20 heinäkuuta 2006

Hyviä uutisia YLE:ltä


Tämänpäiväisessä Hesarissa sivulla C1 on pieni uutinen, jossa kerrotaan että YLE 2 aikoo aloittaa syyskuussa päivittäisen musiikkivideo-ohjelman ja lisäksi uudistaa Lista-ohjelmaa.

Kummatkin ovat erittäin positiivisia uutisia! Päivittäiselle musiikkivideo-ohjelmalle en enää itse koe järin suurta tarvetta, koska kaapelista näkyy MTV ja digiboksista The Voice (joskin kummassakin on kyllä tiettyjä pahoja puutteita). Mutta valtakunnanverkossa näkyvä päivittäinen popvideo-ohjelma on kyllä hyvä asia ajatellen vaikkapa suurimpien kaupunkien ulkopuolella asuvaa nuorisoa. Loistavan Jyrkin lopettamisen jälkeen televisiossa ei ole ollut päivittäistä musiikkiohjelmaa. Itse muistelen Jyrkiä todella kaihoisasti! 10-15 -vuotiaana se oli minulle kuin päivittäinen messu uskovaisille (tai jotain). Toivottavasti Kakkosen uusi ohjelma pystyisi tarjoamaan jollekulle edes hieman vastaavan laisia kokemuksia.

Toinen uutisessa mainittu kohta, Lista-ohjelman uudistus on myöskin äärimmäisen tervetullut ilmoitus. 1990-luvulla Lista oli melko amatöörimäistä, joskin viihdyttävää puuhastelua. Mm. Remu juonsi ohjelmaa ja listaykkösenä tuntui aina olevan joko Eppu Normaali tai AC/DC. Vuosikymmenen lopulla ohjelma katosi hetkeksi ja palasi uudestaan ruutuihin vuonna 2003 uudistuneella ilmeellä. Tämä versio Listasta olikin paras ikinä! Loistava juontaja Meri-Tuuli Lindström oli kaunis, hauska, puhui loistavaa englantia haastateltavien kanssa ja piti Suedestä.

Sitten jostain aivan älyttömästä, mutta hyvin ylemäisestä syystä Lindströmin Lista lopetettiin ja koko konsepti uudistettiin taas tänä talvena. Tilalle tuotiin radiosta "tuttu" juontaja "Simo Nilviäinen" (ei ***** YLE, mitä te oikein ajattelette siellä?!), joka on ruma, ei-hauska, ei puhu hyvää englantia eikä taatusti pidä Suedestä. En tosin tiedä tätä varmuudella, koska olen boikotoinut Simon Listaa alusta lähtien (enkä alati muuttuvan lähetysajan takia edes oikein tiedä, milloin se tulee).

Joten toivottavasti Lista-uudistus nakkaa Simon takaisin radion puolelle (tai jonnekin...). Lindströmiä tuskin saadaan takaisin, mutta ainahan voi unelmoida. Ainakin YLE:n suunta musiikkiasioissa näyttää olevan tällä hetkellä oikea...

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meri-Tuuli oli kyllä tosi söpö ja IHQ. Haikeaan tunnelmaan sopinee kuunneltavaksi the Good Old Days? :)

Pete P. kirjoitti...

Sopii! Ja ehkä tätäkin muistellaan joskus: "...There were no good old days / THESE are the good old days"?

Lähetin Yle:lle vielä sähköpostia, että jos mitenkään vain on mahdollista, niin ottakaa Merkkari takaisin. ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Löysin itse muuten Törkytehtaan eräästä Oulun antikvariaatista hintaan 13,90. Että se on paras hinta mihin olen tähän mennessä törmännyt. Suomalainen kirjakauppa täällä Oulussa pyysi kovakantisesta, suomenkielisestä painoksesta 32,90! Oletko muuten ollenkaan perehtynyt "Mötiköiden" tuotantoon? Omasta mielestä kaikki 1980-luvun albumit on silkkaa rautaa. :)

Pete P. kirjoitti...

13,90...hmm...decent hinta. Täältä löytyy parinkympin pintaan, 16,90 olisi englanninkielinen. Kovakantista ei ole edes olemassa täällä päin.

En helvetissä ole perehtynyt enkä aiokaan! ;-) Girl Girls Girlsin olen suunnilleen kuullut ja siitä voin päätellä loput.

Kirjassa on kuulemma mahtava juttu kun Ozzy Osbourne imppaa muurahaisia ja juo kusta?

Anonyymi kirjoitti...

´"Kirjassa on kuulemma mahtava juttu kun Ozzy Osbourne imppaa muurahaisia ja juo kusta?"

Joo, se lyö vetoa Nikki Sixxin kanssa ja sitte tekee tollain. Eikä tuo ole edes pahinta. :) Kyllä se törky vielä sutkin saavuttaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...