11 joulukuuta 2009

Uni: Ensi vuoden Emma-gaala

Jaoin unessa ensi vuoden Emma-palkinnot harmaan loskaisella parkkipaikalla seisoneen vanhan auton etupenkiltä. Ehdokkaiden CD-singlejä ja paperisia ehdokaslistoja oli yltympäriinsä sekaisin auton jalkatilassa ja kojelaudan päällä. Muiden muassa PMMP taisi voittaa jonkin palkinnon, mutta suurin yllätysvoittaja oli Bomfunk MC's, joka oli vaihtanut uudeksi nimekseen Musical Brothers. Heidän kappaleensa Rock Hard voitti kategoriassa Paras Kotimainen Kappale, ja auton raollaan olevasta etuikkunasta ojentamani palkinnon nouti Ilkka Alanko. "Juontona" totesin Alangolle seuraavasti: "No tehän ette olekaan viime vuosina voittaneet paljon mitään. Hyvä juttu teille!", johon Alanko vastasi: "No ei me [Bomfunk MC's / Musical Brothers] olla edes tehty mitään ainakaan pariin vuoteen. Ja muutenkin, kun toi Timo Singh (sic!) ei ole tässä enää mukana, niin..."

Mielestäni uneni kertoo hyvin paljon suomalaisen musiikkibisneksen viimeisestä 10 vuodesta ja nykytilasta.

8 kommenttia:

Laika kirjoitti...

Ehkä sinulla on ennustajan lahjoja, sillä olen täällä Lontoossa tähän mennessä kuullut Freestyler-biisin jo kaksi kertaa baarissa. Ehkä MC tekee siis paluun... Voisivat ainakin luopua tuulipukulookista tällä kertaa!

Pete P. kirjoitti...

Huh, 2 kertaa jo! Eli sitä soitetaan todennäköisesti paljon enemmänkin... No, oli se sen verran iso hitti, että ehkä se jää tolleen elämään.

Näin jostain kanavalta Freestyler-videon vähän aikaa sitten, ja se oli kyllä tosiaan jotenkin vanhentuneen oloinen, vaikka se oli silloin aikoinaan niin freesi ja futuristinen. Hehehe, sillä on MiniDisc-soitin...

Anonyymi kirjoitti...

Pakko viilata pilkkua: Tino Singh :-)

mitä vikaa on MiniDiscissä? terveisin sellaisen ylpeä omistaja :-D

Torneå

Pete P. kirjoitti...

Niin, sen takia "Timo" Singhin jälkeen oli suluissa termi "sic!", joka on latinaa ja tarkoittaa suunnilleen "Todellakin!", eli sitä käytetään ilmaisemaan tahallista väärää ilmaisua.

Lisätietoa latinaan Wikipediasta.

Mutta hyvä, että olet kuitenkin tarkka ja perehtynyt Singhin Tinon legendaan! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Aaa, kiitos, opin jälleen jotain uutta :-) olen taas astetta fiksumpi!

Itse asiassa Tinon legenda on jäänyt vähän vähemmälle tutustumiselle, olen varmaan liian nuori tuntemaan tarinaa... muistan vaan pienenä tyttönä katsoneeni jotku missikisat, joissa se oli juontajana, hehheh! Nimi taisi jäädä mieleen vain, koska se muistutti sopivasti "dinoa"...

Anonyymi kirjoitti...

* siis sanoi Torneå

Laika kirjoitti...

Eikös Timo-Tino ollut Passi&Hammasharja -nimisen tv-kisailun juontaja? Kuvattiinko se vielä Ruotsinlaivalla?

Pete P. kirjoitti...

Joo, nimenomaan. Ja Passi & Hammasharjaan Tino pääsi, koska oli säväyttänyt ihmisiä Svenska Teaternin Hype-nuorisomusikaalissa 1994 (?).

Näin jokin aika sitten yhden kaverini luona pienen pätkän vanhaa Passi & Hammasharja -jaksoa, siinä oli kyllä aivan hullu meininki.

Olisikohan ollut jopa niin, että se laiva ei edes ollut merellä, vaan satamassa, koska eihän ulkomereltä saa lähetettyä luotettavaa TV-signaalia? Hätkähdyttävä ajatus!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...