12 tammikuuta 2011

Esiin sumusta

Olen aina ajatellut, että uusi vuosi lähtee syntymään pikkuhiljaa ilotulitusrakettien savusta. Vuoden alussa taivas on aina iltaisin harmaana hohtavan sumun peitossa, eikä koskaan voi olla aivan varma siitä, millainen vuosi sumun keskeltä alkaa hahmottua. Vasta joskus huhtikuun paikkeilla voi alkaa ajatella, että "Ahaa, tämä on tällainen vuosi". Tammikuussa ei voi vielä sanoa mitään varmaa.

Tällä hetkellä vuodenalkusumu sijaitsee Lontoossa ja toistaiseksi sitä halkovat vain laskeutuvien lentokoneiden voimakkaat valonheittimet sekä pimeydessä kiitävien ambulanssien kimeät pillit. Ensimmäisen Lontoo-viikon perusteella en voi sanoa vielä oikein mitään oikein mistään. Kaikki käytännön asiat alkavat olla jotakuinkin hoidossa: kurssit on valittu, pankkitili avattu, terveysasemalle rekisteröidytty, asuntolan säännöissä kielletty vedenkeitin salakuljetettu huoneeseen, jne. On siis ollut kiireistä, mutta mitään ei ole vielä tapahtunut. En ole tähän mennessä tehnyt vielä mitään sellaista, mitä en tekisi kotona Suomessakin. Viikko on toki vasta lyhyt aika, mutta jos odotan, että jotain (mitä?) tapahtuisi, pitäisi kai itsekin alkaa tekemään jotain (mitä?) eikä vain odotella?

Ensimmäinen luento tänään oli aivan surkea: vanha professori vain luetteli itäeurooppalaisten tiedustelupalveluiden lyhenteitä ja kaikki pointit päättyivät lopulta siihen, että asiasta voi lukea tarkemmin netistä. Toivon mukaan muut kurssit ovat parempia.

4 kommenttia:

Lauri kirjoitti...

Vedenkeitin kielletty? Minkä ihmeen takia? En ole vielä keksinyt yhtään järjellistä tai edes järjetöntä syytä kieltoon.

Pete P. kirjoitti...

Joo, en mäkään. Kai se on joku sähkö- / paloturvallisuusjuttu. Ihan kaikki "ruoanvalmistuslaitteet" on kiellettyjä.

Yhdellä jenkkitytöllä on huoneessaan kuulemma oma jääkaappi. ;-)

Golden Platitudes kirjoitti...

Jos siellä on jotain ns. vaatekaappipaloja ku on asuntola kyseessä ja päätetty et kielletään sitten kaikki "turhat" laitteet samalla.

Pete P. kirjoitti...

Joo, ois se tietysti kettumaista, jos Victorian aikainen suojeltu talo palaisi poroksi mun vedenkeittimen takia, joten totta kai pitää olla lähtökohtaisesti varovainen. Toivon vaan, että jos palo syttyy, se ei ole mun keittimestä, vaan esim. kiinalaisen sähköisestä riisipadasta. :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...