11 maaliskuuta 2011

Oh Manchester, so much to answer for

Istun bussissa matkalla Manchesteriin. Ihme, että istun: sähläsin metromatkalla vaihtojen kanssa sen verran, että myöhästyin bussin lähtöajasta viitisen minuuttia, mutta onneksi bussikin oli myöhässä aikataulustaan.
Matka-aika Koillis-Englantiin on noin viisi tuntia. Perillä ollaan siis juuri ennen puoltayötä. Toivottavasti matkalla tehdään huoltoasemapysähdys, sillä ehdin kehittää metrosta bussille rynnätessäni melkoisen janon, joka vaatisi kiireellisesti Pepsiä.
Nuorisohintainen bussilippu Lontoosta Manchesteriin kustansi vain 12 puntaa, mikä on mielestäni hyvin edullista. Tosin - kuten aina - sitä saa, mistä maksaa: bussin vessan ovi renksottaa takanani puoliksi auki ilahduttaen raikkailla tuoksuilla, matkustajat eivät osaa laittaa puhelimiensa näppäinääniä pois päältä räpeltäessään tauotta tekstiviestejä... ja eturivissä matkaava vauva alkoi tietysti juuri nyt itkeä.
Perillä odottaa kuitenkin hauska viikonloppu: näen kotimaisia kavereitani ja huomenna Man Cityn FA Cup -ottelun.
Ellen sitten kuukahda janoon ennen sitä. Olemme yhä vieläkin vasta Hampsteadissa.

2 kommenttia:

Pekka kirjoitti...

Oho, pari kaveriani lähti Manchesteriin täksi viikonlopuksi. Mutta tuskin kuitenkaan ovat samoja... Vai oletko menossa Billy Braggin keikalle? :)

Jack is back kirjoitti...

Olen jo pitkän aikaa lueskellut kirjoituksiasi Englannista. Mielenkiintoista ja hauskaa luettavaa!

Paras tapa tutustua paikalliseen elämään eri maissa on matkustaa bussilla. Olen ihmetellyt monesti kuinka halpoja pitkän matkan bussiliput ovat esimerkiksi Irlannissa. Suomessa joutuu pulittamaan järkyttäviä määriä parin tunnin bussimatkasta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...