkään - jotenkin en vain osaa vastaanottaa ja lähettää näin epäkevyitä aiheita. Mutta nyt tuli ihan hyvä fiilis siitä, että oli ehkä oppinut jotain uutta ja mahdollisesti saanut keskustelukumppaninkin oppimaan jotain uutta.

Pitäisi siis ehkä useammin vain rohkeasti tehdä ja puhua vaikeita ja tylsiäkin asioita eikä vain vältellä niitä viimeiseen asti.

Muuta: Eilen yöllä MTV:ltä tuli englantilaisen grime-räppäri Dizzee Rascalin uusi video Sirens. Vaikka en biisistä kovin paljon pitänytkään (tosin kunnia siitä Dizzeelle, että hänellä on hyvin omaperäinen ja etenkin jenkkiräppiin verrattuna todella rosoinen tyyli), video oli mielestäni erittäin hieno. Siinä ketunmetsästysasuihin pukeutuneet herrasmiesmaalaiset jahtaavat Dizzeetä pimeillä kujille hevosten selässä. Tämä toimii aika monella tasolla: musta, työväenluokkainen nuori mies joutuu valkoisen yläluokan ajojahdin kohteeksi, jne. Lisäksi hevoset näyttävät kiehtovan surrealistisilta pimeillä kaduilla ja etenkin sisätiloissa.

Katsokaapas itse:



Dizzee Rascal - Sirens

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mitä noi tollaset pikkuesseet on, meillä on koko ajan jotain 13-15 sivua. siksipä hengaan täällä netissä mielummin. työ odottaa aukinaisena edessä. joku viis kuus sivua voi suoltaa jotain sontaa vaan, mut sit alkaa tökkii ja pahasti.Ehkä se on vaan sellanen sääntö et puolet saa tehtyy helposti oli tekstin pakkopituus mikä vaan

Anonyymi kirjoitti...

nyt on muuten ihan sairaasti ilmestynyt/ ilmestymässä levyjä mit ä ois pakko saada ja sitten sä vielä aina mainostat kaikkea täällä. ei oo täitä ei oo rahaa.

Pete P. kirjoitti...

Joo, se siinä vähän huolestuttavaa onkin että pian pitäis kirjoittaa useamman kymmenen sivun kandi ja sitten joskus useamman sadan sivun gradu ja nyt jo viittä sivua joutuu strugglaamaan. Tosin sitä strugglausta kesti ehkä puoltoista tuntia siis. Esim. graduun ajattelin käyttää vähän enemmän aikaa. ;-)

No mitäs kaikkea nyt on tullut? Suosittelen muuten eBay:tä levyjen ostopaikkana. Itse ostan sieltä nykyään lähes kaikki (ellei se ole pakko saada aivan heti, esim. Arctic Monkeys). Mistään en ole kymppiä enempää maksanut (sis. toimituskulut) ja se on aina kiva kun uusi levy tulee postiluukusta sisään aamulla!

Pete P. kirjoitti...

P.S. Oikein hyvä juttu, ettei sulla ole täitä. ;-)

Anonyymi kirjoitti...

en mää tykkää ostaa netistä, levyjä kuten kirjojakin pitää saada hypistellä. ja sitäpaitsi kun sen nettishoppailun kerran aloittaa siihen jää koukkuun helposti, kuten kaikkeen muuhunkin netteilyyn.

no just esim toi artic monkeys ja sit muitakin, hahaa, vakava oli susta niin kivaa, etten voi päästää sua takaisin keskustelemaan musiikista. ilkeä olen.

Anonyymi kirjoitti...

siis mitä mä aas kirjottanu:ei oo täitä, tietenkin töitä tarkoitin, kuten varmasti ymmärsit, täistä tuskin rahaa saisi. vaikka eipä ole niitäkään.

Anonyymi kirjoitti...

joo ja nyt mä kirjotin että mitä mä aas, eli mitä mä ass, eli mitä mä taas.

god nyt meen nukkuu. alkaa olla sen verta levotonta ja säälittävää. tosin kaveri heittelee meses jotian lehmän kuvia ettei silläkään hyvin mee

kohta sä muutat tän blogis kanssa.

Pete P. kirjoitti...

!!! :-D !!!

Anonyymi kirjoitti...

Tallyho!


Huomenna levykauppaan..

Sonja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...