16 tammikuuta 2011

Lukossa

Viikonloppu huipentui sitten sunnuntaina siihen, että jäin intialaisessa ravintolassa vessan lukkojen taa sisälle. Lukko meni ilmeisesti jotenkin rikki, eikä suostunut enää aukeamaan. En kärsi klaustrofobiasta, mutta tilanne oli silti kovin ahdistava. Ravintolan henkilökunta käytti ensin n. puoli tuntia lukon ronkkimiseen, mutta luovutti sitten ja kutsui paikalle lukkosepän, jonka piti saapua puolen tunnin sisällä.

Kun lukkomestari sitten lopulta ilmestyi n. kolmen vartin odottelun jälkeen ja sai lopulta vielä vartin kestäneen poraus- ja sahausoperaation päätteeksi lukon rikki ja irti, olin viettänyt vessan kopissa jo lähemmäs kaksi tuntia. Olo oli aika heikko ja sekava. En ollut kuitenkaan ehtinyt olla vapaana kuin vasta 5 sekuntia, kun ravintolan omistaja ilmestyi eteeni ja alkoi vaatia minua maksamaan lukkosepän sunnuntaitaksan sekä korvauksen rikki menneestä lukosta. Kieltäydyin oitis, sillä mielestäni ei ole oma vikani, jos lukko ei toimi. Ennemmin minun pitäisi saada korvauksia kärsimyksistä, joita kahden tunnin vessaistunto aiheutti. Kriittinen elementti kiistassa oli se, että olin tullut vessaan suoraan kadulta, enkä tilannut ensin ravintolan puolelta ruokaa, joten en teknisesti ollut ravintolan asiakas. Yritin selittää, että homma toimii yleensä niin, että asiakas voi tulla ensin ravintolaan, käydä vessassa ja vasta sitten istua alas ja tilata.

Omistaja ilmoitti sitten kutsuvansa poliisit paikalle, jos en kerran suostu maksamaan. Vastasin, että ratkaisu sopii minulle, ja jäin kiltisti odottelemaan virkavaltaa. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut. Vähän ajan kuluttua ravintoloitsija tuli pyytämään minulta henkilöllisyystodistusta, joten näytin hänelle suomalaista ajokorttiani (ei olisi ehkä pitänyt antaa mitään nähtäväksi). Hän kirjoitti - tai ainakin oli kirjoittavinaan - siitä joitain tietoja ylös, ja sanoi sitten, että voin poistua. Ihmettelin vähän, että emmekö nyt selvitäkään tätä asiaa loppuun asti, mutta omistaja sanoi, että olisimme yhteyksissä myöhemmin.

Saa nähdä, kuuluuko tästä enää mitään. Ravintolalla ei ainakaan ole puhelinnumeroani eikä mitään yhteystietoja. Ehkäpä tapaus on loppuun käsitelty. Toisaalta toivoisin, että jotain tapahtuisi. Mielestäni on aivan törkeää, että joudun ensin kärsimään kaksi tuntia pienessä suljetussa kopissa ja sitten minua vielä aletaan syyttää! Rauhallinen sunnuntaipäivä ainakin meni kokonaan pilalle.

10 kommenttia:

- kirjoitti...

Kuulostaa traumaattiselta, syvin osanottoni.

Suosittelen kuuntelemaan Beatlesiä ja Oasista, kyllä niillä sunnuntain saa pelastettua.

Pete P. kirjoitti...

Toi vois olla hyvä veto. Ehkä Abbey Roadia?

Ainakin menen kylpyyn 4:n sunnuntai-Hesarin paksuisen Sunday Timesin kanssa. Oikesti, tää painaa varmaan yli kilon!

- kirjoitti...

Hehe, älähän huku ;)

Ja joo Abbey Roadia ehdottomasti! Tai Revolver on ihan hyvä kakkosvaihtoehto.

Anonyymi kirjoitti...

Sori, pistän tähän väliin oman Beady Eye -tilapäivitykseni. B-puolet mukaan lukien kaikki viisi tähän mennessä julkaistua kappaletta jatkuvassa soitossa. Olen todella yllättynyt ja iloinen. Liamin poikkeuksellinen elämändraivi vie aina pitkälle, mutta en olisi arvannut, että uusi tilanne näyttäisi oikeasti vielä lisäävän virtaa mieheen. Lisäksi bändidemokratia ilman Noelia vaikuttaa toimivan kummallisen hyvin mitä biisien tekemiseen tulee. Toki Rollerista vielä erityismaininta Gemille. Kappalehan on ilmeisesti jo yli kymmenen vuotta vanha, eikä lopputuloksen hienoudesta uskoisi millään, että oli alun perin menossa "vain" Oasis-b-puoleksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin, muistaessani mainitsen varsin hoosee-osastolle menevästä löydöstäni. Piti tietysti hankkia coverin innoittamana World of Twistin Quality Street -levy, kun sitä on parissa muussakin yhteydessä ihan hyväksi kehuttu. Oasiksen vanhassa Colour My Life -demobiisissä on lähes sellaisenaan riffipätkä WOF:n kappaleesta The Storm. Mahtava tieto, jee!

Anonyymi kirjoitti...

Siis WOF = WOT. Oli tarkoitus vielä esittää ikiaikainen toive, että ne mahtavat alun demot saisivat vielä joskus virallisen julkaisun. Take Me forever!

Anonyymi kirjoitti...

Ei nyt meni säätämiseksi. Just tuo mainitsemani riffipätkä onkin nimenomaan Take Me:n lopussa. Myös Colour My Lifessa on hyvin Twist-tyyppisiä melodiakulkuja.

Pete P. kirjoitti...

Joo, olen samaa mieltä siitä, että Beady Eyen tunnelma on jotenkin tosi vapautunut. Pitäisi ehkä tehdä World Outside My Roomista joku erillinen postaus - se on niin ihmeellinen biisi, että se ansaitsisi ihan oman analyysinsä. Miten voi olla, että 20 vuoden jälkeen joku laulaja voi kuulostaa noin erilaiselta yhtäkkiä? Tosi jännää.

Mäkin tosiaan toivon sitä, että Oasis-demot julkaistaisiin joskus virallisesti jotenkin siististi koottuina. Toivotaan, että joku boxi joskus saadaan kaikista harvinaisuuksista.

Johanna kirjoitti...

No olipas nihkeaa.

Mutta ei taalla kylla pelkilla suomalaisen ajokortin tiedoilla tee yhtaan mitaan kun ei ole minkaansortin vaestorekisteriakaan. Enpa siis usko etta kuulet tuosta paikasta enaa mitaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tähän mennessä julkaistut Beady Eye -kappaleet eroavat mukavasti toisistaan. Hyvää markkinoinnin kannalta siinä mielessä, että mikäli yksi biisi ei miellytä, niin toinen saattaa niin tehdä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...