27 kesäkuuta 2010

Kaksi kertaa hyvä kauppa

Asioin äskettäin kahdessa mainiossa liikkeessä, jotka asiantuntevan palvelunsa ja laadukkaan valikoimansa perusteella ansaitsisivat tulla laajemminkin tunnetuiksi.

Bändikeskukseen (Ruoholahdenkatu 6) minut ajoi pieni mutta harmittava ongelma: kitarani virityskoneistosta hajosi pienen pieni muoviosa, jonka rikkoutuminen esti yhden kielen virittämisen. Kysyin asiaan ratkaisua ensin Levytukusta, josta olen kitarani aikoja sitten hankkinut, mutta sieltä sain vastaukseksi pelkästään ilmoituksen siitä, ettei kyseisiä muovipyörylöitä voida vaihtaa erikseen, vaan koko virityskoneisto täytyisi uusia. Levytukun arvio korjauksen hinnasta oli vähintään 50 euron nurkilla. Kun koko kitara maksoi alle 200, tuntui mielestäni tyhmältä sijoittaa uuteen virityskoneistoon 1/4 koko alkuperäisestä investoinnista.

Pientä ja tunnelmallista Bändikeskusta pyörittävä miellyttävä herrasmies kuitenkin vastasi sähköpostiini täysin päinvastaisella asenteella: kun Levytukku esitti heti alkuun kalliita ja työläitä ratkaisuja, Bändikeskuksen mies ilmoitti vain "Tule käymään, niin katsotaan, miten pääset taas soittamaan!" Positiivisen asenteen perusteella kuljetin kitarani Ruoholahdenkadulle ja Hra Bändikeskus löysikin varastoistaan juuri kitaraani sopivan osan, vaihtoi sen kahdessa minuutissa ja pyysi korvaukseksi kahta euroa. Koska minulla ei ollut käteistä mukana ja Bändikeskuksessa ei voi maksaa korteilla, hän tokaisi vain, että maksat sitten, kun kuljet tästä joskus ohi. Kipitin heti kotiin ja palasin puolen tunnin kuluttua ja maksoin hyvästä palvelusta kiitollisena viisi euroa - vaikka vaihtorahojakin tyrkytettiin ensin pitkään.

Bändikeskus poikkeaa suurista soitinliikkeistä siinä, että se on ilmeisesti tämän yhden kaverin yksityisomistuksessa oleva pieni liike, joka ei toimi minkään suuren kitara- tai laitemerkin maahantuojana. Esimerkiksi Levytukun kuukausipalkkaisilla, paikoin jäisen etäisesti asiakkaisiin suhtautuvilla myyjillä on varmasti paineita myydä mahdollisimman paljon suurten merkkien tuotteita - asiakkaan todellisista tarpeista riippumatta. Bändikeskuksen miehelle pienen soitinkaupan pitäminen on kuitenkin elämäntapa ja hän on bisneksessä mukana musiikin ilosta. Vaikka kertaostokset saattavatkin olla pienempiä, reilulla meiningillä ja asiakasta kuuntelevalla asenteella Bändikeskus saa varmasti luotua pitkäkestoisia asiakassuhteita. Ainakin itse hoidan vastaisuudessa kaikki kitara-asiani Bändikeskuksessa.

Toinen hyvä kauppakokemus oli Chez Mariuksessa (Fredrikinkatu 26). Muutaman vuoden palvellut Tefal-teflonpannuni oli alkanut tarttua kiinni ruokiin, joten täytyi löytää uusi. Suhde paistinpannuun kestää vuosia, joten uuden hankkimiseen on aina suuri kynnys. Chez Mariuksessa sain kuitenkin poikkeuksellisen asiantuntevaa apua ja minulle löydettiin juuri omiin kokkaustarpeisiini sopiva helppohoitoinen Bourget-pannu.

Kuten Bändikeskuksessa, Chez Mariuksenkaan kokeneella myyjällä ei ollut tavoitteena myydä mahdollisimman kallista tuotetta, vaan asiakasta mahdollisimman paljon hyödyttävä tuote. Laadukas Bourget oli useita kymppejä edullisempi kuin tavaratalojen tyyriit Tefalit ja Hackmanit ja sain sen käyttöön vielä hyvin yksityiskohtaista opastustakin. Päällystetyn pannun kanssa on kuulemma erityisen tärkeää olla koskaan lämmittämättä tyhjää pannua täyskuumaksi ja ruokaakin pitäisi siinä kypsyttää melko miedolla lämmöllä. Nyt, kun tiedän kohdella pannuani oikein, en joudu hankkimaan uutta vielä pitkiin aikoihin - mutta jos jotain muuta keittiövarustetarvetta ilmenee, suuntaan ilman muuta Chez Mariukseen.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen kokeilemaan valurautaisia pannuja. Oikein hoidettuna käyttöikä kymmeniä kertoja pidempi kuin erinäisillä pinnoitepannuilla.

Teräspinnoitetut kuparipannut myös ok.

t: lokaali

Pete P. kirjoitti...

Valurauta on totta kai kestävin. Pinnoitetut kestää parhaimmillaankin vain muutaman vuoden. Halusin kuitenkin mahdollisimman helpon yleispannun.

Tekisi koko ajan mieli vaan paistella kaikenlaista ihan huvikseen uudella pannulla. :-D

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa kokeilla seuraavaa uunimunakasta:
- luomumunia
- loraus maitoa
- extra virgin oliiviöljyä
- puolikkaita / neljäsosa miniluumutomaatteja
- karkeasti silputtua tuoretta basilikaa
- rouhittua mustapippuria
- merisuolaa
- rosmariinia

Ainekset kunnolla sekaisin. Uuniin n 180 astetta, 20-30 min kunnes valmista. Pinnalle vielä tuoretta basilikaa.

t: lokaali

Pete P. kirjoitti...

Uhh, toi kuulostaa hyvältä! Noilla aineksilla ei voi mennä pieleen. En olekaan tehnyt munakasta koskaan uunissa. Pannu siis laitetaan suoraan uuniin?

Anonyymi kirjoitti...

kyllä, suoraan uuniin.

t: lokaali

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...