28 elokuuta 2010

Robbien ja Garyn onnellinen loppu


Robbie Williamsin ja Gary Barlow'n uusi yhteissingle on mielestäni melko hämmentävä - hyvällä tavalla. 1990-luvun puolella Robbie tuuletti Take That -aikojen likapyykkejään kitkerissä kappaleissa kuten No Regrets, mutta nyt kun saagalle on saatu ilmeisen onnellinen loppu, langat voidaan solmia kauniisti yhteen tällaisessa jopa ironisen ylimakeassa duettobiisissä. Shame on kuin musiikkimuotoon puettua tosi-tv:tä tai ainakin vähintään saippuaoopperaa: Robbie ja Gary kertovat kappaleessa ilmeisen rehellisen kuuloisesti siitä, miltä heistä on tuntunut viimeisten 15 vuoden aikana ja miksi nyt on oikea hetki pyytää anteeksi. Robbie Williamsin kappaleiden sanoitukset ovat olleet käytännössä aina hyvin henkilökohtaisia ja paljastavia, mutta on hauskaa, että myös Gary Barlow'lla on tällä kertaa riittänyt huumorintajua lähteä mukaan tällaiselle linjalle.

Vaikka Shame onkin musiikillisesti äärimmäisen keskellä tietä kulkevaa poppia, se on silti omassa genressään erinomaisesti sävelletty, sovitettu ja tuotettu kappale. Ainakin se on mielenkiintoisempi ja tarttuvampi kuin yksikään Robbien viimevuotisen Reality Killed The Video Star -levyn biiseistä (Bodiesia lukuunottamatta). Intro on kyllä melko suoraan varastettu Beatlesin Blackbirdistä. Video on homoeroottisissa viittauksissaan jopa melko rohkea - ainakin luultavasti Robbien ja Take Thatin kotiäitifanien mielestä. Tämä on niin outoa ja epäsopivaa kuin mainstream-pop vain voi olla.

Tavallaan Shame on avoimen tilittävässä tyylissään kuin seesteisempi "aikuisten versio" Libertinesistä:

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voevoe, se ei ylempi video toimi

Anonyymi kirjoitti...

Once a fat dancer, always a fat dancer.

t: lokaali

Pete P. kirjoitti...

Nyt pitäisi videon toimia.

Anonyymi kirjoitti...

Hankin vastikään East 17:n Walthamstow'n.

Pete P. kirjoitti...

No onkos se nyt lainkaan hyvä? ;-)
Brian Harvey on joka tapauksessa hieno tapaus. :-D

Anonyymi kirjoitti...

Hitit kyllä iskee edelleen, mutta en kertakuuntelun perusteella vielä löytänyt muuta innostavaa. Vaikea päättää, onko alkuperäinen vai Shampoon näkemys House of Lovesta parempi. Huomio kiinnittyykin oheislehtiseen, jossa mainostetaan mahdollisuutta ostaa kaikkea päheetä vaatetusta bändin koiralogolla varustettuna. Esim. varmasti upea punainen farkkurotsi tarpeitaan tekevällä koiralla lähtis 60 punnalla. Hämmentävää vain, että mistään ei ole kuvaa saatavilla, ja kaikki tuotteet ovat unisex-mallia. Ehkä kauppa on silti aikoinaan käynyt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...