16 kesäkuuta 2010

Vieraskoreaa

Kirjoittamisessa oli nyt lyhyt tauko, sillä luonani vieraili saksalainen ystäväni ja kaikki aika kului hänen viihdyttämiseensä. Torstaina katselimme Oasis-videoita Liam & Patsy Recreation Clubin tiivistunnelmaisessa iltatilaisuudessa, lauantaina todistimme Mirkovicin ja Ruudolfin hämmentävän hauskoja keikkoja Masalassa ja muina päivinä mm. katselimme jalkapalloa, soittelimme kitaraa ja yritimme istua rannalla kesäkuun kylmyydestä huolimatta.

Lauantain Mirkovic + Ruudolf -tapahtumasta on sanottava sen verran, että kyseinen keikka nousee omalla TOP10-listallani hätyyttelemään aivan kärkisijoja. Dala Dolin ollessa matkoilla Mirkovicin tukimiehenä toimi mystinen Male Basic ja keilahallin eteisessä heitetty iltapäiväshow oli oudoista lähtökohdistaan huolimatta (tai juuri niistä johtuen!) aivan loistava. Mirkovic oli uudistanut monien klassikkokappaleidensa biittejä ja yleisöllä riitti tunnistamisen riemua tuttuja riimejä bongaillessa. Male Basicin panos etenkin lauletuissa kertosäkeissä oli tärkeä ja viimeistään tasapainoinen yhteisbiisi Bailubileet nosti tunnelman täysin kattoon. En nyt kehu Mirkovicia ja Male Basicia tässä vain siksi, että tunnen heidät, vaan siksi että show todellakin oli tajuntaa laajentava.

Mirkovicin ja Male Basicin jälkeen lavalle asteli Ruudolf. Hänenkin esityksensä teki todella suuren vaikutuksen: mies käveli suoraan parkkipaikalta lavalle, pisti biitti-CD:n Maciin sisälle ja alkoi heittää freestyleä paikkakunnasta ja yleisöstä. Uskomattoman ammattimaista! Ruudolfin karisma tuli pienessä keikkatilassa upeasti esille: hän tuijotti eturivissä seisoneita kuulijoita suoraan silmiin pitkiä pätkiä ja keksi hauskoja säkeistöjä heitä varten. Jos rap käy ikinä Ruudolfille tylsäksi, hän voisi nopealla älyllään ja tilannetajullaan hankkia menestystä myös stand-up -koomikkona.

Jalkapallon MM-kisoista voisi tähän mennessä sanoa sen verran, että Saksan peli oli perinteisen vakuuttavaa, Englanti taitaa valitettavasti taas epäröidä itsensä ulos tosipeleistä ja Brasilia tulee varmasti vielä pelaamaan helpompiakin pelejä kuin eilen kiistämättä hienosti toiminutta sumppupuolustusta hyödyntänyttä Pohjois-Koreaa vastaan. Oli jollain tapaa järkyttävää nähdä, kun Pohjois-Korean kärkimies itki vuolaita kyyneliä kansallishymnin aikana ennen pelin alkua. Paineet ovat varmasti kovat.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Deutschland über alles! Meikä arvostaa. Brasilia on ärsyttävä ku se voittaa aina. Englanti oli raukka, mutta Gerrardin aksentti hauska.

torneå

Pete P. kirjoitti...

Hahah, joo Gerrard tosiaan pitää homman hyvin aitona, ei mitään hienostelua.

kyse kirjoitti...

itse toivoin koko brassi-poko -pelin ajan, että poko voittais. väliajallakin pelkäsin, että tulee takas kentälle selät verestä märkänä, ku niille oli annettu hieman rakentavaa palautetta.

Pete P. kirjoitti...

Täältä löytyy Pohjois-Korean tietotoimiston matsiraportti otsikolla "Match between DPRK and Brazil". Tosta vois melkein saada sen kuvan, että P-K voitti. Aika sivulauseessa mainitaan päästetyt maalit.

Myös noi muut uutiset on hyviä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...