03 joulukuuta 2009

Viikon viitonen

Olin juuri menossa nukkumaan ja tekemässä itselleni rauhallista nukahtamislistaa, kun mieleeni juolahti, että osan listan kappaleista voisi kenties esitellä Viikon viitosessakin. Joten tässä sitä siis ollaan:

World Party - Ain't Gonna Come Till I'm Ready World Party eli Karl Wallinger soitti 1980-luvulla koskettimia The Waterboysissa, mutta siirtyi pian tekemään erittäin Beatles-vaikutteisia soololevyjä (joista eräältä Robbie Williams löysi coveroitavakseen kappaleen She's The One). Tosin Ain't Gonna Come Till I'm Ready kuulostaa kyllä enemmän Princeltä.

World Party - And I Fell Back Alone Samaan syssyyn vielä toinen kappale vuoden 1990 Goodbye Jumbo -albumilta, jota saattaa hyvällä tuurilla nykyisinkin bongata tavaratalojen alelaareista muutamalla eurolla. Kokonaisuudessaan erittäin toimiva, puhdas pop-levy.

Bright Eyes - We Are Nowhere And It's Now Lähdin itse asiassa tekemään soittolistaa tämän kappaleen ympärille. Conor Oberstin laulutyylistä voi varmasti olla montaa mieltä, mutta ainakin tällaiseen surumieliseen sävellykseen sopii mainiosti hieman horjuva tulkinta.

Radiohead - Talk Show Host Tätä loistavaa Radiohead-kappaletta tulee kuunneltua aivan liian harvoin. Minimalismi kunniaan.

Spiritualized - The Straight And The Narrow Useat vuosikymmenen parhaita levyjä listanneet lehdet ja verkkosivustot ovat jo ehtineet asettaa Jason Piercen vuoden 2001 albumin Let It Come Downin lähelle kärkisijoja - ja aivan perustellusti. Pierce ei osaa lukea nuotteja, mutta hän halusi kirjoittaa kaikki levyn orkesterisovitukset itse, joten työhön kului neljä vuotta. Tuloksena oli massiivisia vyörytyskappaleita sisältävä levy, jonka kärkibiiseihin tämä ehdottomasti kuuluu.

kuva taas täältä

1 kommentti:

intellectual shit kirjoitti...

Aika hyvä lista. Jotkut radiohedin vähän epätunnettummat kappaleet on aika aliarvostettuja, aina kaikki vaan hypettää sitä Karma Policea. Jos Conor Orbestista diggaat, niin tsekkaa myös sellanen superkokoonpano kuin Monsters of Folk löytyy mm. spotifysta. Hyvä, että viikkolista teki paluun, tälläisiin on tosi vaikeeta kommentoida jos biisit ei aina nappaa, vähän sama levyarvostelujen kohdalla ja tää koskee ihan mitä blogia vaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...