21 maaliskuuta 2011

Android-kitara



En pakannut kitaraani mukaan tänne Englantiin ja olen ikävöinyt sitä välillä melko kovastikin. Tänään kokeilin korvikkeeksi ladata puhelimeeni ohjelman, joka simuloi kitaraa. Kuten YouTubesta löytyneestä videosta näkyy, Solo Guitar Lite on kohtalaisen hauska lelu, vaikka varsinaisen kitaran kanssa sillä on hyvin vähän tekemistä. Beady Eyen The Roller sujui kuitenkin puhelinkitaralla aivan mukavasti!

Voisin kuvitella, että lähitulevaisuudessa tämän kaltaisilla ohjelmilla voisi saada aikaan vaikka mitä hauskaa. Ehkä pitäisi kokeilla piano-ohjelmaa seuraavaksi?



Muuta: Vaikuttaa siltä, että poptähdet käyvät tällä hetkellä yhä nuoremmiksi ja nuoremmiksi. Viime aikojen sensaatioita ovat olleet tietysti Justin Bieber ja Willow Smith, ja tätä kaksikkoa seuraa nyt Rebecca Black. Kaikkia tämän hetken esiteiniartisteja yhdistää se, että heidän musiikkinsa on aivan kamalaa (teinimusiikkimarkkinat taitavat toimia niin, että yleisölle menee läpi aivan mikä tahansa, koska se ei ole koskaan saanut kuullakseen mitään parempaa - tässä olisi vanhemmilla kasvattamisen paikka: Beatles autoradioon soimaan koulukyytimatkoilla, tms!). Rebecca Black pääsee kamaluudessa kuitenkin tavallaan melko innovatiiviselle tasolle: Friday-hitin (YouTubessa tällä hetkellä reilut 30 miljoonaa katselukertaa) sanoitus on niin epäsanoitusmainen, että se on oikeastaan jo aika hieno:

Yesterday was Thursday, Thursday
Today is Friday, Friday (Partyin’)
We so excited
We so excited
We gonna have a ball today

Tomorrow is Saturday
And Sunday comes afterwards
I don’t want this weekend to end



Pidän siitä, että sanoituksessa ei ole käytännössä lainkaan perinteisiä riimejä. Aivan kuin olisi vain kirjoitettu jonkinlainen mindmap käsitteen 'perjantai' ympärille ja laitettu se suoraan biisin sanoitukseksi. "Tomorrow is Saturday / And Sunday comes afterwards" - eipä siinä voi väittää vastaan! 


Ja kuten Willow Smithiä jokunen aika sitten coveroi "Neil Young" ja Bruce Springsteen, Rebecca Blackin hittiin on nyt tarttunut "Bob Dylan"!

10 kommenttia:

- kirjoitti...

hehe, mä kans ihastelin tota Dylan- coveria :D Mutta älä yritä sanoo että noi sanat oli susta hyvät!

OIKEESTI!!!!!

!

J/SH kirjoitti...

(no onneksi tuo Dylan-cover on kuitenkin vain vitsi, onhan nyt toki?)

Pete P. kirjoitti...

J: Heheh, on se vitsi. Tosin: mulla ei ole mitään hajua, miltä Dylan nykyisin kuulostaa, joten en ihan poissulkisi mahdollisuutta. ;-)

Anna: Joo, no ei siis hyvät hyvät sanat, mutta kökköydessään ainakin erottuvat. Ei mitään "The club can't handle me right now", tms. vaan suoraan ytimeen siinä, mitä halutaan näköjään sanoa. ;-)

J/SH kirjoitti...

Ensin uskoin, sitten vihastuin faktasta että ns. arvokas folkrokkaaja ottaa pilkan kohteeksi nuoren viattoman pop-tytön, ajattelin sen kuitenkin olevan nykymaailmassa mahdollista, sitten oivalsin pilaksi... tavallaan huojennuin, mutta petyin. Koska sehän kuulosti loppujen lopuksi aika hyvältä coverilta ;)

Pete P. kirjoitti...

Joo, no oli siinä parempi melodia kuin alkuperäisessä. Sama pätee "Neil Youngin" Whip My Hairiin: se on hyvin tulkittu!

Johanna kirjoitti...

Kaikkein pahiten ottaa korvaan tuo kumma koneellinen nasaali kun tytto laulaa "Friday, Friday"-kohtaa. Ja tietystihan tama soi loppupaivan paassa, jee, kiitti! :)

Pete P. kirjoitti...

Toi robottiäänen / Autotunen käyttö on tässä kanssa todella mielenkiintoista tosiaan. Yleensä Autotunella kuitenkin yritetään korostaa jotain melodisia koukkuja, mutta tässä koko homma vedetään niin monotonisesti, ettei mitään korostettavaa ole. Tuloksena hyvin tunteettomalta kuulostava laulusuoritus. Mikä on sekin tavallaan hieno saavutus!

M. kirjoitti...

Koska oot niin kova fani:

http://girlinpinkdancing.tumblr.com/

:D

Pete P. kirjoitti...

Mitä ihmettä? Oliko toi tyttö siis tossa videossa? En halua varmistua faktasta, koska joutuisin katsomaan pätkän uudestaan. ... ja se tarttuisi taas päähän. ;-)

Tässähän on siis se jännä juttu, että biisin - ja ilmeisesti videonkin - on tehnyt joku semiamatöörituottajaryhmä $2000:lla. Rebecca Blackin vanhemmat on kai maksaneet; halunneet antaa lapselleen niin kuin "lahjaksi" tällaisen kokemuksen. Ihan söötti juttu, siis. Mutta: mielenkiintoista on se, että "oikea" pop on nykyisin sellaisella tasolla, että tällaistakin luullaan ihan vakavasti otettavaksi (siis tässä genressä vakavasti otettavaksi) tuotokseksi, ja sitten kaikki menee sekaisin blogeissaan, että mitä paskaa tämä on.

Eli tämä herättelee ihmisiä hyvin! Merkittävä kulttuurituote siksi vähintään.

M. kirjoitti...

Joo on.. se on siel autossa. Jossain tuol sen blogissa on gif kuva siitä kun se jammailee:D

Totta kyllä, että vähintäänkin mielenkiintoinen ilmiö :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...