24 heinäkuuta 2006

Kikkailukatufutis


Parina viime iltana keskustasta kotiin mennessäni olen havainnut ainakin itselleni täysin uuden ilmiön: temppuilujalkapallon pelaamisen Helsingin paraatipaikoilla.

Esimerkiksi Kiasman edessä Mannerheimin ratsastajapatsaan juurella sekä Kampin keskusaukiolla nuoret, todella trendikkään ja urheilullisen näköiset pojat ja tytöt esittelevät jalkapalloteknisiä taitojaan ryhmässä. Pelaajat pitävät palloa ilmassa jaloilla, olkapäillä, päällä ja kaikella mahdollisella. Lisäksi he tekevät välillä jopa kärrynpyöriä ja saksipotkuja! Pelissä ei ole kahta toisiaan vastaan maaleja tekevää joukkuetta, vaan sitä pelataan yhdessä ryhmässä toisten taitavia suorituksia ihaillen.

Totta kai tällaisia brassailu-pihapelejä pelataan varmaan joka puolella maailmaa ja tätäkin maata, mutta erikoiseksi tämän tekee nimenomaan pelipaikat: on jotenkin jylhää, kun pelaajat tekevät seinäsyöttöjä toisilleen Mannerheimin patsaan kautta! Lisäksi he ovat selkeästi tulleet näyttäytymään: heillä ei ole päällään urheiluvaatteita, vaan uusimmat muotivaatteet ja hiuksissaan uusimmat geelit. Useimmat pelaajista näyttäisivät olevan afrikkalais- ja aasialaisperäisiä.

Toivon, että he pelaavat myös "oikeaa" futista: tällaista ennakkoluulotonta ja taitavaaa kikkailua tarvittaisiin suomalaisiin jalkapallojoukkueisiin taktiikkaan keskittyvän puurtamisen mausteeksi! Ehkä muutaman vuoden (vuosikymmenen?) kuluttua Suomen maajoukkueen peli soljuu kuin Brasilian parhaimmillaan?

Kuunneltavaa tänään:
The Beatles - I'm So Tired

1 kommentti:

Pete P. kirjoitti...

Joo, nyt vielä ehtii kun on aurinkoisia iltoja! Ne on sen näköisiä tyyppejä, että ne ei syyssateilla suostu ulos. ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...