16 marraskuuta 2010

The Trip



Viime viikolla olin lataamassa vasta ensimmäistä jaksoa BBC:n uudesta komediasarjasta The Trip, mutta nyt olen ehtinyt nähdä jo kaikki kolme tähän mennessä esitettyä osaa ja voin jo sanoakin sarjasta jotain.

Ja sanon, että The Trip on hieno. Se edustaa hyvin vaativaa komedian lajityyppiä: sarjan tempo on melko hidas, suuri osa käsikirjoituksesta on improvisoitua ja yleistunnelma on viritetty hyvin ohuelle rajalle hauskan ja surumielisen väliin. Tällainen ei voisi onnistua ilman A-luokan näyttelijöitä, mutta Steve Coogan esittämässä Steve Coogania ja Rob Brydon esittämässä Rob Brydonia takaavat lopputuloksen toimivuuden.

Jos komedioista Seinfeld on klassinen Pepsi, joka maistuu aina, ja 30 Rock vaikkapa raikas Peroni, joka on herkullista mutta saatavuudeltaan rajattua, The Trip on ennemmin laadukas sherry. Siihen pitää ensin hieman totutella, ja se ei silti sovi kaikille. Sen hienous on pienissä vivahteissa, eikä sitä voi ahmia kiireessä.

The Trip muistuttaa ehkä hieman muutaman vuoden takaista hittielokuvaa Sideways. Sidewaysissa kaksi keski-ikäistä miestä tekivät viiniretken Kaliforniassa ja The Tripissä kaksi keski-ikäistä miestä tekevät ravintolaretken Pohjois-Englannin maaseudulla. Rauhallisesti etenevissä jaksoissa on huippukauniita maalaismaisemia ja myös mielenkiintoista historiallista faktatietoa paikallisista erikoisuuksista. Suurimman osan aikaa kuitenkin kuvataan Coogania ja Brydonia syömässä hienoja ruokia hienoissa ravintoloissa ja käymässä sekä hauskoja että ahdistavia keskusteluja toistensa kanssa.

Sarjan jokainen osa on tähän mennessä ollut edellistä parempi - mielenkiintoista nähdä, mihin The Trip vielä huipentuu. Ensimmäinen jakso on nähtävissä YouTubessa, loput löytyvät torrenteista ja aivan googlaamallakin.

3 kommenttia:

Lauri kirjoitti...

Pitää tsekata. Olisi mennyt kyllä ihan ohi, jos et tästä olisi kirjoittanut. Steve Coogan on nero!

Anonyymi kirjoitti...

Paul Giamattin mestariteoksiin kuuluu myös Sidewaysin antiteesi

t: lokaali

Pete P. kirjoitti...

Lokaali: Hahah, joo toi on aika erilainen! Tosin kyllähän Sidewayssissäkin sitten vähän actionia oli jossain vaiheessa. Vähän.

Lauri: Munkin mielestä Steve Coogan on nero. Ois niin siistiä tavata se ja päästä kuulemaan sen mietteitä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...