07 tammikuuta 2011

Keskiyö Lontoossa

Lontooseen palaaminen tuntui jotenkin luontevalta ja tutulta - viime vuoden lyhyestä käynnistä on vasta niin vähän aikaa, että tällä kertaa ei oikeastaan tuntunut siltä kuin saapuisi uuteen paikkaan, vaan siltä että tulisi takaisin vanhaan. Erona on se, että tällä kertaa ei ole kiire. Koska paluu on vasta kuuden kuukauden eikä kuuden päivän kuluttua, ei jokaista hetkeä tarvitse juosta läpi. Tänään aamupäivällä oli ensimmäinen kerta pitkään aikaan, kun ei ollut yhtään kiire mihinkään: istuin vain keittiössä, join teetä ja luin lehteä.

Blue1 harrasti eilisellä lennolla outoa huumoria. Check-in:issä kysyttiin tavalliseen tapaan, haluaisinko ikkuna- vai käytäväpaikan. Esitin toiveen ikkunapaikasta ja sain lippuni. Koneessa havaitsin, että minut oli laitettu takimmaiseen riviin, jossa ei edes ollut ikkunaa - ja olin joka tapauksessa käytäväpaikalla. Käytäväpaikka osoittautui kuitenkin aivan hyväksi, sillä vieressäni istui melko kookas mies, joka vei osan minunkin istuimestani, joten onneksi minulla oli tilaa kurotella käytävän puolelle. Reilun kolmen tunnin lento tuntui aika ahdistavalta, kun ei kertaakaan nähnyt ulos. Aivan kuin olisi arestissa tai jotain: kolme tuntia paikallaanoloa ilman valoa.

Russell Squaren metroasema ei ollut aivan otollisin paikka kolmen laukun ja yhden pukupussin kanssa retkeilemiselle, sillä asema on niin syvällä maan uumenissa, että portaita on peräti 175 (tästä varoitetaan erikseen kylteissä ja kehotetaan käyttämään portaita vain hätätilassa - muuten suositellaan hissiä). Ahtaassa hississä saatoin vahingossa tökkiä laukuillani muutamaa vierustoveria. Tällainen nolottaa minua aina kovasti. Maan pinnalla taksikuski ei tuntenut Taviton Streetiä, vaan kysyi minulta jopa onkohan sellaista edes olemassa. Pääsimme kuitenkin perille kohtalaisen vähällä kieppumisella.

Ullakkohuoneessa olen lyönyt pääni kattoon jo pari kertaa, ja muutenkin polla on kovilla, sillä minulla ei vielä ole tyynyä, vaan olen joutunut nukkumaan sukilla täytetyn tyynyliinan päällä. Jos huomenna ehtisi johonkin halpiskauppaan tyynyostoksille? Kattokerroksessa asumisessa on myös se huono puoli, että jaetussa kylpyhuoneessa ei mahdu seisomaan selkä suorassa missään kohtaa. Ei niin, että mitään syytä seisomiselle edes olisi: kylppärissä ei ole suihkua, vaan pelkkä amme. En ole vielä aivan keksinyt, miten hiukset pitäisi saada pestyksi tällaisella set-upilla, mutta ehkä kuulen pian jostain erikoistekniikasta.

Talon muut asukkaat taitavat olla vielä joululomillaan: olen eilen ja tänään palloillut täällä aivan yksin. Kurkin hieman keittiön kaappeihin ja niiden sisältöjen perusteella veikkaisin, että asun ainakin aasialaisten ja eteläeurooppalaisten opiskelijoiden kanssa. Omassa kaapissani on tällä hetkellä mysliä, vihreää teetä ja flunssalääkepulveria. Voisikohan joku päätellä niistä, että olen suomalainen?

Huomenna pitäisi valita kurssit. Täällä vaaditaan vaihto-opiskelijoiltakin 30 opintopisteen verran suorituksia. En ole moneen vuoteen tehnyt yhdessä lukukaudessa niin paljon pisteitä! Täällä se tarkoittaa neljää kurssia. Olin pikemminkin valmistautunut tekemään kolme hieman paremmin ja huolellisemmin kuin neljä perussuorituksella, mutta nyt asia täytyy ilmeisesti miettiä uudestaan.

No, mietin sitä huomenna. Paikallisen kirkon mukavan pehmeät kellot soittavat nyt keskiyötä ja sukkatyyny odottaa.

8 kommenttia:

MsChief kirjoitti...

Hiustenpesudilemmaan nakisin kolme ratkaisua: asettaa paa jommankumman hanan alle (oletan etta kylma ja kuuma on erikseen) ja huuhdella siten mikali tilaa on tarpeeksi, tai huuhdella suihkugeelisessa ammevedessa.
Hata keinot keksii myos tassa taistelussa, minka olen itsekin saanut tuta.

Hyva kuitenkin etta siella on suuremmilta fiaskoilta jo pari paivaa valtytty!

Pete P. kirjoitti...

Käytin eilen tota yhden hanan taktiikkaa. Se on vaan niin kylmää! Nyt aion hipsiä viereiseen porraskäytävään, jossa on yksi ainokainen suihku. Toivottavasti se on vapaana.

Mäkin oon tosiaan yllättynyt siitä, että mitään fiaskoa ei tosiaan ole vielä sattunut. No, eiköhän tässä vielä ole aikaa... ;-)

Pete P. kirjoitti...

Hei, miten siis kolme ratkaisua? Tarkoititko, että kylmä ja kuuma hana on erikseen 2 ratkaisua ja sitten ammevesihuuhtelu on se kolmas? :-S

MsChief kirjoitti...

Tarkotin juurikin niin, etta kylma ja kuuma on kaksi eri ratkaisua; ne on niin erilaisia keskenaan kokemuksina, etta ne on luokiteltava eri ratkaisuiksi.
Kylma on aarimmaisen epamiellyttava mutta kiehuvan rinnalla useimmat kallistuu kuitenkin sen suuntaan.

Voisit tietenkin hommata jonkun paljun, mihin miksata hanojen tuotokset ja huuhdella paan siina.

M. kirjoitti...

Onneks meillä on kunnon suihku, luksus!
Paljonkohan maksais sellainen suihkuyhdistin juttu... letku joka kiinnitetään hanoihin ja sitten vesi yhdistyy ja sillä voi suihkuttaa.

Primarkilta saa 2 tyynyä £3(Marble Arch)

Pete P. kirjoitti...

Sellainen itse asennettava suihkuosa maksoi joku £25 Tottenham Court Roadilla. Olisikohan asuntolan säännöissä sallittua asentaa sellainen? Jos nyt näkisin mun naapuria joku päivä, voisin kysyä siltä, mitä mieltä se olisi mahdollisesti asiasta.

Tänään kävin viereisessä porraskäytävässä suihkussa. Ihan hyvä, mutta siellä ei ollut lamppua ollenkaan. Onneksi ikkunasta tuli vähän harmaata valoa. :-D

Nienna kirjoitti...

Yhtenä ratkaisuna oon harrastanut myös suihkun puutteessa kastelukannua. Vaatii vähän akrobatiaa, mut toimii se kuitenkin. Tai pelkkä sanko tai muu vati käy kastelukannun puutteessa myös.

Pete P. kirjoitti...

Kastelukannu kuulostaa itse asiassa aika järkevältä, se on eniten suihkumaisin.

Löysin eilen ihan tästä samasta porraskäytävästäkin suihkut, tosin tietysti 4 kerrosta alempaa. Ainakin kunto nousee nyt, kun tulee samalla aamusuihku ja -jumppa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...