05 maaliskuuta 2006

Brittilistat sunnuntaina 5.3.



Englannin singlelistalla on tällä viikolla jälleen uusi ykkönen, laulukilpailu X-Factorissa jonkinlaista kohua saavuttanut Chico informatiivisesti nimetyllä kappaleellaan It's Chico Time. En ole kyseistä laulua kuullut, mutta jotenkin veikkaan ettei se ole mikään laatutuotos.

Laatutuotos sen sijaan on Briteissä nyt uutena sijalle 9 noussut Shakiran viimevuotinen eurohitti Don't Bother. Käsittääkseni Shakira on Englannissakin hyvin suosittu, mutta saa musiikkilehdistöltä ainakin hieman huvittunutta kohtelua. Johtuisikohan sitten sanoituksista kuten "She's got the kind of look that defies gravity / She's the perfect cook / And she's fat-free"? Toisaalta juuri tämä tekee Shakirasta omaperäisen naispuolisten pop/rock-laulajien kategoriassa, eikä hänen kappaleidensa tarttuvuutta kyllä voi kieltää!

Blurin entinen kitaristi Graham Coxon pääsee myös singlelistan TOP20:een, juuri sijalle 20, uudella singlellään Standing On My Own Again. Coxon on parin viime vuoden aikana noussut Englannin indiepiireissä jonkinlaisen gurun asemaan. Tätä auttoi vahvasti vuonna 2004 julkaistu Coxonin 4. sooloalbumi Happiness In Magazines, jonka helposti lähestyttävää soundia ja todella Blur-tyylisiä kappaleita oli tuottamassa vanha Blur-tuottaja Stephen Street. Coxonin pian ilmestyvä 5. soololevy Love Travels At Illegal Speeds tuntuu ainakin ensisinglen perusteella jatkavan samalla menestyksekkäällä tyylillä.

Albumilistalla uusi ykkönen on Corinne Bailey Rae samannimisellä albumillaan. Minua on hieman alkanut huolestuttaa, kun en ole enää pariin viikkoon tuntenut Brittien albumiykkösten musiikkia, korkeintaan kuullut nimen joskus...

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...