01 joulukuuta 2009

Yleiskeskisormi

Sain tänään töissä todistaa pientä, hämmentävää elettä, joka teki minut salaa iloiseksi: kollegani näytti kaikille yleisesti keskisormea. Hän oli palaamassa omalle paikalleen ruokatauolta, mutta ennen kuin hän istuutui alas, hän ojensi käsivartensa suoriksi, nosti molemmat keskisormensa pystyyn ja teki hitaan, n. 180-asteisen käännähdyksen niin, että epäkunnioittava ele kohdistui kaikkia hänen näköpiirissään olleita henkilöitä kohtaan.

Kukaan ei huomannut mitään eikä kommentoinut sanallakaan. Itse keskisormennäyttäjäkin vain istahti aivan tyynesti aloilleen. Minua hymyilytti kovasti, mutta en uskaltanut kysyä, mikä jutun tarkoitus oli. Kenties se oli huumoria, kenties aitoa turhautumista. En tosin usko, että se oli täyttä huumoria, sillä keskisormet kohdistuivat niin laajalle joukolle, etteivät kaikki voineet mitenkään olla sisällä jutussa.

Aloin epäillä keskisormennäyttäjäkollegaa toisinajattelijatoveriksi jo jokin aika sitten, kun hän kasvatti yllättäen viikset, joista myös on mahdotonta sanoa, ovatko ne vitsiviikset vai asiaviikset. Kannatan kovasti kaikkea tällaista toimintaa.



Muuta: Kotimatkalla kuulin iPodin shufflauksesta pitkästä aikaa Faithlessin kappaleen Mass Destruction. Kuten useimmat 90-luvun lopun / 00-luvun alun suuret "tanssimusiikin" nimet (kts. Fatboy Slim, Basement Jaxx, ym.), Faithlesskin menetti jossain vaiheessa kaiken "uskottavuutensa", mutta joka tapauksessa erityisesti tämä kappale on bändin tuotannossa hieno helmi. Sanat ovat melko kekseliäästi rimmaavat ja laulaja esittää ne nokkelasti taukoja ja pysähdyksiä hyödyntävällä puolipuhetyylillä. Myös kosketinsoitinsoundit ovat oikein miellyttävät.

2 kommenttia:

Tankearkivet kirjoitti...

hej moi, katotsä "the flight of the concordsia"?
Ne on mahtavia, erityisesti porcelain mountains ja it's business time sketsit :D

Pete P. kirjoitti...

Joo, katson kyllä. Ekalta kaudelta mun suosikkijakso on ehkä se kun ne lähtee kiertueelle soittaakseen "a central park":issa, ne nahkapuvut on mahtavat. Tokan kauden tarinoista ehkä eniten jäi mieleen se, kun Jemaine ryhtyi prostituoiduksi. Se biisikin oli loistava.

Kumpikin levy on muuten Spotifyssä. Ja yllättäen niitä jaksaa kuunnella ihan pelkiltäänkin - se on aika yllättävää tällaisen huumorimusan kohdalla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...