31 heinäkuuta 2006

Musiikin abandonware


Tietokoneohjelmistoissa abandonware tarkoittaa sellaista ohjelmistoa, joka on tavalla tai toisella sen verran vanhentunutta, että sen julkaisija antaa sen yleiseen levitykseen ilmaiseksi. Wikipediasta hieman tarkempi selitys.

Musiikin puolella abandonwaren käsitettä ei tunneta, mutta näinä digitaalisuuden ja mp3:n valta-aikoina se voisi olla erittäin käytännöllinen idea. On olemassa erittäin paljon yhtyeitä ja lauluja, jotka voitaisiin asettaa ilmaiseksi levitykseen verkossa, koska niiden levyjä ei ole mahdollista saada mitään muutakaan kautta. Tulos on tavallaan +-0. Kukaan ei niitä levyjä osta, koska niistä ei tiedetä eikä niitä saa. Ja ilmaisen julkaisemisen kautta niistä tiedettäisiin, ja joku innokas saattaisi ehkä sellaisesta jotain maksaakin, jos vain pystyisi.

No, tämä hieman epäselvä ja tylsä selitys valmistelee seuraavien postausten sarjaan. Aion nimittäin tässä blogissa julkaista omasta mielestäni liian unohdettuja mutta hyviä kappaleita. Levyjä, joilla nämä kappaleet ovat, ei saa ainakaan lähes mistään, ainakaan helposti, joten on luultavasti kappaleiden oikeuksien omistajien kannalta lähes se ja sama, lataako joku ne ilmaiseksi tästä. Kutsun asiaa nimellä abandontunes.

Ensimmäisessä osassa käsitellään World Partya ja sarja tulee sisältämään myös mm. Del Amitrin mahtavan skottifutisbiisin.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...