05 heinäkuuta 2006

Saksa - Italia


Saksa - Italia äsken illalla oli erittäin hieno peli! Kummatkin joukkueet pelasivat avointa ja aktiivista peliä, eivätkä varmistelleet turhia. Puolustuskin toimi silti, kuten varsinaisen peliajan 0-0 -tulos kertoo. Aivan jatkoajan lopussa Italia teki kuitenkin upean maalin, ja Saksan avattua pakkotilanteessa peliään vielä loppunumerot 2-0. Todella viihdyttävää ja jännittävää jalkapalloa! Jos Italia pelaa samanlaista peliä finaalissakin, ei mestarista tule olemaan epäselvyyttä.

Katsoin ottelun parin kaverin kanssa Mama's Sport Barissa Runeberginkadulla. Paikka oli tupaten täynnä sekä Saksan että Italian kannattajia ja tunnelma oli katossa! Pelin näki kolmelta suurelta projektoriscreeniltä ja useasta laajakulma-tv:stä. Lisäksi jääkylmä Pepsi maksaa vain €2,50 / 0,6 l (!) mikä varmasti on Helsingin kilpailukykyisimpiä hintoja!

Yksi baarityöntekijä näytti aivan Ville Valolta, jos Ville Valo olisi jättänyt muutaman tarttuvan goottirockhitin kirjoittamatta, lihonut muutaman kilon ja työskentelisi sporttibaarissa.

Pöydässämme istui pelin ajan Brasilian Helsingin-suurlähetystössä työskentelevä diplomaattinainen, jonka oli pakko lähteä katsomaan peliä ulos, koska hänen kaukosäätimensä oli rikki. Hän kertoi puoliajalla mielenkiintoisia välähdyksiä diplomaatin työstä. Helsinkiin hän oli päässyt / joutunut, koska se oli viimeisimmässä komennuksenjaossa hänen 6:n maan toivelistallaan, jossa olivat Suomen lisäksi myös mm. Meksiko, Bulgaria ja Norja. Nainen puhui neljää maailmankieltä ja hieman suomeakin. Hän kannatti Saksaa ja oli melko tyrmistynyt Italian loppuhetkien voittomaalista.

Viereisessä pöydässä taas istui kohtalaisen voimakkaassa humalassa ollut keski-ikäinen mies vaimonsa kanssa. Mies kertoi veteraani-tyylisiä juttuja formulamatkoiltaan Saksaan ja Italiaan. "Se oli Nürburgringillä se kisa kun Mika sijoittui aika-ajossa toiseksi ja voitti kilpailun sen varikkopysähdyksen aikana...". Joopa joo, juuri se kuuluisa kisa. Mitä ihmettä?!

No, kaiken kaikkiaan ihan mukava ilta. Ja 0,6 litran Pepsi 2,5:llä eurolla! Huh!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...