22 joulukuuta 2010

Lupaus

Olen aikoja sitten luvannut itselleni, että annan katusoittajille rahaa vain, jos he soittavat Beatlesia tai Oasista (OK, myös jos he soittavat esim. Suedea, mutta sitä ei kukaan katusoittaja ainakaan Suomessa koskaan soita). En enää muista, mikä tämän lupauksen idea oikein oli - ehkä se, että kun aivan kaikille hyville katusoittajille ei kuitenkaan pysty rahaa antamaan, niin täytyy tehdä jonkinlaista esikarsintaa. Kai tässä myös kannustetaan katusoittajia huomaamaan, että esim. Beatlesia soittamalla saa hattuun enemmän kolikoita kuin vaikkapa Metallicaa soittamalla (vaikka tietenkin muiden kuuntelijoiden / rahanantajien palaute saattaa osoittaa toisin).

Tänään lupauksen pitäminen ei tuottanut kovin hyviä tuloksia. Kävelin Aleksanterinkatua pitkin. Ensimmäisessä kulmassa oli n. viiden lukiolaistytön kuoro, joka lauloi moniäänisesti ja aivan kauniisti Sylvian joululaulua. En kuitenkaan voinut antaa heille kolikkoa, sillä Sylvian joululaulua ei ole säveltänyt Gallagher tai Lennon/McCartney. Pari poikkikatua pidemmällä epävireistä sähkökitaraa rämpytti mies, joka lauloi kamalalla äänellä juuri ja juuri tunnistettavasti Wonderwallia. Lupaus oli kuitenkin pakko pitää ja heittää hänelle pari lanttia.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Periaatteen voisi muotoilla paremmin "Annan rahaa katusoittajalle, joka tekee kunniaa artistien X, Y ja Z musiikille"?

Tuolloin esimerkiksi huonot Suede-tulkinnat jäisivät kriteerin ulkopuolelle. Toisaalta lantin voisi antaa artistille, joka on rotsinsa puolesta samalla aaltopituudella Oasisin kanssa.

/f

Anonyymi kirjoitti...

En ole koskaan erityisesti miettinyt asiaa, mutta taidan käytännössä olla yhtä jyrkkä. Vain Oasis-tulkinnalla heltiää roposia. Ei siis kovin usein.

Pete P. kirjoitti...

Niin, totta - toi ois oikeudenmukaisempi periaate.

Ärsyttävimmän katuesiintyjät on kuitenkin ne feikki-intiaanit. Ne on olleet pitkään pois Stadista, mutta näin ne nyt joulukuussa taas 3 Sepän Aukiolla. Ärsyttävää musaa, liian kovalla ja tylsä show.

Huono on myös se, joka roikottaa jotain vihreää, tummaan pukuun puettua sammakkoa ja soitattaa mankasta jotain karmean kuuloisia venäjänkielisiä sirkuslauluja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...