20 syyskuuta 2010

Failface

Kiitos, Paleface, että olet tiukasti ajan hermolla. VR:n makasiinit ovat kuulemma tuhoutuneet tulipalossa? Rajua, en ollut kuullutkaan! Kaiken lisäksi makasiinien palo jotenkin symboloi laajemmin kaikkea sitä, mikä maassamme on vialla; vaihtoehtokulttuurin hävittämistä rahan vallan tieltä, yksipuolista mediailmapiiriä, pissiksille myönnettäviä luottokortteja (!), poliisin valehuumeostoja ja niin edelleen. Kaiken lisäksi Veikko Hursti -vainaa on jo vaipunut unholaan - ja sehän vasta suuri kansallinen tragedia onkin!

Tilanteessa ei kai voi oikein muuta kuin kysyä "Miksi kaikki tuntee Johanna maatalous-Tukiaisen / Niin kuin Kolmen Sepän kodittoman romanialaisen?" Sekoitetaan joukkoon vielä viittaus Lahden vuoden 2001 MM-kisojen Hemohes-dopingkuvioihin ja kirpeän pureva rap-protestilaulu alkaakin olla valmis. Kyllä nyt kokoomuspuolue viettää Hästenseissään unettomia öitä, kun Paleface on jämptisti sanonut, miten asiat oikein ovat!

Olen totta kai Palefacen kanssa samaa mieltä siitä, että tässä maassa kaikki asiat eivät ole hyvin. Niin politiikka, talous, media kuin kulttuurikin kulkevat ajoittain hyvin kyseenalaisia ja jopa vääriä latuja, ja hyvinvointivaltion julkisivu on rupsahtamassa nopeammin kuin Finlandia-talon marmoriseinät. Mistä olen Palefacen kanssa eri mieltä on se, että minusta olisi naurettavaa tehdä rillumarei-henkinen, nolosti ontuva muka-protestilaulu, jonka ajankohtaisiksi tarkoitetut kulttuuriset viittaukset ovat jo puolen vuosikymmenen takaa ja kauempaakin. Palefacen mielestä moinen on ilmeisesti tyylikästä ja fiksua.

Viime viikolla krapulaisen näköinen Paleface soitti YLE:n Aamu-tv:ssä akustisen reggae-version Procol Harumin kuluneesta Whiter Shade of Palesta - Juice Leskisen suomenkielisillä sanoilla. Jos ja kun tämä näyttää kuvaavan Palefacen mielentilaa, hänen olisi paras pysyä poissa niin levytysstudiosta kuin julkisuudestakin. Mene jollekin tamperelaiselle yläasteelle englannin ja äidinkielen opettajaksi, Paleface. Siellä sinua pidettäisiin siistinä tyyppinä.

13 kommenttia:

K kirjoitti...

Siinäpä oli Paleface nimensä mukaisesti kalpeaakin kalpeempana. Tuo Aamu-TV:n akustinen versio on mielestäni jollakin tasolla raikkaampi kuin albumiversio. Silti pidän tuosta albumiversion leirinuotiomaisesta introsta. :D

Pete P. kirjoitti...

Mä en vaan lämpene tällaiselle hippihenkiselle räpille. Haisee liikaa villapaidalta ja pesemättömiltä hiuksilta.

Ja sit pakko sanoa vielä se, että on myös aina epäcoolia tehdä erikielistä musaa kuin millä artistin nimi on. Suomenkielinen artisti nimeltä Paleface on jotenkin feikkiä, vähän niin kuin Scandinavian Music Group tai mitä noita nyt on.

Pete P. kirjoitti...

+ En itse S-vikaisena voi hirveän kovasti moittia Palefacen puhelaulua, mutta sössöässä kuulostaa ainakin tässä musassa jotenkin hölmöltä.

Lisäksi vielä (ohoh, näköjään tää aihe oikein riivaa mua) Paleface laulaa huonosti ja toi laulu on lisäksi huonosti miksattu, jotenkin liian kuiva ja erinäinen tossa musan päällä. Jos nyt siis puhutaan tästä Procol Harum -biisiversiosta.

Anonyymi kirjoitti...

Missä sun miksauksia pääsee kuulemaan?

Pete P. kirjoitti...

Toi on aina huono pointti, ystävä hyvä. Tarkoittaako se, että Palefacen levyä jakelee levy-yhtiö ja sitä myydään ihan oikeissa levykaupoissa, että kaikki siinä on automaattisesti hyvää? Eikö ole mahdollista, että esim. miksaus on tehty huonosti, mutta se on julkaistu siitä huolimatta?

+ Lisäksi mun miksauksia voi kuunnella vaikka MySpacessa. ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Sä valitat liikaa ja laulat ihan päin persettä.

Buu.

Pete P. kirjoitti...

Pitääkö mun nyt kysyä, että missäs sitä sun laulua kuulee?

Mutta joo, siitä viis. En missään nimessä ole laulaja, olen biisintekijä.

Ja kaikki kritiikki ja kommentit otetaan mielellään vastaan, myös buu:t.

Anonyymi kirjoitti...

Olen anonyymi numero1, Pekka. en jaksanut rekisteröityä ja siksi esiinnyin nimettömänä (siitä yleensä ei seuraa hyvää keskustelun tason kannalta). En ole siis lauluasi arvosteleva nimetön. Blogisi jyrkkä ja sanoisinko "mestaroiva" sävy ajoi minut tuohon miksauskysymykseen. Halusin asettaa tiukan näkemyksesi koordinaatistolle. Ei muuta. Heippa.

Pete P. kirjoitti...

Moi, Pekka, ja kiitos rehellisyydestä. Voisitko silti selittää tarkemmin, mitä tarkoitat "koordinaatistolla" ja millä tavalla tuo miksaus-kysymys nyt sitten asetti näkemykseni sille?

Itse rinnastaisin tämäntyyppisen blogikirjoituksen kolumneihin. Tyyliin kuuluu olla hieman jyrkkä ja liioittelevakin. Jos kyseessä olisi varsinainen levyarvostelu tai muu luonteeltaan konventionaalisempi tekstityyppi, Palefacea tarkasteltaisiin ehkä hieman laveammin kuin tässä nyt.

Facebook-keskustelun perusteella voisi tehdä sellaista yhteenvetoa, että Paleface on onnistunut tekemään albumin, josta sedät tykkää. IskelmäFinlandia-ehdokkuus Karrille ensi vuonna?

Jos Paleface näyttäytyy jotenkin tasokkaana tai terävänä, johtuu se ainoastaan siitä, että suomalaisen mainstream-räpin tila on tällä hetkellä muutoin niin ankea. Tottahan Kalponaama on järkevämpi kuin Cheek tai Fintsut, mutta se ei vielä sano paljon.

Anonyymi kirjoitti...

Yritin hahmottaa pikaisesti, (vs. lähtisin lukemaan blogejasi läpi ja arvailemaan "mistä puhaltaa" noin yleisesti ottaen musiikillisesti tai muuten) miltä pohjalta esität arvioitasi miksauksen tai laulun hyvyydestä tai huonoudesta. Esim. puuhailetko itse musiikin parissa ja jos puuhailet niin millä tasolla.

Kun en tuntenut/tunne sinua, niin uteliaisuuttani kysyin. Sitten annoit hieman lisäosviittaa myspace-linkin muodossa ja nyt olen jo hieman "viisaampi". Levyarvioita,kolumneja yms. mielipiteenilmauksia tutkaillessa on yleensä pakko tuntea "asteikko", jolla arvioija liikkuu eli jonkin sortin "track record" helpottaa arvioinnin arviointia. Tai ainakin itse ajattelen näin. Nyt tiedän paremmin mistä on kysymys tässä kommentoinnissa.
Näin me sedät vetelemme johtopäätöksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Positiivista on se, että joku ylläpitää perinteitä

Paleface sortuu liialliseen älykkömenoon, rytmisen puhemusiikin ei tule olla Bonon reinkarnaatio.

t: lokaali

Pete P. kirjoitti...

Musta tuntuu, että se menee ennemmin niin, että Paleface haluaisi olla älykkö ja vaikuttaa fiksulta, mutta ei onnistu siinä. Paitsi joillekin (kriitikot) juttu ilmeisesti menee läpi.

dupon kirjoitti...

Hei,
Etsitkö laillista lainaa?
Onko pankkisi kieltäytynyt sinulta?
Tarvitset rahaa syystä tai toisesta.
Olet vilpitön ja rehellinen
Tarvitset lainaa maksaaksesi velkojasi, laskujasi tai
toteuttaa projekti?
Sinulla on aina mahdollisuus.
Huolestuttavampaa on, että tarjoamme lainoja alkaen 5 000 €,
nopea ja luotettava, 3 prosentin vuosikorolla. Me olemme
luotettava
Jos olet kiinnostunut, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä suoraan.
posti: marcdupon18@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...