16 elokuuta 2010

Luetun ymmärtäminen

Kesätentin aika on vihdoin huomenna. Viimeinen lukuviikko oli jälleen kerran aivan yllättävän työlästä. Perinteiseen tapaan internet pilaa keskittymiseni: ei riitä, että tulee kirjastoon, avaa kirjan ja on aikovinaan tehdä tietokoneella muistiinpanoja, jos sitten keskittyykin vain selailemaan blogeja ja Wikipediaa.

Lauantaina paahdoin typötyhjässä Valtsikan kellarissa yli 8 tuntia, mutta saldoksi jäi lähinnä se, että nyt tiedän, että tasokkaasta Human Traffic -elokuvasta on tehty ilmeisesti luokaton "remix-versio" tai että Walmart-kauppaketjun suosituin myyntiartikkeli on banaani. Vähemmälle jäi tieto esimerkiksi siitä, mitä Paul Ricoeur tarkoittaa "epäilyksen hermeneutiikalla" tai Gilles Deleuze "häpeän politiikalla" tai muut sellaiset asiat, joista olin varsinaisesti lukemassa. Silmäni kyllä skannasivat sivut läpi, mutta luetun ymmärtäminen jäi heikkoihin kantimiin. Aiheet liikkuivat sen verran filosofisilla tasoilla, ettei niihin oikein pääse kunnolla kiinni, jos selailee vartin välein Twitteriä.

Kaiken lisäksi lauantaisen lukupäivän rauhaa tuli yllättäen häiritsemään kirjaston edustalle majoittunut "Katu on punk" -kadunvaltaus. Sain pänttäämisen taustamusiikkina nauttia mm. yhtyeistä Molemminpuolinen varma tuho, Sotavamma sekä Kylmä sota. (Miksi muuten punk-bändit näyttävät ainakin nimiensä puolesta jämähtäneen täysin 1970-luvulle?) Jollain näistä oli tarttuva kappale nimeltä Sika ("... saatanan sika!"). Onneksi biisit olivat pisimmilläänkin vain parin minuutin luokkaa ja bändien välissä oli aina melko pitkä hiljainen tauko.

Eilinen oli välipäivä luvuista (Flow, XX: lyhyt raportti tulossa), tänään kertauspäivä ja huomenna tenttiin. Keskiviikkona kieltenopettajan sijaiseksi yläasteelle.

(kuvan lähde)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä punk-biisi kestää alle minuutin.

t: lokaali

Pete P. kirjoitti...

Hyi ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...