17 huhtikuuta 2010

Uusi Blur / Outnumbered YLE:llä

Tänään julkaistu uusi Blur-single Fool's Day on yksinkertaisesti erittäin hyvä. On todellinen ilo kuulla klassista Blur-kokoonpanoa jälleen yhdessä. Olisi sääli, jos bändi ei jatkaisi tästä kokonaisen albumin tekoon - maailma ehdottomasti tarvitsisi uuden Blur-levyn!

Fool's Dayn voi kuunnella YouTuben kautta tai ladata foorumeilta.

Muuta: YLE alkoi viime viikolla näyttää BBC:n mainiota komediasarjaa Outnumbered nimellä Isot ja pienet. Sarjaa esitetään hieman outoon aikaan lauantain alkuillassa klo 18.15, mutta se on ehdottomasti olennaista katsottavaa kaikille fiksuista komedioista pitäville, esimerkiksi Royle Familyn faneille.

Moneen kertaan palkittu Outnumbered on tyyliltään hyvin raikas, melko pitkälle improvisaatiopohjalta toteutettu sarja. Sen pääosassa on keskiluokkainen lontoolainen lapsiperhe, mikä kuulostaa hyvin tylsältä ja ärsyttävältä, mutta tavanomaisista lähtökohdista huolimatta (tai juuri niistä johtuen) Outnumbered on yksi viime vuosien hauskimpia sarjoja. Suuri vastuu hauskuudesta kuuluu sarjan näyttelijäkaartille, joka esittää roolinsa hyvin uskottavasti ja inhimillisesti. Kirkkaimmiksi tähdiksi nousevat sarjan lapset, etenkin villiä Beniä esittävä Daniel Roche, joka saa esittää tarinan herkullisimmat repliikit.

Outnumbered koostuu Royle Familyn tapaan hyvin pitkistä yksittäisistä otoksista, mikä tuo sarjaan mukavaa realismin tuntua. Toisaalta jaksojen tarinat ammentavat usein paljon energiaa kiireestä (myöhästytään koulusta, istutaan ruuhkassa matkalla pienenläintilalle, juututaan vessaan ennen häitä, jne.), joten verkkaisen rakenteen ja piinallisen kiireen yhteispeli luo sarjaan hyvin omalaatuista jännitettä.

En halua tässä paljastaa liikaa Outnumberedin käänteistä tai kertoa sen yksittäisistä oivalluksista. Suosittelen vain kaikkia heittäytymään mukaan sarjan maailmaan avoimin mielin. Etenkin toisella tuotantokaudella jaksot sisältävät varsinaista vistiryöpytystä, joten toivotaan, että YLE jatkaa sarjan esittämistä vielä ensimmäisen kauden jälkeenkin.

Yle Areenasta on mahdollista katsoa viimeisin esitetty jakso.

7 kommenttia:

trh kirjoitti...

kiitos outnumberedin suosittelusta, oli varsin oivallinen aloitusjakso ainakin.

Pete P. kirjoitti...

Jep, siis tänään esitetty jakso oli järjestyksessään jo toinen. Mutta tämä on tosiaan sarja, johon pääsee helposti mukaan oikeastaan ihan missä vaiheessa tahansa. Mukavaa, että pidit - tällaista on aina hauska kuulla. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Voi sen myös ladata Blurin sivulta, ilmaiseksi. http://www.blur.co.uk/



- T

Antti E kirjoitti...

Kiitos vinkistä! En ollut kuullutkaan tuosta sarjasta aikaisemmin.

Pete P. kirjoitti...

Outnumberedista alkoi muuten Britanniassa juuri pari viikkoa sitten 3. kausi, eli jos nyt näytettävän ekan kauden jälkeen jaa vielä nälkä, näkemättömiä jaksoja riittää vielä jonkin verran.

Hyvä Antti, että huomasit tän! Tää vois olla semisti just sun tyylinen sarja.

Jos lataa Blurin tuolta niiden sivuilta, kannattaa ladata se .wav-versio. Ainakin eilen mp3 oli katkonainen. Ehkä sekin on jo korjattu.

Jonny kirjoitti...

Mälsä biisi.. mut graham pelastaa paljon kuitenkin

Pete P. kirjoitti...

Mä pidän Fool's Daysta ihan hullun paljon. Ei missään nimessä mälsä. Ennemminkin vähäeleinen: sen tyylikkyys on pienissä jutuissa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...