20 toukokuuta 2010

Viikon viitonen

Tällä kertaa Viikon viitosen kaikki kappaleet sopivat yhteen niin sulavasti, että ne voi kuunnella kokonaisena Spotify-soittolistana vaikkapa kesäisenä yönä juuri ennen nukkumaanmenoa.

  • Cat Power - New York Tämä on siis Chan Marshallin tyylikkään vähäeleinen tulkinta Minelli / Sinatra -standardista. Kappale on hienosti sovitettu alusta loppuun, yhtään ylimääräistä nuottia ei soiteta.
  • Radiohead - A Punch Up At A Wedding Viime aikoina olen kuunnellut Radioheadin Hail To The Thief -levyä melko paljon. Suosikkibiisejäni Radioheadilta ovat yleensäkin tällaiset hitaammat ja oudommat kappaleet. Tässä on jotain sukulaisuutta Beatlesin Come Togetheriin.
  • Bad Cash Quartet - Midnight Prayer Ruotsalaisbändi laulaa englantia ehkä hieman liian ruotsalaisella aksentilla, mutta kappaleessa on kaunis melodia ja mukavaa rosoisuutta. Tätä soitettiin jopa MTV:llä joskus kesällä 2003. Hieman saman tyylistä kuin Arcade Fire, mutta pohjoismaalaisemmin?
  • The Drums - Down By The Water Kehuin tätä jo eilenkin, mutta kehutaan nyt uudestaan. The Drumsin kesäisen hilpeästä EP:stä tekee niin erinomaisen kokonaisuuden juuri se, että siinä on mukana yksi tällainen muista kappaleista poikkeava hitaampi biisi.
  • MGMT - Congratulations Uusi MGMT ei ole auennut minulle vielä aivan täysin. Albumilla on joukoittain hyviä ideoita, mutta ne on haudattu melkoisen sekamelskauksen alle. Päätösbiisi Congratulations on levyn selkein ja perinteisin kappale ja siten toistaiseksi ymmärrettävin.
Kuuntele Viikon viitonen siis tästä.

Muuta: Lontoon vuoden 2012 olympialaisten maskotit julkistettiin tänään. Maskottikilpailun voittajiksi valittiin Wenlock ja Mandeville; kaksi avaruusolion näköistä isosilmäistä olentoa, jotka kuulemma edustavat "olympiastadionin rakentamiseen käytettyjä teräspalikoita". Yllätyin, että niinkin konservatiivinen organisaatio kuin Kansainvälinen Olympiakomitea hyväksyi näin rohkean ja suoraan sanoen oudon maskottiparivaljakon. Muita ehdotuksia olivat mm. teekuppimaskotti sekä Big Ben, jolla on kädet, jalat ja kasvot. Ehkä ihan hyvä, että niitä ei valittu. Silmäoliot ovat tietysti herättäneet jo paljon porua mm. internetin keskustelupalstoilla ja lehdissä: esimerkiksi National Post kutsuu niitä "kaameiksi".

Jos Suomi koskaan pääsisi järjestämään olympialaiset, millainen maskotti täällä osattaisiin keksiä? Viimeksi yleisurheilun MM-kisoissa oli muistaakseni jonkinlainen "elävä Stadionin torni".

5 kommenttia:

M. kirjoitti...

Pitäis kuunnella noit Drumseja. En oo vaan vielä päässyt niiden imago kynnyksen yli, ne kun näyttää niin stailatuilta "tehdään amerikkalaisista brittiläinen alternative yhtye"... tuntuu et niiden ilmeetkin on stailattu.

Pete P. kirjoitti...

Joo, just sen imagokynnyksen takia mullakin kesti lähes puoli vuotta, että jaksoin paneutua bändiin. Se laulaja ei kuulosta yhtään siltä, miltä se näyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Mulle tulee tuoreesta NME-kannesta mieleen ysärin alku vaalennettuine farkkuineen. Musa ei taida itseäni puhutella juuri Vampire Weekendiä enempää.

Pete P. kirjoitti...

Niinpä: vaalennetut farkut ja pottakampaus ja college-paita housuissa. Noi jätkät näyttää ihan siltä, miltä mä näytin 8-vuotiaana.

Mullekaan ei Vampire Weekend jostain syystä uppoa. Drums on samantyylinen, mutta joltain pieneltä tekijältä mun makuun sopivampi. Nää on pienestä kiinni.

Anonyymi kirjoitti...

Tosiaan, toi dude on juuri tullut Seppälästä ostoksilta ja on matkalla Beverly Hills ysinollakaksyksnollan koekuvauksiin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...